AMD : PC pazarından çıkabiliriz

Yeni Radeon 300 ve Fury serisi ekran kartları ile piyasada olumlu bir hava estiren AMD için grafik yani eski ATI bölümünün elden çıkarılacağı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. AMD bu iddiayı kesin bir dille yalanlasa da yatırımcı toplantısında Lisa Su önemli açıklamalar yaptı.

AMD uzun bir süredir mali tablolarda zarar açıklamaktan kurtulamıyor. Önceki çeyrekte de firma 180 milyon dolar zarar açıklamıştı. Bu hafta da firmanın hisseleri yüzde 5 değer kaybederek 2.47$'a kadar geriledi.

Firma bu bakımdan kendisine kar getiren alanlara yönelmek istiyor. Lisa Su bunu teyit ederken, ilerleyen yıllarda değişkenliği nedeniyle kişisel bilgisayar pazarından uzak kalabileceklerini ve bunun yerine AMD'nin güçlü büyüme gösterdiği alanlara odaklanacaklarını açıkladı.

AMD genelde ekran kartı, konsol ve APU alanlarında çalışmalar yapıyor. Intel ve Nvidia ise giyilebilir cihazlar, konsollar, bilgisayarlar, mobil cihazlar, otomobiller gibi geniş bir yelpazede mücadele ediyor. AMD'nin bu kadar geniş bir alanda varolmaması gelir anlamında kısıtlama yaşamasına neden oluyor. Bununla birlikte AMD oyun endüstrisi, veri merkezleri ve teknolojinin yoğun kullanıldığı alanlarda etkili olmak istiyor.

Lisa Su planların uygulamaya geçmesi için 3-5 yıl arasında bir zaman dilimi öngörüyor. Yani firma kişisel bilgisayar pazarından çıkmaya karar verse bile bunun gerçekleşmesi 2020 yıllarını bulabilecek.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sonra gelsin tuzlu fiyatlarla İ5 ler İ7 ler

hele türkiye de çok daha pahalıya satılıyorlar

Amd 22nm işlemci yapsa hemen alacağım ama halen soğutma problemleri var

amd işlemci üretmese de ATI kesinlikle piyasadan çekilmemeli

Son düzenleme:
Sonra gelsin tuzlu fiyatlarla İ5 ler İ7 ler

hele türkiye de çok daha pahalıya satılıyorlar

Amd 22nm işlemci yapsa hemen alacağım ama halen soğutma problemleri var

amd işlemci üretmese de ATI kesinlikle piyasadan çekilmemeli

4 yıldır phenom II x4 kullanıyorum hala binlik kullanım için fazlasıyla yeterli. Gta5 i bile gtx760 in müsaade ettiği ölçüde darboğaz yapmadan oynayabiliyorum.
Yeni sistem alacak olsam 8370e alırım hem nispeten az yakıyor hem de güzel bi soğutucu ile çok serin.

4 yıldır phenom II x4 kullanıyorum hala binlik kullanım için fazlasıyla yeterli. Gta5 i bile gtx760 in müsaade ettiği ölçüde darboğaz yapmadan oynayabiliyorum.
Yeni sistem alacak olsam 8370e alırım hem nispeten az yakıyor hem de güzel bi soğutucu ile çok serin.
Ben de 2011 mart'ında topladığım AMD'li bilgisayar ile GTA5'i çok rahat oynuyorum FullHD olarak. Phenom II X4 840 ve GTS450 ekran kartı ile. En ufak kasma yok. Antialiasing bile açık :) 12 GB ram'i ile beraber bana şu ana kadar en fazla 1300 lira maliyeti olmuş bir bilgisayar. AMD işlemci üretmeyi bırakırsa çok yazık olur fiyat/performansları gerçekten çok iyi. Bilgisayarım GTA5'i kaldırmasaydı en az 3000 liralık bir kasa toplamam gerekecekti. Bilgisayar parçalarının faturası elimde, işlemci 183 lira :mrgreen: anakart 171, ekran kartı 300 lira.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Bendede 2010 da aldigim X2 250 var... ekran kartimda 5570....anakart ddr2... tek modulu arizali... 2 gb ram ile 1 sene onceki oyunlari dusuk ayarlarda oynayabiliyordum... 1 senedir oyun seysine uzagim... bu aralar motosiklet satinalma isini hallettikten sonra... islemcime uygun ddr3 anakart alip, ttnet ede egilip :D yeni cikan oyunlari catir catir oynamak istiyorum... amd candir can...

x4 955 be, gtx 570 directcu II ile gta 5 oynuyorum takılma yaşamadım ama ayarları da sonuna kadar açtığım söylenemez yine de yakın plan detayları sonuna kadar açık.

Amd candır ya ucuza alırsın ama acısı elektrik faturasında çıkar :mrgreen: Bu arada ilk 1ghz işlemciyi yaptıklarını hatırlıyorum bi çok pc dergisinin kapağına çıkmışlardı intel bitti gibisinden nidalar atılıyordu o zamanlar nerden nereye vay be. :)

amd x3 işlemci ile amd2+ anakart lı pc toplamıştım 5 yıl kadar önce,
2 ay kadar önce upgrade edeyim dedim, bios güncelleme yaptım, böylece
amd phenom II işlemci desteği geldi, amd x6 yi 2. elden 250tl ye
hüplettim, şu anda memnunun diğer türlü anakart ram işlemci felan kol gibi girecekdi :)))
yanınada dolar yükselmeden önce radeon r9 270x çekdim(bu kısım bintl ye patladı)
Witcher 3 kasıyorum.

işin acıklı tarafı x3 işlemciyi sahibinden e koydum 75tl bile vermediler öyle kolye yapıcan artık :)))

Grafik kartında Nvidia olduğu sürece başkasına ekmek çıkmaz gibi. Nvidia aynı Honda gibi kafanı kaldırsan bi yerden çıkıyor

bence yanılıyorsun, asıl grafik kartında fiyat performansda amd öndedir, intel ise işlemcide öndedir(ancak performansda, fiyatta değil).

AMD de düşüş devam ediyor net zarar 181 milyon dolar.
ZV2ZGZ.jpg

oZnjBk.png

arkadasimda hp povilion var amd islemcili amd ekran kartli pc yaniyor metin 2 bile oynarken fan cikicak gibi adamin demesi bi daha amd li bisey almam diger pc si ise i5 ama ekran karti amd amd nin en guncel surumu kurduk metin 2 de 20 fps driver cd sinden kursak 80 fps aliyoruz nasi bi guncelleme yayinlarlar anlamadim benim ilk aldigim2003 yilinda celeron 2.40 ghz islemcim hala sapa sağlamdir isinmada yok :)

Aşağıdaki sistemimi çok özenerek tek tek seçip topladım, sonuç muhteşem oldu, oyunların çoğunu ultra öncesi high rahatlıkla oynuyorum, full hd samsung 21" tv kullanıyorum. n11 sitesinden indirimli denk getirmiştim, dolar zıplamamıştı o zaman...

- Amd a6 6400k apu işlemci
- Gigabyte A88x mikro ATX Anakart
- Zalman t4 kasa
- Zalman cnp20xlq sıvı Soğutma
- Kingston Fury 16 GB 1866 mhz ram
- 2 Tb sata2 WD hard disk (sata 3 dediler 2 çıktı)
- Ati radeon hd 6670 (apu ilé beraber uyumlu ekran kartları arasında en üst model, dual graphics özelliği uyumlu olunca açılıyor)

Amd cekilirse siz core duo 2 lerle pentium 4 laptoplari en az 1500 liraya almaya hazir olun

arkadasimda hp povilion var amd islemcili amd ekran kartli pc yaniyor metin 2 bile oynarken fan cikicak gibi adamin demesi bi daha amd li bisey almam diger pc si ise i5 ama ekran karti amd amd nin en guncel surumu kurduk metin 2 de 20 fps driver cd sinden kursak 80 fps aliyoruz nasi bi guncelleme yayinlarlar anlamadim benim ilk aldigim2003 yilinda celeron 2.40 ghz islemcim hala sapa sağlamdir isinmada yok :)

Amd de isinma sorunu var evet. Ama iyi bir amd urunleri alirsaniz oyle bi sorun yasamazsiniz. Ben bilgisayari toplu halde almistim ttnetten. Sadece tek fani vardi. Oda islemcideydi sadece.Oda akilli fan oldugundan isininca ucak gibi calismaya baslayinca ben el attim. Fan buyuttum. Iki havalandirma yerinede fan koydum. Termal macunu yeniledim. Daha herhangi bi sorunum olmadi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
amd ve atı pc pazarından çıkarsa intel ilk zamanlarındaki gibi tekel kalacak :)

ama bilgisayar pazarı önemli ölçüde mobile kaymış durumda
artık ne masaüstü ne laptop satılıyor pc toplayan falan da kalmadı :)

intel atom işlemcileri serisi ile mobile giriş yaptı yapmasına ama arm ile rekabet edemedi :)

amd bırakım mobil işlemci üretmeyi a serisini (a4 a8 a10) doğru düzgün pazarlayamadı daha :)

telefon ve tablet piyasasına atak yapan alır kısacası

Nvidia yı ne kadar sevsem de amd nin çekilmesini istemem. Herkes bilirki amd çekilirse rekabet olmıyacak ve Nvidia kafasına göre paha biçebilecek.Zaten denildiği gibi herkes Akıllı telefon peşinde bilgisayar devri bitiyor gibi bişey.İlk bilgisayarımı 2006-7 gibi almıştım amd 512 mb lik bi ekran kartı vardı genelde metin2 oynarken hep fazla ısınırdı.İkinci bilgisayarım Casper nirvanaydı ekran kartı 1 gb 128 bitlik bir Nvidia ydı hatırladığım kadarıyla ısınmıyordu hatta assasins creedi zar zor inidirp oynasam bile pek ısınmazdı.Ama keyfini süremeden çalmışlar ve ben bunu anlayasıya :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar