Ankara Semalarında İnanılmaz Kaza

12953092.gif

Ankara'da geçtiğimiz günlerde inanılmaz bir kaza yaşandı. Deneme uçuşu yapan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TAI) ait uçak ters döndü. Mühendis camdan fırladı.

Zaman Gazetesi'nden Emre Soncan'ın haberine göre, uçak ters döndüğünde arka taraftaki koltuğun fırlatma mekanizması yanlışlıkla devreye girdi. Kokpitin camı kırıldı ve koltukta oturan mühendis binlerce metreden aşağı düşmeye başladı. Paraşütü açılan mühendis, Beypazarı bölgesine düştü ve eşini aradı, "Uçaktan düştüm" dedi.

Eşinin olayı jandarmaya bildirmesiyle ekipler TAI mühendisini hastaneye kaldırdı. Mühendisin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor.

(Hürriyet)

Bilen bilir, Hot Shots 1'deki pilot fırlatma sahnesi ve akabinde gelişenler geldi aklıma:)

Mersin İl Temsilcisi
başlığı okuyunca ha xsir dedim birden...
neyse ki şansla atlatılmış gibi birşey bu.
gerçekse, büyük geçmiş olsun.
yok şaka veya asparagas ise, vatani ve insani duygularla uğrşmak hiç komik değil!!!

Haber gerçek olmalı ki tüm gazetelerde var. Ama hep kıyı köşe haberi olarak yazılmış. Henüz çok detay olmadığı için sanırım.

ben de okudum bugün gazetede..pilotu allah korumuş..düşünemiyorum uçak ters dönüyor ve koltuk pilotu ok gibi fırlatıyor...paraşütü icad edene ne kadar rahmet okunsa az... ayrıca adam eşine ne kadar bağlıymış ki ilk anda amirini aramak yerine eşine haber veriyor..ilk aklına gelen eşi oluyor..

sa

Peki uçak nerede ?

arka koltuktaki muhendis firlamis pilot degil ucak yere inmis demekki kaza olmus pilot muhendise kizip firlatmamis heralde ve saka mi sorusu akla geleiyor ancak firlama baya bir hizli cama carpinca boyun da omirlikte hasar olabilir kafada kask vardir neyse yasayacak omru varmis gecmis olsun

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Peki uçak nerede ?

Uçak hala ankara semalarında dolanıyormuş..Kendini indirecek pilotunu bekliyormuş.... :p:p:p:p

Harbiden ilginç bir olay..... Artçısını düşüren motorcu misali... Pilot acemiymiş galiba... :queen::queen::queen::queen:

fırlatma mekanizması çalıştığında koltuğu fırlatır ve koltuğun üzerindeki takla barı şeklindeki parça üst camı kırar pilota ve fırlatılana bir şey olmaz hatta koltuk ile birlikte yere inerler ve bu sırada yanılmıyorsam uçak büyük bir kütle halinde düşmesin diye patlar ve dağılır :wiinkk:

benim anlamadığım ise mühendis ilk gerekli birimleri arıyacağına niye karısını aramış garip:silent:

Uçak havadaysa Mühendisin O koltukta ne işi var. Uçak ters nasıl döner. Geriye dogrumu baş aşağımı netarafa donmus bu ucak. o Cam o sekılde kırılırmı o kadar hassassmı. Fırlatma koltugu sadece savaş ucaklarında olmazmı ?????????????????

Fırlatma koltugu kazara devreye girmez. 4 tane fail safe mekanizması vardır. Fırlatma koltugu devreye girerse eğer koltugu uçaktan uzaklaştıran roketler uçağın yapısal bütünlüğüne zarar verir. Uçak düşer . Tamamen asparagas

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar