Ankarada bugün motorcuya eziyet var

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar biraz geç aklıma geldi konu açmak ama yinede bugün ankarada motorsikletiyle trafiğe çıkacak arkadaşlara bir duyurum olacak. bizzat polisin telsizinden de duydum. bugün motorsikletlilere göz açtırmayın dendi ve beni 5 dk içinde 2 defa trafik polisi durdurdu. ilk polis daha sabah 9:45 civarı olmasına rağmen bugün durdurduğumuz 6. motorlusun dedi. 2 tane de durmadan kaçmış :) onlar tekrar geçerler diyodu burdan(Gençlik caddesi, ANITKABİRin köşesi) arkalarından ceza yazmamışlar yani.

ikincisi ise tam kızılay göbekte durdurdu, daha az önce zaten evrak gösterdim dedim o sırada telsizden anons geçti motorcuya göz açtırmayın diye, o sırada bir cbf ci daha durdurdu polis bu 3. diye isyan etti, ağlayacaktı adam resmen..
kısa günün kârı da iri kıyım bir motorlu polis abimiz ters yönden karşımdan gelip koca honda motorunu yanıma getirmeye kalkınca koruma demiri ile ön sol grenajımı çizdi bi güzel. çizdin abi diyince de, değdi mi?? bişey olmaz yaw dedi :)
haberiniz ola durum böyle....

Moderatör tarafında düzenlendi:
hehehehe arada bi böle uyarıalr geliyo polislere nedenide devletin kasası bosalmısltır yukardan emır gelmiştir.başka bişi olcanı zannetmiyorum.

Malum sezondayız , evraksız ve usulsuz pek çok kullanıcı var , polislere o anlamda yardımcı ve anlayışlı olmalıyız ... yeteri kadar uygulamayı desteklemekle birlikte , bende biraz abartıldığını düşünüyorum .... Ayrıca grenajdaki çizik olayı hiç hoş değil .... tepkini gösterip gerekeni yapsaydın , onun polis olması haklı olduğu anlamına gelmez :cat:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
hehehehe arada bi böle uyarıalr geliyo polislere nedenide devletin kasası bosalmısltır yukardan emır gelmiştir.başka bişi olcanı zannetmiyorum.

hepimiz bu ülkede denetimsizlikten dert yanarız. denetim olunca da ille bir sebep ararız altında.

* uzun süre denetlenmeyen motor camiasının, denetimsizliği rahatlık ve rehavet olarak görüp hatalarının artması üzerine dönem dönem denetim yapılması gerekliliğinin düşünülmesi,

* tüm denetimlerin sıraya konulup, sıranın motosiklet denetimine gelmiş olması olmaz mı sebep?

her denetimde ille devletin kasasının boşalması mı gerekiyor? dert etmeyin arkadaş, devletin kasası boşalmaz hiç bir zaman. hele 3-5 motosiklete kesilen
ceza ile devlet kasası dolacağını zannetmek büyük hesap bilmezliktir.

o nedenle bırakın artık her denetimin altında bir buzağı aramayı. nedir yani bu denetim karşıtlığı? yaranız yoksa niye gocunursunuz? denetleyecekse denetlesin polis, işi bu zaten. eksiğiniz ve hatanız yoksa değil 1, aynı günde 10 defa durdursa sizi ne olur ki? bir zararı mı var? bu niye motorcuya eziyet olarak görünüyor gözünüze anlamıyorum...

alıntı yapmış olmama bakmayın, genele yazıyorum bunu...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
yalnız ben bu konuyu Çarşamba günü açmıştım :pr::pr:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:57 ----------

bende denetlenmekten yana sıkıntı duymayan hatta bunun gerekli olduğunu düşünen biriyim ama neredeyse aynı semtte 2 ayrı ekibin birbirinden haberi olmaması , hadi durdururken deil de durdurduktan sonra , seni az önce sorgulamışlar demesi lazım değil mi? o cbf ci paketçiydi şansına karşısına çıkacak her trafik polisinin onu durduğunu düşünebiliyormusunuz???

doğru değil biliyorum ama motosiklet ehliyetim yok o yüzden çevre yollarında geziyorum kenardan kenardan .
kızılaya falan girmiyorum :)

Keske gunde 5 kere denetim olsada kendini motorcu sanan mahlukatlar aramizdan uzasa.Aynasiz kasksiz ehliyetsiz gezenlere ayar oluyorum hele bide sekilci olmazlarmi..

Motosikleti
750x
Demek motorculara göz açtırmıyorlar?
Çok sevindim. Çok güzel bi haber bu.

benı gecen gece saatı bakırkoy sahıl yolu uzerınde cevırmede kenara aldılar evraklara vs baktıktan sonra motoru aradılar sele altı torpıdo vs ılk kez boyle bıse oldu annamadım neden abı bu uygulama dedıgımde cevap alamadım.zannedıyorum kı torbacı muamelesı gordum fakat uygulamalardan sıkayetcı degılım hatta artmalı diyebılırım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
fakat ben o güzergahtan 1 senedir geçiyorum, günde en az 2-3 göbeğe yatmış ekip otosu- 3-5 göbek yada köşede bekleyen trafik polisi ile sayısız yunus ve motorlu polisin ya önünden ya sağından ya solundan bir işe gelirken birde dönerken geçiyorum da 1 senedir sadece 2 defa durdurup ehliyet sorulmasının onunda aynı gün olmasının anlamı nedir?? illa bi yerden emir alınca mı yapmaları lazım?? kalan 364 gün herşey serbest mi yanii:silent::silent:

asm

Trafiğin genel düzeni -araba,motosiklet farketmez- yoluna koyulsun, ben günde 5 defa çevrilmeye razıyım.

Hatta trafik o kadar iyi olsun ki ben polisten hergün hakaret işiteyim çevrilmelerde.

Yani herkes iyi olsun da bir tek ben kötü olayım.

Ama çok zor!

hocam tuhaf hakkaten kimsenin eline düşmemek lazım açıkta bekliyolar aman biz yinede uymayalım kimseye ::145::

ben razı değilim.

devletin sadece yolunacak kaz olarak baktığı vatandaşı bir de bu şekilde baskıcı bir tutumla traikle alakasız bir şekilde sindirmesinden rahatsızım.

trafik cezaları ödenebilecek tutarda tutularak cezaların sadece gelir elde etmek için konulduğu belli ediliyor.

3 adımda bir polis tarafından çevrilmek hoşunuza gidebilir ama benim gitmez memleketin bu şekilde aba altından sopa gösterir şekilde polis baskısı ile yola getirilebileceğini düşünen var ise ne mutlu ona.

sıradan vatandaşın tolore edilebilir hatasını sanki al capone yakalamış edasıyla en katı biçimde cezalandırmaya çalışmanın adı düzen değil başka birşey.

kaldı ki polislerin işlerinin gerektiği bilgi ve vasıflara haiz olduğunu hiç düşünmüyorum ya da hep bana onlar denk geliyor.

koca koca adalet sarayı adı altında insanların üstüne üstüne gelen duvarlar yapacaklarına biraz eğitime yatırım yapsınlar. ne kadar gereksiz iş var ise para su gibi akıtılıyor ama iş eğitime gelince hep birilerine havale ediliyor.

daha ehliyet verme sistemi bile çağdışı trafiktekini denetlemek nasıl amaç olabilir ki ?

kenara kuytuna saklanmakla, arkadan ceza yazmakla, pusuya yatıp beklemekle, tuttuğunuzu çevirin demekle denetim olmaz.

ama bu millet buna layık ki insanların hoşuna gidiyor.

ben rahatsızım böyle birinin eşref saati tutunca yapılan, amacı sadece gelir elde etmek olan, samimiyetten uzak denetimlerden. bir de denetimleri yapanların afrası tafrası mühür bende ağada benim paşa da edalarından.

bu memlekette benim diyenin bile kanuna nizama uygun araç kullanmadığını bilmeyen var ise öğrensin. çünkü bu trafik dediğimiz sistemin kendi kanun ve nizamı var. eğer bunu değiştirmek istiyorsak eğitim vermemiz lazım eğitim.

şu trafikte toplanan paraların yarısı eğitime harcansa 10-15 yıl içinde vatandaşlık bilincine ulaşmış hakkını hukukunu bilen ve başkalarının hakkına hukukuna saygı gösteren, memleketin ve insanlığın hayrına çalışan nesiller elde ederiz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
:cat::cat:::thanks:: HELAL...

..........::pala::..........

haklısın amma muhalefet edesimde yok değil.
meclis ahalisi bu sistemin içinde yetişip sivrilenler, polis desen sen-ben! demem o ki eğitim meselesi elbet doğru fekat mazlum halkla iktidar sahipleri arasında öyle kesin çizgiler yok. biz böyleyiz minibüs şoföründen milletvekiline kadar. zamanın bizi değiştirmesi temennisiyle...

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
ne demek istiyorsunuz? bunlar zaten bildiğimiz şeyler, eğitim şart da, şimdi eğitim verilmiyor, kimse de kurallara uymuyor diye, denetim yapılmasın, hatalı olanlara ceza yazılmasın, herkes bildiği gibi at mı koştursun diyorsunuz?

bu mudur yani?

bunca yıldır motorlu araç kullanırım. bugüne kadar 2 bilemedin 3 defa çevirmeye girmişimdir. onda da problemsiz geçmişimdir. çünkü problemlik bir durumum yoktur. kendime güvenirim, kurallara uyarım. polis isterse günde 50 defa durdursun, açık bulamayacaksa niye bunu problem yapayım? bu 50 demetimin içinde beni işimden ederlerken 3-5 de çapulsuz, kuralsız, kanunsuz adamı yakalıyorlarsa kar sayarım...

muhalif olmak, sistemin ve düzenin açıklarını eleştirmek derseniz benden alasını bulamazsınız. günde kaç defa saçma sapan uygulamalara kızar köpürür, bağırır çağırır, hatta küfrederim bilemezsiniz. bazen "bu ülkede yaşanmaz, bir gün çekip gideceğim" dediğim de çok olur (her ne kadar yapamayacak olsam da), ama iş kurallara uymaya geldi mi, elimden geleni yaparım. benim de hatalarım olur ama, yapabildiğimi yapmaya çalışırım ki, ben kendi evimin önünü süpürmüş olayım diye...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar