amortisör keçe ve yağ değiştikten sonra

forumdaşlar :)
bugün 93 model bi klr 250nin ön amortisör yağ ve keçelerini değiştim.fakat patlak keçe ve yağsız bi şekilde olan amortisörler şimdi esnemiyor.esnemiyor dediğim taş gibi değil...esniyor orda kalıyor geri itmiyor orda kalıyor az daha bastırıyorum orda kalıyor yukarı itmiyor..şimdi keçeler orjinal..fakat yağ 10numara 325ml yağ diyor kitapçık ben 30 numara 250 270 ml yağ koydum...yağ az veya kalın diyemi böyle oldu. yarın az daha yağ ekleyip deneyecem olmadı yağı değişeceğim ama önce bi fikir alayım dedim..

Moderatör tarafında düzenlendi:
10 numara değilde fork oil koysaydınız keşke...

bazı amortisörlede yağ değişiminden sonra tabiri caizse amortisöründe havasının alınması gerekebiliyor..

5 ya da bulabilirseniz 3 numara amortisör yağı koyun. Mutlaka amortisör yağı olmalı. Amortisör yağları diğer yağlara oranla çok daha incedir.

bende fork oil koyacaktım ama millerden biri biraz eğri bu yüzden gene kaçırır diye kalın yağ koyalım dedik durum böyle oldu.
zaten amortisör havalı üstten siboplu bide havasını alayım bakim.

Boşuna uğraşmayın. Çözüm fork oil :cat:
İkisini yan yana bir kaba koyun viskozite farkını göreceksiniz.
10 numara yağ o amortisörün küçücük deliklerinden zar zor geçer.

10 numara yağı bizde kullandık ybr 125 te sorun olmadı amortisörü düzgün topladığınızdan emin olun:rendeer:

10 numara yağı bizde kullandık ybr 125 te sorun olmadı amortisörü düzgün topladığınızdan emin olun:rendeer:

eminim birini tam dağıtım diğerini dağıtmadan ilkini 2.ye bakarak topladım öğrendim herşey yerli yerinde...amortisörü motora takmadan denediğimde çok güzel işliyordu amortisörler..motora taktım esneme diye bişe yok nerde bırakırsan orda kalıyor geri sen esnetiyorsun.birde 10 numara diyonuz ama ben 30 no ile topladım :) yukarda 30 nı yazmışım anlaşılmamış galiba :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eminim birini tam dağıtım diğerini dağıtmadan ilkini 2.ye bakarak topladım öğrendim herşey yerli yerinde...amortisörü motora takmadan denediğimde çok güzel işliyordu amortisörler..motora taktım esneme diye bişe yok nerde bırakırsan orda kalıyor geri sen esnetiyorsun.birde 10 numara diyonuz ama ben 30 no ile topladım :) yukarda 30 nı yazmışım anlaşılmamış galiba :)

30 numara yağ nedir :) Cimrilik yapma. Motulun 1lt amortisor yağı 30 tl civarında. Canından değerli mi?

30 numara yağ nedir :) Cimrilik yapma. Motulun 1lt amortisor yağı 30 tl civarında. Canından değerli mi?

cimrilikten değil ince yağ koyupta tekrar kaçırmasın diye :)
bide öyle asfalta trafiğe çıkacağım bi motor değil köyde atlamak zıplamak teker yapmak amaçlı kullanacam :) oyüzden gene karışacak amortisörler :) bide amortisörlerden biri az bişe eğik öyle gözle görülecek kadar değil usta gene kaçırır o yüzden az kalın yağ kullan dedi oyüzden koydum yağı yoksam fork oil kullanacaktım :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar