Ankara/İstanbul'dan Giyim Alışverişi için Öneri - Kask/Eldiven/Mont vs

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar, motosiklet için giyim alışverişine başlıyorum ama bazı önerilerinize ihtiyacım var, haftaya Ankara'ya uğrayıp İstanbul'a gideceğim 1 hafta kadar oralardayım, bu fırsatla internetten kör alım yerine mağazadan deneyerek almayı düşünüyorum (Ankara'ya zaman zaman tekrar gittiğim oluyor)
Bazı işletmelerin online mağazalarından araştırıyorum ama mağazaya gittiğimde satışçının insafına kalmaktansa öncesinde sizlerin deneyimiyle doğru bilgiler edinmek istedim.

Öncelikle ilk motora başlangıcım olduğu için çok masrafım olacak bu nedenle yazlık kışlık vs çeşit yapamıyorum, 3 mevsim ürün mü almalıyım?

-Eldiven olarak Alpinestars düşünüyorum (tamamen marka beğenisi) hızla işim olmadığı için tekstil ürün bakıyorum ama Ankara'daki bir mağazada model isimlerinde 2017-2016 vs yıllar yazıyor, bu üretim yılı mıdır, böyle beklemiş bir üründen zarar gelir mi acaba? (eldiven bütçesi ort. 4-5.000 TL)
-Kask Shoei, ikinci seçenek Arai düşünüyorum (kask bütçe 25-40.000 TL)
-Mont olarak yine marka beğenisi ve logosu yüzünden Alpinestars bakıyorum :) ama fiyatlar da bir hayli yüksek, Revit ile karşılaştırıldığında hangisini seçmeliyim, bunlar yerine başka öneriniz olur mu? (mont bütçe 10-15.000 TL)
-Bu masraflardan sonra korumalı kot pantolon mu yoksa bir süre dizlikle idare etmek mi dersiniz?

Aklıma gelmeyen eksik bir şey varsa önerilerinize açığım, teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Selamlar, motosiklet için giyim alışverişine başlıyorum ama bazı önerilerinize ihtiyacım var, haftaya Ankara'ya uğrayıp İstanbul'a gideceğim 1 hafta kadar oralardayım, bu fırsatla internetten kör alım yerine mağazadan deneyerek almayı düşünüyorum (Ankara'ya zaman zaman tekrar gittiğim oluyor)
Bazı işletmelerin online mağazalarından araştırıyorum ama mağazaya gittiğimde satışçının insafına kalmaktansa öncesinde sizlerin deneyimiyle doğru bilgiler edinmek istedim.

Öncelikle ilk motora başlangıcım olduğu için çok masrafım olacak bu nedenle yazlık kışlık vs çeşit yapamıyorum, 3 mevsim ürün mü almalıyım?

-Eldiven olarak Alpinestars düşünüyorum (tamamen marka beğenisi) hızla işim olmadığı için tekstil ürün bakıyorum ama Ankara'daki bir mağazada model isimlerinde 2017-2016 vs yıllar yazıyor, bu üretim yılı mıdır, böyle beklemiş bir üründen zarar gelir mi acaba? (eldiven bütçesi ort. 4-5.000 TL)
-Kask Shoei, ikinci seçenek Arai düşünüyorum (kask bütçe 25-40.000 TL)
-Mont olarak yine marka beğenisi ve logosu yüzünden Alpinestars bakıyorum :) ama fiyatlar da bir hayli yüksek, Revit ile karşılaştırıldığında hangisini seçmeliyim, bunlar yerine başka öneriniz olur mu? (mont bütçe 10-15.000 TL)
-Bu masraflardan sonra korumalı kot pantolon mu yoksa bir süre dizlikle idare etmek mi dersiniz?

Aklıma gelmeyen eksik bir şey varsa önerilerinize açığım, teşekkürler.
İstanbul'a gidecekseniz hemen hemen bütün markaların mağazaları Hasanpaşa'da Eğitim Mahallesi diye geçen mahallede yan yana 3-4 sokak şeklinde hepsi bir arada, mağazadan çıkıp başka mağazaya bakması kolay oluyor, AVM gezer gibi ne lazımsa toplarsınız.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
kadıköydeki motomax mağazasına gidin hemen arkasında da motospartan vardı shoei arai kaskları da orada deneyebilirsiniz

Ekipmanlarını yazlık ve kışlık diye ayırmak lazım tabi.
Mont Revit Eclipse 2 öneririm, kendim kullanıyorum gayet güzel, sırt korumasız geliyor onu ayrıca alıyorsunuz.
Bütçeyi ayarlayıp korumalı bi pantolon almak faydalı olur sizin için, ama dizlik de idare eder bir süre, dizlik olarak ben Alpinestars Bionic Plus kullanıyorum, çok şükür daha deneyecek bir olay yaşamadım ama güzel duruyor.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ankara'yı boşver. En babası Mototan ve Honda Tansoy ama burada da ya beden bulamazsın ya model. En güzeli İstanbul Hasanpaşa.

Motosikleti
Dominar D250
Ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız için, 3 Mevsim konusunda görüşleriniz nedir tamamen pazarlama stratejisi mi? Hızlı terleyen yapım olduğundan mutlaka yazlık mont mu almalıyım?

Ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız için, 3 Mevsim konusunda görüşleriniz nedir tamamen pazarlama stratejisi mi? Hızlı terleyen yapım olduğundan mutlaka yazlık mont mu almalıyım?
Yazlık mont ile 3 mevsimi atlatırsınız diye düşünüyorum, içinize giydiğinizi değiştirdiğiniz zaman olay çözülür ya. Benim kışlık montum bile yok yazlık mont üstüne bomber tarzı rüzgar geçirmeyen bi mont giyiyorum 3-4 derecelerde işimi gördü valla :D

Motosikleti
3 mevsim mont ile montun içlik kısmını çıkarıp yazı atlatırsın ama nasıl atlatırsın zor atlatırsın.
Ben çok terlemeyen halimle bile 3 mevsim mont ile yazın terliyordum. En sonunda dayanamayıp paraya kıyıp revit eclipse aldım, rüzgar geçiren püfür püfür yapısı ile rahat ettim.

Yazlık mont almak daha iyi.

3 mevsim montun içliğini çıkartıp yazın kullandığınızda onun ağırlığını çok fazla hissedersiniz. Ben de yazlık mont almamaya diretmiştim ama dayanamadım en sonunda aldım. Yazlık monta geçince kuş gibi hafiflediğimi hissettim.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Ankarada ayrıca Ulusta Yıba Çarşısının karşısında ama 300 metre kadar Dışkapıya doğru ileride Ankara Motor var. Ekipman için orada da kaliteli ürünler oluyor ama bu sefer siz zaten İstanbula gidecekmişsiniz. Hasanpaşadan ekipman dizebilirsiniz.

Kask için çene açılır Shoei Neotec 3 veya kapalı kask olarak da Shoei GT Air 3 alabilirsiniz.

Dediğiniz gibi tüm ekipmanı üstünüze-kalıbınıza-bedeninize uyacak şekilde almalısınız.

Yurtdışına çıkma imkanınız olsa ödeyeceğiniz rakam hatırı sayılır miktarda azalırdı diye de buraya not düşmüş olayım.

Kolay gelsin size.

Motosikleti
Çok teşekkürler önerileriniz ve zaman ayırdığınız için, notlarımı alıyorum(y)

Gt air 3 👌

Kaskı en iyisinden alıyorsunuz, diğer ekipmanları da ihmal etmeyin. Yani bütün parayı kaska gömdüm korumalı pantalon ve bota para kalmadı yapmayın. Genelde yeni başlayan kardeşlerimiz paramın yettiği en iyi kaskı alayım diyor ama diğer ekipmanlar konusunda haberi olmayabiliyor. Kask, mont ve eldiven alıp ekipmanlar tamamlandı zannediyorlar, bu yüzden hatırlatayım dedim. Siz belki tam ekipman nedir farkındasınıdır ama bu konuyu aylar sonra arayıp bulup okuyacaklara not olmuş olsun.

Motosikleti
Dominar D250
Bugün Hasanpaşa’ya gittim, Motormax ve Motospartan’dan ilk alışverişimi yaptım, satışçılar sağolsun çok ilgiliydi ürünler hakkında çok bilgilendirdi.
montu siyah almakla çok büyük hata yaptığımı çok geç fark ettim maalesef :)

Alpinestars yazlık mont, yazlık eldiven, sırt koruma
Shoei GT-Air3 kask

oy48lvt.jpeg
8jfulzh.jpeg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar