Ani On Frende Kontrol

ARKADASLAR ANI ON FREN YGULADIGINIZ ZAMAN OLDUMU VEYA ANI BASIPTA MOTORUNUZUN ONU KONTROL DISI KALMA EYILIMI GOSTERIYORMU
BIRAZ BU KONULARDA YORUM YAPABILIRMISINIZ:silent:

tabiki ani ön frende bi kaç kere bende öndeki araca dokunuyordum,motoru asıl durduran ön fren olmakla beraber ben ön arka ve motor freni aynı anda uygulamaya çalışmak en doğrusu tabi zamanlama çok önemli.selamlar

motosiklete göre değişir bu konu
bütün motosiklet modellerinin etkiye tepkisi bir değildir

Arka fren yavaşlama ön fren durma benim bildiğim :) Bazen ani sıktığımda arka tekeri yan gözle gördüğüm oluyor :mrgreen: Usta olmayla alakalı, önceleri korkuyordum şimdi alıştım, heyecan oluyor :queen: Ama dikkat edin sıkışık trafikte kurtaramaz önde ki arabaya vurursanız, bitersiniz :p:mrgreen:

Valla Ben Bu On Fren Yuzunden Bir Kere Yattim Allaha Sukur Bisiycik Olmadi Ama Bazen Viraj Alirken On Frenle Giriyorum Motor Sapitmaya Basliyor Arada Bir Olabiliyor Bu Durum Ya Bu Lastikten Kaynaklaniyor Viraj Hakimiyeti Yetersiz Yada Frene Siki Basiyorum

BIDE BU ARKA FREN KOYMUSLAR O NE ISE YARAR:pr:ABIMOTORU BIRAK DURDURMAYI YAVASLATMAYI BILE ZOR YAPIYOR BENCE ZAYIF BU ARKA FREN :p

Son düzenleme:
kendini ön ve arkayı aynı anda kullanmaya alıştırırsan etki tepki olayına daha çabuk adapte olabilirsin..ikisini aynı anda kullanmak lazım..dikkat edersen yeni teknolojik motorlar artık kombine yani birine bastığın zaman aynı anda ön ve arkayıda tutan fren sistemleri yapılıyor..örneğin bmw tuorinğlerde hondanın bazı modellerinde..inşallah ileride teknoloji ucuzlarda bütün motorlar aynı sistemi kullanırlar bizde bunları tartışmayız..kazasız sürüşler dileğiyle

Abi arka fren yavaşlatmıyorsa frende bir sorun vardır heralde arkada bi ayar vidası olması lazım onu biraz sıkıştır istersen. Mazallah çok ani bir frende ( Allah göstermesin ) arka fren olmadan duramazsınız. Şahsi kanaatim arka frene kendin bak anlamıyosan da servise göster abi :) Hız yapmak belki kolay ama durmak önemli olan :)

Arka fren yavaşlama ön fren durma benim bildiğim :) Bazen ani sıktığımda arka tekeri yan gözle gördüğüm oluyor :mrgreen: Usta olmayla alakalı, önceleri korkuyordum şimdi alıştım, heyecan oluyor :queen: Ama dikkat edin sıkışık trafikte kurtaramaz önde ki arabaya vurursanız, bitersiniz :p:mrgreen:

hehe evet süper açıklamışın katılıyorum

ARKADASLAR ANI ON FREN YGULADIGINIZ ZAMAN OLDUMU VEYA ANI BASIPTA MOTORUNUZUN ONU KONTROL DISI KALMA EYILIMI GOSTERIYORMU
BIRAZ BU KONULARDA YORUM YAPABILIRMISINIZ:silent:

Motorum Scooter, 2/3 kez frenleri ani kullanmak zorunda kaldım ontekeri kitliyor ve motor genelde dıskın oldugu yone doru yatma eyılımı gosterıyor eyerkı freni o an yumusatmasan veya bırakmasan 2/3 sanıye sonra yerde olucagın kesın. Ben de refleks olmus durumda on tekerın kıtlendıgını anladıgım an zaten hısedıyorsun hemen bırakıyorum frenı ardından tekrar basıyorum ama daha yumuşak.

Arka tekerın kıtlenmesı fazla tehlıke yaratmıyor zaten arka teker uzunsure kıtlı halde yol alabılıyor anca vırajda arka teker cabuk dusurur. Duz yolda arka kayarak dusen dahı cok daha nazık bır dusme olucagı kesın, ama on tekerı kıtlıyerek dusersen hıc hos olmaz :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar