amatör balık avı

ramazan bittikten sonra tatlı suda kefal avı yapmak istiyorum
makaralı bir olta alayım diyorum fakat kefal için nasıl bir olta seçimi yapmam lazım ayrıca her balığın severek yediği yemler var kefal ne yemeyi sever

KEFAL solucan'a dahi gelebiliyor,
kefal yerine SAZAN,,,LEVREK,,TURNA bu tür balık avına yönelmenizde fayda vardır,

her tarafta yakalanabılecek türler daha çok keyf almanı saglayacaktır,
bu arada ramazan bitmesini beklemene gerek yok :)
eylenırken vakıt gecer daha ıyı gelır senın ıcın :)

ben barajın beslendiği dereye gitmeyi düşünüyordum sazan için baraja gitmem gerekli orası da uçurum tarzı bir yer diyorlar kefalin nasıl yakalandığını öğrenmem lazım, biz misinayla uğraştık balık falan yakalayamadık :) abinin biri solucanı takıyordu makaralı oltası vardı 25-30 cm derinlikten tavalık kefal çıkartıyordu bu sene olta almaya niyetlendim nasıl olta almam lazım kaç numara kanca takayım yakalarken varsa bir meslek sırrı onu da öğretir misin :)

Ben 32 senedir balık avlıyorum ..Daha ben öğrenemedim kefali oltaya atlatmayı...:pl:

orada yiyecek kadar balık tutayım yeter ah ulen ah o gün sorsaydım nasıl yakalıyor diye :) millet sazan yakalıyor biz ufacık balıkla uğraşıyoruz
S31NPvB.png

Bu sene kadar sıkıntılı, verimsiz geçen başkaca balık avı maceralarımı hatırlamıyorum, göl/akarsu/baraj'ı bilinçsiz av sonucu tüketmeyi anlarımda, derya deniz sahil kesimine ne yaptı bu insan evlatları, onu anlamaya çalışıyorum.

orada yiyecek kadar balık tutayım yeter ah ulen ah o gün sorsaydım nasıl yakalıyor diye :) millet sazan yakalıyor biz ufacık balıkla uğraşıyoruz
http://i.imgur.com/S31NPvB.png

gencin biri sabahın köründe balığa gitmiş..İhtiyar adam çatır çatır balık yakalıyor ama gençte tık yok...

bakmış ihtiyar yem olarak ekmek takıyor kendisi ise et...

ertesi gün ekmek alıp gitmiş...İhtiyar yine doldurmuş kovayı ama gençte yine tık yok...bakmış ihtiyar et takıyor yem olarak...

haydaaa demiş..gitmiş ihtiyarın yanına..

Ya dede demiş nasıl oluyor da bir et takıyorsun bi ekmek..ne zaman ne kullanacağını nasıl biliyorsun?? bak ben sinek avlıyorum??

bak oğul demiş...sabah kalktığında malzemene:joker::pl: bak..sağa yatıksa et sola yatıksa ekmek takacaksın oltana...

genç eşinden zorla izin almış bu sefer tutacam diye..gitmiş sahile ..doğru ihtiyarın yanına...

Dede demiş..ne sağa ne sola yatık değildi..ortada isyana kalkmış bir hali vardı...ne yapmalıyım...??

İhtiyar kızmış...Madem durum bu bok mu var balığa geliyorsun yapacak başka işin yok mu senin....:pl:

anlayacağın balıkçılık öyle kolay bir iş değil...:flower:

gencin biri sabahın köründe balığa gitmiş..İhtiyar adam çatır çatır balık yakalıyor ama gençte tık yok...

bakmış ihtiyar yem olarak ekmek takıyor kendisi ise et...

ertesi gün ekmek alıp gitmiş...İhtiyar yine doldurmuş kovayı ama gençte yine tık yok...bakmış ihtiyar et takıyor yem olarak...

haydaaa demiş..gitmiş ihtiyarın yanına..

Ya dede demiş nasıl oluyor da bir et takıyorsun bi ekmek..ne zaman ne kullanacağını nasıl biliyorsun?? bak ben sinek avlıyorum??

bak oğul demiş...sabah kalktığında malzemene:joker::pl: bak..sağa yatıksa et sola yatıksa ekmek takacaksın oltana...

genç eşinden zorla izin almış bu sefer tutacam diye..gitmiş sahile ..doğru ihtiyarın yanına...

Dede demiş..ne sağa ne sola yatık değildi..ortada isyana kalkmış bir hali vardı...ne yapmalıyım...??

İhtiyar kızmış...Madem durum bu bok mu var balığa geliyorsun yapacak başka işin yok mu senin....:pl:

anlayacağın balıkçılık öyle kolay bir iş değil...:flower:
olta işiyle olacağı yok balık otuyla dereyi kurutayım kimse tutmasın :pl:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar