ben neden amerika'ya gıcık kapıyorum?
...
Bu ülkelerin dünyaya barış getirme gibi bir amaçları yok, hatta barış getirmekten çok dünyayı karıştırmayı başarıyorlar.
Fatih, neden Amerika'ya gıcık kapıyorsun? Güzel soru.
1. Sebeplerden biri, hemen hemen her Türk gibi Anti-Amerikan propagandaya maruz kalıyorsun.
Amerika'dan nefret etmesi gereken bir millet varsa Japonlardır. Gel gelelim bugün Japonların %55'i Amerika'yı desteklerken, bu oran Türkiye'de %18 (yanlış hatırlamıyorsam).
2. Diğer bir sebep te naiflik. Dünyada hiç bir ülkenin dünyaya barış getirme gibi bir amacı yoktur. Her ülke kendi çıkarını korur. Bu kadar basit bir gerçekten dahi bihaber olmamızın sebebi ise üçüncü madde:
3. Milli eğitim hayatımız süresince habire pompalanan, realiteden uzak, içi kof, şişirilmiş milliyetçilik.
Gelelim rahatsız edici acı gerçeklere. Evirip çevirmeden direk yazacağım:
Allah aşkına bugün Libya'da ne işimiz var? Barış mı dağıtıyoruz? Amerika'nın yaptığı sömürü de bizim işimiz ne taa Libya'da?
Amerika Suriyedeki Kürtlerle anlaştı, ki onların terör örgütü PKK ile ilişkileri malum. Peki biz Suriye'de kimi destekledik? El Nusra hayır örgütü mü? Öyleyse yolladığımız silah ve füzelerin fotoğrafları ortaya çıkınca niye "bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu" dendi?
İsraile gelince...
Daha yeni işgal altındaki Filistin topraklarına yerleşeceğini açıklayan İsrail'e "bana ne" deyip gıkını çıkarmayanın Avrupa, karşı çıkıp yaptırım hazırlığına girenin Türkiye olması gerekmez mi? Peki niye tam tersi?
Onu bırak, NATO'da üyeliği dahi olmayan İsrail'e genel merkezde daimi bir ofis tahsis edildi. Peki (vetosunu kaldıran) hangi ülke sayesinde? Üstelik Mavi Marmara olayında vatandaşları katledildikten sonra...
Yahu hepsi bir yana, Filistini bombalayan uçakların yakıtını İsrail'e kim taşıyor?
Gelelim dünyadaki diğer Türklere...
Dünyanın gözü önünde Uygur Türklerini kamplara toplayıp eziyet eden Çin'e bu konuda "bana ne" deyip gıkını çıkarmayanın Avrupa ve Amerika, karşı çıkanın ise Türkiye olması gerekmez mi? Peki niye tam tersi?
Yahu biz nasıl bir ülkeyiz? Niye petrol sömürmek için yurt dışına asker gönderiyoruz? Niye teröristlerle iş birliği içine giriyoruz? Niye İsrail'i destekliyoruz? Niye dünyada zulüm gören Türklere yüzümüzü çeviriyoruz?
Velhasıl bugün Amerika'nın elindeki gücü Türkiye'ye ver, muhtemelen daha beter anasını ağlatırız dünyanın. Kendi insanına dahi adalet dağıtmaktan aciz ülke dünyayı n'apar bir düşünsene?