Ben 600cc den 200 e düştüm ( sıfır ve tadımı kaçırmayacak bir motor istiyordum) , 600 ü aradığım sadece bir kaç durum oldu;
İstanbul'a gitmeye kalkışıp yoldan geri döndüm, hemde tam 3 kez. 200 lük motorla olacak iş değil bana göre, " rahat gidip gelirim " hatta " gittim, geldim " diyen arkadaşlara eyvallah ama bana göre değil.
Arkamda bana fazla yaklaşan kazara homo sapien olarak doğmuş şoförler varken, sağa veya sola geçmek mümkün değilken biraz gaz açıp öyle şerit değiştirmem gerekiyorken 600 lük gereksinimi duydum, çünkü 200 lükle yaptığım ivmelenme arkamdakini savuşturmuyor aksine durumu daha da tehlikeli yapıyor.
Hızlı seyredilen yollarda, 100-110 la seyrederken kendimi hiç güvende hissetmiyorum, altımda oturaklı bir motor olsun istiyorum, nitekim geçen gün Tobb un oradaki altgeçit dolaylarında en sol şeritte göremediğim devasa bir çukur varmış, motor beni az kalsın üzerinden atıyordu, hafif olduğundan fazla tepki gösterdi, dizlerimle depoya yapışmasam motor yola devam ederken ben tepeden seyrediyor olacaktım.
600 lükle ilgili Aklıma gelen sadece bunlarken ilk defa kullandığım 200cc sınıfına dair bir sayfa dolusu pozitif görüş yazabilirim Ama şunu da göz ardı etmemek lazım ki arabayla bile 4-5 senedir 120km/s i geçmişliğim yoktur. Hız beni korkutuyor. Yani hız bakımından 600 lüğü de 50cc lik gibi kullanıyordum ki 50 lik tzr 110 gibi süratlere çıkabiliyordu.
Nitekim sadece bu üç sebep de olsa Fazerin 4 silindiri ve koltuk altı egsozları ise ara sıra ikinci el duke fiyatlarına bakmama sebep olmuyor değil