[Ankara - MT]

WTP

kusura bakmayın bir süre online olamadım... iş güç okul falan...

gösterdiğiniz ilgi ve sevecen, samimi sohbetleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. bir daha ki olmasa da umarım sonrakinde motorumla dona dona gelebilirim.

o bu değil de serkan senin motor çalınmadı değil mi daha? --WTP Paranoya Ekibi Sundu...--

=)

selamlar...
sarkan perşembeye kadar parçaları tamamlamaya çalışacağım.
yasin sana bahsetmiştim ya bir öğrencim olduğundan senin bölümde. seni yakından olmasana tanıyor. 'sınıfa kask ile giriyor.'dedi. şuan 4. sınıfta ama oda uzatmayı garantilemiş.:) neden diye sorduğumda'hocam sizi örnek alıyorum 'diyorlar. bu arada ben 7 sene de anca bitirdim de:mrgreen:

Hehe abi hoca böyle yaparsa..:mrgreen: Tamam Fatih ararsın beni. P.tesi - Cuma yokum yine ona göre. Hava musait olacak gibi haftasonu. Yoksa dışarda üşürüz baya. :)

Honda motosikletlerde yeni çift kavramalı debriyaj sistemi.

33698615.jpg

Honda Motor Co., Ltd., büyük hacimli spor motorlar için dünyada bir ilk olan tam otomatik çift kavramalı şanzımanı geliştirdiğini duyurdu.Yeni şanzıman, binicilere sportif bir sürüş deneyimiyle birlikte kolay kullanım ve üstün bir şanzıman verimi sunarak, geleneksel bir manuel şanzımana eşit veya ondan daha iyi bir yakıt ekonomisi sağlıyor.

56730521.jpg

Dünyanın bu ilk çift kavramalı motosiklet şanzımanı, mevcut motorlarla önemli model değişikliğine gerek kalmadan birleşmeye imkan veren hafif ve kompakt bir tasarıma sahip.Yeni şanzıman ayrıca binicilere ihtiyaçları olan hassas hızlanma denetimini, yumuşak ve kusursuz vites değişikliğine yardımcı olan elektronik kontrol teknolojisi ile sağlıyor.Çok çeşitli konularda binici ihtiyaçlarına yanıt verebilmesi için, şanzımana ikisi tam otomatik olmak üzere üç çalışma modu (D-modu normal çalışma ve S-modu sportif sürüş için) ve manuel şanzımanın verdiği vites değiştirme hissinin aynısını veren 6 ileri manuel mod eklendi.Honda yeni şanzımanın, büyük hacimli motosikletlere, özellikle de geleneksel motosiklet pazarlarında kullanılmak üzere tasarlanan spor motosikletlere yerleşimini zamanla daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

91747373.jpg

Başlıca Özellikler
Yeni şanzıman, bağımsız debriyajların sırasıyla önce tek viteslere (1, 3, 5), sonra da çift viteslere (2, 4, 6) uygulandığı bir çift debriyajlı şanzıman konfigürasyonuna sahip.Bu iki debriyaj, vites değişikliklerini gerçekleştirmek için nöbetleşe çalışıyor.Örneğin, 1. vitesten 2. vitese geçerken, bilgisayar vites yükseltmeyi tespit ederek, kusursuz bir vites değişikliği gerçekleştirmek üzere 2. vites debriyajını hazır tutar ve 1. vites debriyajını bırakıp, 2. vitese geçer.Mevcut çift debriyajlı şanzımanlardan bazıları hantal olsa da, yeni sistem çift giriş mili gibi teknolojiler kullanarak, yenilikçi sıralı debriyaj dizaynı ve motor kapağının altındaki hidrolik devre konsantrasyonu ile kompakt bir tasarımı yakalamaktadır. Kompakt olma ve hafiflik özelliği, geleneksel motosiklet vites kutusununkine dayanan basit bir vites değiştirme mekanizması kullanılarak daha da geliştirilmiştir.En üst seviyede iyileştirilmiş vites programlama özelliği, tam manuel bir şanzımanın ki ile aynı veya ondan daha iyi bir yakıt ekonomisi sağlarken, Çift Debriyajlı Şanzımanın sportif bir sürüş ile çevresel performansı bir arada sunmasına imkan veriyor.

Septimus, söylediğin çift debriyajlı sistemi biraz araştırdımda, yukarıdakiler çıktı karşıma, gayet ilgi çekici görünüyor. Standart olarak her motosiklette kullanılırmı acaba ileride ? Yoksa bahsettiğin gibi VFR1200 gibi üst segment araçlardamı göreceğiz sadece ?

Çok güzel fotolar..Bunları hemen atayım arşivime. :) Bu sistemin diğer sınıflarda yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı konusunda pek bişey diyemem ama pahalı bi sistem olduğundan tahminimce alt seviye motorlara inmesi çoook uzun sürer, inerse tabi. Okuduğum kadarıyla şu anda Honda da başka bu sistemi kullanan marka yok. Honda da bunu bir atv modelinde bir de VFR'de kullanıyormuş.

Zaten esas olay otomatik vitesli sport touringlere, super sportlara alışmak olacaktır heralde.

Tamam sen yalnız geçe bırakma parçaları o zaman..Korlas'a baktın mı ? Var mıymış parçalar ellerinde ?

jr.

jr. sen nası bi adamsın yaa o eldivenleri nasıl buldun 20 liraya ele de tam oturuyor :)

bu konuya suku cevap versin :p 250 liraya bir takım lastik bulmam gibi oldu :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:35 ----------

ertanım serkan değil serdar o motoru çalınacak olan :mrgreen:

Valla ben kapalı otoparka aldırdım, yanında da M1800R var. Benimkine bakmazlar yani o dururken. :)

jr.

yasin lam gel senin motoru bizim otoparka koyalım benimkinin yanına :mrgreen:

seninki yalnız dursa da bişe olmaz korkma :p

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:56 ----------

ayrıca fatihhoca.. ben sınıfa sadece 1 kere soktum kaskı yaw o mu kalmış akıllarda hemen :)

Çok güzel fotolar..Bunları hemen atayım arşivime. :) Bu sistemin diğer sınıflarda yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı konusunda pek bişey diyemem ama pahalı bi sistem olduğundan tahminimce alt seviye motorlara inmesi çoook uzun sürer, inerse tabi. Okuduğum kadarıyla şu anda Honda da başka bu sistemi kullanan marka yok. Honda da bunu bir atv modelinde bir de VFR'de kullanıyormuş.

Zaten esas olay otomatik vitesli sport touringlere, super sportlara alışmak olacaktır heralde.

Bu çift debriyaj sistemi SuperSport'larda hissedilir derecede toplam ağırlığı artırabilir diye düşünüyorum. Bakalım hele bi gelsin çift debriyajlı CBR'lar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar