ampulu edison değil eşi bulmuş

evet yanlış duymadınız ampulu edison değil eşi bulmuş...

Edison contayı yakacak kadar günlerce haftalarca aylarca ampulü icad için çalışmalarını sürdürdüğü günlerden birgün.
edison hararetli birşekilde çalışırken,bağlantıları yapıp elektiriğe verdiği zaman ampul patlıyo bu deney binlerce defa denenmiş.

gene böyle birgün edison tamgaz çalışıyo gelecek yüzyılları aydınlatıcam hırsıyla:p...bir deney iki deney,içeriden eşi sesleniyor edison çorbaları koydum hadi gel bırak artık şunu gene yaparsın:queen:gibisinden bir diyalog.sonrasında,edison sofraya geliyorum diyor fakat gelmiyor,eşi ikinci kez sesleniyor veee bununla yetinmeyip,yanına gidiyor .
edisonun tepesine dikiliyor onu seyrediyor...

EŞİ: Edison artık kısa kes

EDİSON:Nededin sennn???

EŞİ: :silent:!!!...Birşey demedim

EDİSON:Hayır sen az önce birşey dedin,onu tekrar et.

EŞİ:kısa kes dedim.

EDİSON: bulduuuummm bulduuummm..:queen::queen:

Meğer bizim edison ampulün içindeki ince telleri uzun bırakınca akım bayılıyo yada teli yakıyomuş yani tel uzunmuş:p

o teli kısaltınca ''eşinin dediği gibi'' ampul yanmaya başlamış...

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
"azimle..... mermeri deler" lafına örnek gösterilebilecek; deha filan olmadığı ve tesla gibi bir dehayı çekemediği, önüne taş koyduğu için de hıyarın tekidir :mrgreen:

bilgisayar oyunları dışında neredeyse hiçbir yerde ismi geçmeyen Nikola Tesla yı tigermbz sayesinde bir kere daha anıyoruz. geniş bilgi almak isteyen armut piş ağzama düşçüler içinde aşağıdaki linki ekliyorum.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

linkte tesla ve edison arasında yaşanmış bir olaya da yer verilmektedir.

Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü bu olsa gerek:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar