Almanya 2000 - 2025 arası pazar payı değişimi

Motosikleti
K 1600 GTL
Kaşınmış ve o küfrü istemiş işte. Birisi elinde silah, "bana doğru bir adım daha atarsan seni vuracağım" dediğinde karşısındaki "hadi vur bakayım ne olacak" diye üzerine yürüyüp kurşunu yediğinde ağlamamalı.

Bunu genele yazıyorum sadece senin şahsına değil: Ben bu arkadaşın nesini seviyorsunuz anlamıyorum gerçekten? Aynı 3 veya 4 tarzda konuyu evirip çevirip sürekli ortalığı karıştırmaya çalışan, ona buna sataşan (Milletin kullandığı ekipmanla dalga geçmek için resimli konu açtı bu eleman yahu; ötesi var mı?), pozitif veya negatif fark etmeksizin bir şekilde ilgi odağı olmaya ve tepki almaya çalışan bir tip. (Sebebi belli; daha önce yazmıştım, neyse...) İlk başlarda eğlenceli geliyor olabilir ama sonra kabak tadı veriyor. Bir nevi kulağından hiç eksilmeyen rahatsız edici bir ses, burnundan gitmeyen rahatsız edici bir koku gibi can sıkıyor. (Şu anda konusuna yazmak zorunda kalmak bile benim canımı sıkıyor, o kadar...) Yokluğundaki 6 ay güzeldi, gelir gelmez gene başladı, burada olduğu son 1 ayda forumun onsuz geçen 6 ayından daha fazla gerginlik çıktı.

Herkes hak ettiğini yaşıyor nitekim.
İşte bende diyorum ki aile ye küfür etmenin haklı bir gerekçesi yok. Ayrıca gerginlik tek taraflı oluşmuyor resimli konu açtığı arkadaş öncesin de ona laf attı ben forumu takip ediyorum. Bu arkadaşın nesini seviyorsunuz sorusunun tersini de sormak lazım nesini sevmiyorsunuz sonuçta bir forum ortamı bir konu açıyor ilgini çekerse altına yazarsın ilgini çekmezse yazmazsın yazdıklarına gıcık olursan yok say tuşuna basar hiç görmezsin. Yani forum ortamında kişisel husumet geliştirmek bana çok sağlıklı gelmiyor keşke bunlar hiç olmasa ama toplumsal olarak hoşgörümüzü kaybettik herkes saatli bomba gibi.....

Motosikleti
1190 ADV
Her ne kadar Muzo forumun yaramaz çocuğu olarak bilinse de, forum trafiğini canlı tutan, gündemi ve üyeleri yakından takip eden biriydi. Bunu da zaman zaman mayhoş ama çoğu zaman yüzümüzde tebessüm bırakan esprileriyle yapıyordu.

Bununla birlikte, bu forumda beni gerçekten rahatsız eden bir üye var. Kim olursan ol; eğer insanlara sürekli üst perdeden konuşuyor, fikir ayrılığı yaşadığın kişileri küçümsemeye çalışıyor ve hatta bunu başardığını düşünüyorsan, aslında üçüncü şahısların gözünde kendini zor duruma düşürüyorsun.

Sevdiğim ve saygı duyduğum Tommy ile birkaç değerli üyenin de bu şahıstan (muhtemelen) eğitim almış olmaları ve zaman zaman bu tepeden bakma tavırlara destek vermeleri doğrusu bende bir miktar hayal kırıklığı yarattı.

Neyse, sayın eğitim üstadım... Bunlar sadece benim gözlemlerim. (GS'ci olarak aklın hemen Gözlemeye gitmesin. 😄)

78 doğumluyum. Eleştirdim diye beni de diğer ergenyuslar kategorisine koyup ezmeye çalışmazsan sevinirim. Çünkü en sevmediğim şey, koca karı dedikodusu tadındaki laf dalaşlarıdır.

Asrın eğitimcisi hazretleri efendiyi bende sevmiyorum. Tabi öyle nefret ettiğim tiksindiğim biri değil, yüz yüze hiç tanışmadım etmedim. Defalarca da burada tartıştığımız oldu, karşılıklı laf sokmalar vs. Ama adamın 1 gün çıkıp küfür ettiğini görmedim. O noktada hakkını yemeyelim. Hatta yine görmedim ama zekice eleştiri yapabilse, laf sokabilse övgü bile alır benden :D

Herkes birbirini sevecek sayacak diye bir durum da yok.... Hatta Tommygun bana direkt yazmıştı bir kez, seni hiç sevmiyorum diye. Uzun süre foruma girmediğim bir dönem beni merak edip herşey yolunda mı diye özelden mesaj atan da yine Tommygun dı.

İnternet ortamı insanların gerçekteki karakterlerini tavırlarını tam anlamıyla yansıtmaz. Çok da ciddiye alınacak durumlar değil yani.

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İşte bende diyorum ki aile ye küfür etmenin haklı bir gerekçesi yok. Ayrıca gerginlik tek taraflı oluşmuyor resimli konu açtığı arkadaş öncesin de ona laf attı ben forumu takip ediyorum. Bu arkadaşın nesini seviyorsunuz sorusunun tersini de sormak lazım nesini sevmiyorsunuz sonuçta bir forum ortamı bir konu açıyor ilgini çekerse altına yazarsın ilgini çekmezse yazmazsın yazdıklarına gıcık olursan yok say tuşuna basar hiç görmezsin. Yani forum ortamında kişisel husumet geliştirmek bana çok sağlıklı gelmiyor keşke bunlar hiç olmasa ama toplumsal olarak hoşgörümüzü kaybettik herkes saatli bomba gibi.....
Bu arkadaş nick'i "dsdasdasd" veya "Hırbonen" olduğu zamanlarda bana uygunsuz tabi kullanarak video çekmişti. (Yakıt sarfiyatının onun buralara yazdığı kadar düşük olamayacağını iddia etmiştim, ıspatı için video göndermişti...)

Ben zaten yok sayıyordum bu arada; döndüğünden beri tek bir konusuna yazmamış, dokundurmalarına cevap vermemiştim. Benim için zaten yok hükmündeydi. Bugün kime sallamış diye okuyordum sadece.

Neyse, uzatmaya gerek yok. Benim husumetim falan da yok, bunlar çok kuvvetli tabirler. Sadece alerjim oluştu, maruz kalınca alerjik tepki veriyorum.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bu arkadaş nick'i "dsdasdasd" veya "Hırbonen" olduğu zamanlarda bana uygunsuz tabi kullanarak video çekmişti. (Yakıt sarfiyatının onun buralara yazdığı kadar düşük olamayacağını iddia etmiştim, ıspatı için video göndermişti...)

Ben zaten yok sayıyordum bu arada; döndüğünden beri tek bir konusuna yazmamış, dokundurmalarına cevap vermemiştim. Benim için zaten yok hükmündeydi. Bugün kime sallamış diye okuyordum sadece.

Neyse, uzatmaya gerek yok. Benim husumetim falan da yok, bunlar çok kuvvetli tabirler. Sadece alerjim oluştu, maruz kalınca alerjik tepki veriyorum.
Husumet sözünü senin için kullanmadım zaten.......

Motosikleti
cbf 150
Eğitimci abimiz yani Okan abimizin bazı küfürleri var tabi ama be bilim küfürlerden neden bu kadar etkileniyorsunuz???

Bak bana birşey demiyor oysaki en ters gidenlerdeniz. Gücümü yetmiyor? Hayır biliyorki çokda fifi diyiceğimi.

Sabah akşam küfür edebilir sonuçta bana fiziki olarak bir zarar gelmiyorsa çokda fifi. Ama buraları okuyan çoluk çocukda var onlara ters örnek olunabilir.

Ben mesela eğitimci abimizdende burdaki pek çogunuzdanda daha tecrübeliyim ama böyle sürün lan demiyorum sadece hata görürsem doğrusu budur ister uygula ister uygulama sonunda hayat senin.

Muzo ilginç bir karakter honda neferi takıntılı bir çocuk. Bür boktanda anlamıyor ama işte yok internet vs vs diyip laf ebeliği yaparak üste çıkmaya çalışıyor. Dolu var yeni gençlerde böyleleri öğrenicekler.

Birbirinize hakaret etmedende birbirinize fikirlerinizi anlatabiliceğinizi düşünüyorum

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Neyse, sayın eğitim üstadım... Bunlar sadece benim gözlemlerim. (GS'ci olarak aklın hemen Gözlemeye gitmesin. 😄)

78 doğumluyum. Eleştirdim diye beni de diğer ergenyuslar kategorisine koyup ezmeye çalışmazsan sevinirim. Çünkü en sevmediğim şey, koca karı dedikodusu tadındaki laf dalaşlarıdır.

Len 78 doğumlu Nigga ,

Hala benden neredeyse 10 yas küçüksün , sen ilk okulda hece tablosuyla cebelleşirken ben üniversiteye başlamıştım 😎

Neyse gırgırı bırakalım ve ciddi konulara girelim . Beni zerre tanımadan cımbız ile çekilmiş üç beş cümle ile karakterim hakkında karar vermeniz sizin eksikliğiniz.

Ancak

Gözleme ve GS hakkındaki yorumunuz benim yazılarımı neredeyse hiç okumadığınız anlamına geliyor.

Türkiyede profesyonel eğitim verip hiç GS sahibi olmamış , GS den hiç haz etmeyen , gözleme için motora binen tipleri kendisinden uzak tutmuş yegane eğitmen olduğum hakkında hiçbir bilginiz yok anlaşılan . Halbuki defalarca yazdım bunu.

GS sevmem seveni de sevmem .

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
ben foruma giremiyorum hep hata vwriyor adamlar kavga etmiş banlar atılmış giybet yapılıyor daha yeni goruyorum
lutfen bi dahaki kavga başlangıcında benide çağırın 😎

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
ben foruma giremiyorum hep hata vwriyor adamlar kavga etmiş banlar atılmış giybet yapılıyor daha yeni goruyorum
Bu konuya girmesem, olaylardan haberimiz de olmayacak. Olaylar olaylar...

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
Len 78 doğumlu Nigga ,

Hala benden neredeyse 10 yas küçüksün , sen ilk okulda hece tablosuyla cebelleşirken ben üniversiteye başlamıştım 😎

Neyse gırgırı bırakalım ve ciddi konulara girelim . Beni zerre tanımadan cımbız ile çekilmiş üç beş cümle ile karakterim hakkında karar vermeniz sizin eksikliğiniz.

Ancak

Gözleme ve GS hakkındaki yorumunuz benim yazılarımı neredeyse hiç okumadığınız anlamına geliyor.

Türkiyede profesyonel eğitim verip hiç GS sahibi olmamış , GS den hiç haz etmeyen , gözleme için motora binen tipleri kendisinden uzak tutmuş yegane eğitmen olduğum hakkında hiçbir bilginiz yok anlaşılan . Halbuki defalarca yazdım bunu.

çok özel değilse sorabilir miyim neden gs sevmiyorsunuz ? elbetteki zorunda değilsiniz ama...

hocam niye öyle söylüyosunuz, bir genç olarak Africa Twin ve GS yi çok seviyorum. Daha kardeşiniz olarak çok buluşmalara katılıcaktık. Karpuz kesmemize müsade etmeden niye sofradan kaldırdınız :):D
evet bende de sürekli hata veriyor, 2 3 gündür doğru düzgün giremedim foruma

Kardeş senin de ne dediğin belli değil. Hem ahlak bekçiliği yap hem de adamın yaşlı anasına babasına küfür edilince az bile yapıldı de olacak iş mi? Derdi olan kendisine söylesin anasına, ailesine küfür etmek kadar aşağılık bir davranış olamaz....
Neyin ahlak bekçiliği kardeş ?
Nasıl davranırsan öyle tepki alırsın.
Çok mu karakterli ki tanımadığı adama olum lan lun diye konuşup her konu da herkese trollük yapıyor aklınca.
Herkes çekmek zorunda değil koskoca adamlara ergence konuşursa karşı tarafta söver geçer bu kadar basit.
Ben gelenin geçenin anasına sövün mü dedim ?
Akıllı olup mesafeli davransın samimi olduğuna isterse pandik atsın banane bizene.
Her yanlış yapanın anasına sövün demişim gibi konuşmuşsun değerleri çok kutsal insanlarız onun da kutsalsa saygılı olmayı öğrenmeli.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aileye küfür edilsin demiyorum.
Bu konu da herkes hassas.
Değerlere bu kadar önem veriyorsa ona göre davranmalı insanlara.
Yoksa küfürü yer yanlışta olsa.

Bir şeyi savunduğum yok.

Motosikleti
K 1600 GTL
Yediği küfür az bile.
Herkese salça ol yaş olarak büyük insanlara lan lun oğlum de.
Kendinden küçüklere saçma sapan konuş.
Sonra uyarıp anasına söven olunca foruma ağla.
Belli küçükken şımarık bir çocukluk geçirmiş.
Var bir sıkıntısı çok belli.
Sinan aksuya yazık oldu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
...............

Neyse ben konuyu uzatmayacağım.
Bura da kimseye ana bacı sövmüyoruz ..
Bak senle tartışıyoruz küfür var mı yok ?
Ama saçma sapan konuşmalarla seni tahrik edersem edebilirsin.
Demek istediğim durduk yere kimse kimseye sövmüyor.
Küfür yemek için uğraşmamak lazım.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
çok özel değilse sorabilir miyim neden gs sevmiyorsunuz ? elbetteki zorunda değilsiniz ama...

Özel birşey değil. GS kötü bir motor değil ama hiçbir konuda en mükemmeli de değil. Tamamen ortalama bir motor. Ne asfaltta ne de toprakta mükemmel değil . Ama sahiplerine bakarsan GS den daha iyi motor yok. Gereksiz bir algı yaratılmış durumda ve neredeyse GS faşizmine ulaşmış seviye.

Aşırı konfor için düzenlenmiş süspansiyonu geri bildirim konusunda neredeyse sıfır. Alt devirlerde dizel motor gibi titreşen boksör üst devirlerde tıkanıyor. Aradaki sınırlı devir aralığında keyifsiz bir kullanımı var. Çok satıyor olması da iyi bir motor olduğundan değil tamamen algıdan. Hiçbir zaman diliminde de dayanıklı bir motor olamadı . Daha fabrikadan çıktığında yağ eksiltmeye başlar . Uzun seyahate çıkan bütün GS ler yanlarında yedek yağ bidonu dolaştırır. Vs vs.

Beni hiç bir zaman çekmedi çekmeyecek.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Özel birşey değil. GS kötü bir motor değil ama hiçbir konuda en mükemmeli de değil. Tamamen ortalama bir motor. Ne asfaltta ne de toprakta mükemmel değil . Ama sahiplerine bakarsan GS den daha iyi motor yok. Gereksiz bir algı yaratılmış durumda ve neredeyse GS faşizmine ulaşmış seviye.

Aşırı konfor için düzenlenmiş süspansiyonu geri bildirim konusunda neredeyse sıfır. Alt devirlerde dizel motor gibi titreşen boksör üst devirlerde tıkanıyor. Aradaki sınırlı devir aralığında keyifsiz bir kullanımı var. Çok satıyor olması da iyi bir motor olduğundan değil tamamen algıdan. Hiçbir zaman diliminde de dayanıklı bir motor olamadı . Daha fabrikadan çıktığında yağ eksiltmeye başlar . Uzun seyahate çıkan bütün GS ler yanlarında yedek yağ bidonu dolaştırır. Vs vs.

Beni hiç bir zaman çekmedi çekmeyecek.
hey hey okan hocam lütfen GS hakkında konuşurken kelimelerinizi özenle ve güzel seçtiniz
Çünkü GS anlatılmaz yaşanır, o bir idol, o bir şah, o bir kral, o bir efsane, o bir daha ne varsa o 😊

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar