amortisörmü kırıldı ?

arkadaşlar teknik konularda bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.sorunum as 125 t ile şimdi kısa bir mesafeden geldim yolda çatır çutur sesler geldi durup sağına soluna baktım birşey görmedim.eve gelip motoru yan ayaklığa aldığımda motor yere oturdu.orta sehpaya aldım amortisör yayının lambur lumbur oynadığını elimle tespit ettim.bir ara eskisi gibi yüksek durdu üstüne oturunca yine çatırt diye yere yapıştı.şu anda tüm takım takravat hazır sökmeye başlıyacağım 10 dakikada bir foruma uğrayıp hem sizin önerilerinizi hemde yaptıklarımı size aktaracağım .yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler sorun ne olabilir:pale:

arkadaşlar koltuğu söktüm,gördüğüm kadarıyla amartisör üst kısımdan ortadan kırılmış.yenisini alsam takmak için özel bir alete ihtiyaç varmı.

Son düzenleme:
dostum amortisöz sizlere ömür olmuş yerinden sök amörtisörü git servise yenisini al sen tak yoksa servisten işçilik parasıda alırlar

dostum amortisöz sizlere ömür olmuş yerinden sök amörtisörü git servise yenisini al sen tak yoksa servisten işçilik parasıda alırlar

takmaya takarımda amartisörü nerden alıcam şimdi bir yere telefon ettim yok dedi,birde bunu takmak için çektirme filan lazımmı,siz atilla ile motorla oynuyorsunuz ya bilirsiniz

yok hocam çektirmeye gerek yok motorun esneme payı var gayet rahat takabilirsin sen sök al eline amörtisörü servislerin yolunu tut aynısından arıyarak bak motor tamircilerinde bulursun muhakkak. senin motor servisin kim git ona yoksa başka servislere bak bu arada kolay gelsin geçmiş olsun

Son düzenleme:
söktüm ve elimde gidiyoruz bakalım bulabilirsem bu akşam hallederim yoksa yarına kalır sağol.atilla ya selam

sonuc ne bulundumu amaortisor... Bi resim atsan iyi olur aslında nerden nasıl kırılmıs... :silent:

git seervise baktır contalardan olabilir yada deiştir yine iyisin bnm 2000 model tıtanın tek amartisörü 250 ytl.ucuzdur o ama bişey yoktur amasörmü deiştirilir hiç hehh.hadi bnmki gibi yamulsa neyse.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
hala amortisörün akıbetini bekliyoruz
bir zahmet paylaşsan?

hala amortisörün akıbetini bekliyoruz
bir zahmet paylaşsan?

baş yazıya eklemiştim amortisör kırılmış,sökmesi gayet kolay sadece granajın içinde olduğu için biraz vida söküyorsunuz.kırık parçayı aldım elime çıktım yola ,ümraniyede arora bayii nde buldum boyu filan aynıydı fakat adama benim amartisörün tek olduğunu olup olmayacağını sordum olur dedi ve 30 ytl ye aldım.eve geldim iş geldi takmaya .takmak sökmekten daha kolay taktık ve deneme ye başladım oda ne motor yere yapışık bırakın arkaya ardçı almayı kasise girsen kesin bi iki parça gider.bugün servise gittim orjinal ve ayarlı olanı 35 ytl 10 ytl işçilik 45 ytl ama pazarlıkla 40 liraya taktılar,dün aldığım parçayıda az önce iade ettim esnaf adammış olmadı bu abi dedim tak diye parayı iade etti.bende yağ filan aldım.ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim :cat:
amortisör problemi yaşayan arkadaşlar elleri anahtar tutuyorsa kolaylıkla yapabilirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar