Ankara civarında öylesine bir tur

hava bugün 13-14 derecelerde. İş güç yok. Çıktım yola.Tabi havalar daha ısınmış değil,güneş kendişni bazen gösteriyor bazen saklanıyor. Yola çıkmadan önce güneşe hem kendimi hem de korumaları ısıtmagörevi verdim .

Planlı olarak çıkmadım. Polatlı yönüne rota verince uzun zamandır uğramayı düşündüğüm Alagöz köyüne uğramak üzere tekrar ana yoldan ayrıldım. Alagöz köyüe gitmekteki amacım alagöz karargah müzesini ziyaret etmek.

Alagöz yolu.

Sakarya savaşında düşman Polatlı yakınlarına kadar gelince Batı Cephesi komutanlığı karagahını Alagöz köyüne taşır.Köy halkından Türkoğlu Ali ağanın çiftlik evini karargah olark kullanır. 1967 yılında Ali Ağanın ailesi evi milli eğitim Bakanlığına devreder. 1968 yılında evin üst katı 1983 yılında da tümü Anıtkabir komutanlığına bağlı bir irim olarak müze hizmeti vermeye başlar. Yılda yaklaşık 12.000 kişi karargah müzesini ziyaert etmeketdir.

İçeride fotoğraf çekmek yasak olduğundan dolayı ne yazık ki içeriden görüntü yok.

Müzeyi ziayetten sonar Temelliye doğru devam ediyorum. Temelli girişindeki bu göl benim çocukluk çağlarımda doğal olarak vardı. Ne akla hizmet ise kuruttular Göl manzarası da çöl oldu. Sonra geçen senelerde tekrar gölü oluşturdular. iyi da yaptılar böylece Ankaralıların bir denizi daha oldu.:p

Kaskı takıp çıkarmaya üşendiğimden civarda kask kafamda dolaştım.

Polatlı yönünde devam edeken karşı yönde olan bildiğim ama daha önce hiç uğramadığım ufak lokantaya uğrayıp Bıldırcın yemek üzere rotayı tekrar Ankara yönüne çevirdim.

Yaşlı nur yüzlü bir amcanın tek başına çalştığı ufak lokantada 2 adet bıldırcın,salata ve ayranı yuvarladıktan sonra

Ankaraya dönüşe başladım. tabi yolda zaman zaman sağanak yağıştan da nasibimi alarak ankaraya döndüm.

eh gokceeee, alacagin olsun :( nerde orasi yaa, ben de bildircin istiyoruumm

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam karizma yerinde valla.. mahsar alanson gibisin ..

tekerin düz bassın..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar