Bence insanlık son kullanma tarihini doldurdu. Meteor lazım dünyaya.
O kadar da negatif bakmayin. Zamaninda doktoranin son senesinde is ariyorken bolum baskani yardimcisindan tavsiye istemistim. "Cinsiyetini ya da irkini degistirmen mumkun mu?" demisti
Ciddi oranda pozitif ayrimcilik uygulaniyor zencilere, ki olmasi da gerekli. Bu demek degil ki hakketmediklere pozisyonlara getiriliyorlar. Ancak buyuk bir sirkette cok az zenci varsa, olanlar da kotu pozisyondalarsa, savcilar dava acabiliyor. O yuzden tum buyuk sirketler, calisanlari arasinda kadin, zenci ve turlu azinlik gruplarindan orantisizlik olup olmadigini kontrol ediyorlar. Varsa bizzat mudahele ediyorlar. Bu guzel bir sey.
Onun disinda sahsen cok pozitif seyler yasadim Amerika'da. Sonucta yabanciyim. Agzimi actigim anda belli oluyor. 20 kusur yildir hic bir polisten negatif bir davranis gormedim. Is yerinden bir arkadas "biz kilisede her ay farkli bir dine odaklanip hakkinda bilgi edinmeye calisiyoruz. Benim senin disinda hic musluman bildigim yok. Musaitsen eger gelip islam hakkinda bilgi verir misin?" demisti. Herifler dislama bir yana, samimi sekilde anlayip ogrenmeye calisiyorlar. Bir keresinde Starbucks'ta iki hippi konusuyorken biri demesin mi "You got to admit that cihad is a very neat concept, you know, the inner fight to do the right thing." Yuh dedim icimden. Ortalikta bir suru kanal "cihad=kafa kesen musluman" yayini yaparken herif arastirip dogrusunu ogrenmis. Corona olayinda bile Newsweek hadisleri arastirip, Hz.Muhammed'in taa 1300 sene oncesinden acaip isabetli tavsiyeler verdigini yazdi, yemek oncesi ve sonrasi elleri yikama, karantina, uyaninca elleri yikama gibi... Yazan da musluman falan degil, Amerikali bir akademisyen. Trump bazi musluman ulkelerin Amerika'ya giris cikisina zorluk olusturan kural cikarmaya yeltendiginde acaip tepki aldi. Asirlik Boston kilisesi can calmak yerine ezan okundu. Havrada Cuma namazi kilindi... Bakin Yeni Zelanda katliamindan sonra mecliste Kur'an okundu.
Kusura bakmayin ama biz bunlara benzer seyler yapabilir miyiz? Mumkun mu? Neden degil?
Bu insanlar mal mi baskalarinin fikir ve inanclarina bu derece duyarli davraniyorlar?
Biz birakin yabancilari, kendi insanimiza bile insan gibi davranmakta zorlaniyoruz yahu.
https://www.youtube.com/watch?v=IU21G1KTx4Q
https://www.newsweek.com/prophet-prayer-muhammad-covid-19-coronavirus-1492798
Eminim forumdaki yandaslari rahatsiz eder bu paylasim, damlayip "kizilderilileri katlettiler, ortadoguya demokrasi, zart zurt" muhabbeti yaparlar. Ama ben gecmis 20 yilda yasadiklarimi, ve bizzat son 5-10 sene icinde sizin de medyadan izlediginiz, izleyebileceginiz ornekler veriyorum. Olmadilar mi? Yalanlar mi? Oyleyse nereye koyacagiz bu olup biteni?
Icimizdeki bagnazliga, ve icimizdeki bagnazlara tepki vermeden zor arkadaslar...