Almanya 2000 - 2025 arası pazar payı değişimi

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2294023.jpg

link:

"Burada sadece "motosiklet" olarak adlandırılan, özellikle 125 cc'nin üzerinde motor hacmine sahip motosikletlerin yeni tescilleri yer almaktadır. Hafif motosikletler/scooterlar (125 cc ve 15 hp'ye kadar) ve mopedler bu ve makaledeki diğer tüm istatistiklerden hariç tutulmuştur."

"2000-2025 yılları arasında Almanya'daki motosiklet üreticilerinin pazar payları: Bu grafikte de gösterildiği gibi, Almanya'daki motosiklet üreticilerinin pazar paylarının gelişimi oldukça inişli çıkışlı olmuştur. En dikkat çekici olaylar arasında BMW'nin 2009-2011 yılları arasındaki yükselişi, Honda'nın 2023'ten itibaren zirveye çıkması ve Suzuki'nin 2007'den günümüze kadar pazar payındaki düşüş yer almaktadır."

ahhhh be suzi ne hale gelmiş
.. :(

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Enteresan biçimde Bavyera Bölgesi ve Avusturya'da hiç bir yerde görmediğim kadar Kawasaki görüyorum. Özelikle de Z900...

Olum bu sefer niye uçtun? Admin'in açtığı konulara dandik dundik dersen olacağı bu :)

Motosikleti
K 1600 GTL
Enteresan biçimde Bavyera Bölgesi ve Avusturya'da hiç bir yerde görmediğim kadar Kawasaki görüyorum. Özelikle de Z900...

Olum bu sefer niye uçtun? Admin'in açtığı konulara dandik dundik dersen olacağı bu :)
Ne yazık ki bir komploya kurban gitti.......

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ne yazık ki bir komploya kurban gitti.......
Komplo falan yok . Ben gideceğini çok önceden söylemiştim. Biliyoruz MALIMIZI .

Bugüne kadar defalarca yedi aynı haltı .

Çok duramaz , MALkoçoğlu falan gibi bir kullanıcı adıyla döner yine forumun içine eder.

Motosikleti
Yok
Sevenleri neden seviyor diye sorgulamıyorum, elbet bildikleri bir şey vardır.
Bana göre "şeytan tüyü" vardı tommygun hocam hırbonen dostumuzda, ne bileyim onun yazdıklarını, ardı ardına patlattığı esprileri okurken hep neşeleniyordum - bana pozitif enerji veriyordu. Açtığı konular da bence foruma hareket getiriyordu, hep ilgiyle okuyordum.

Keşke olmasaydı dünkü olay, bir ara yazdım da, "Arkadaşlar, gereksiz yere ceza yemeyin, lüzum yok buna" gibisinden, ama olmadı maalesef. :(

İkisi de bir anda bu kadar nasıl gerili verdiler, onu da anlayabilmiş değilim. Umarım affedilirler ve tekrar aramızda olurlar ikisi de.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bana göre "şeytan tüyü" vardı tommygun hocam hırbonen dostumuzda, ne bileyim onun yazdıklarını, ardı ardına patlattığı esprileri okurken hep neşeleniyordum - bana pozitif enerji veriyordu. Açtığı konular da bence foruma hareket getiriyordu, hep ilgiyle okuyordum.

Keşke olmasaydı dünkü olay, bir ara yazdım da, "Arkadaşlar, gereksiz yere ceza yemeyin, lüzum yok buna" gibisinden, ama olmadı maalesef. :(

İkisi de bir anda bu kadar nasıl gerili verdiler, onu da anlayabilmiş değilim. Umarım affedilirler ve tekrar aramızda olurlar ikisi de.
Ayrıca kendisine ağır küfür edildi o da aynı şekilde cevap verdi. Sonuç ikiside ban yedi. Nefsi müdafaa diye bir şey var ama burada geçerli değil anlaşılan...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Nefsi müdafaa küfürle mi oluyormuş? @Alpbatur nerede öğrendin bunu?

Sözün özü arkadaşın bir daha foruma gelmemek için büyük yemin etti şartlar ne olursa olsun..

Geliyorsa kendi bilir, şerefine bağlı..

Motosikleti
K 1600 GTL
Nefsi müdafaa küfürle mi oluyormuş? @Alpbatur nerede öğrendin bunu?

Sözün özü arkadaşın bir daha foruma gelmemek için büyük yemin etti şartlar ne olursa olsun..

Geliyorsa kendi bilir, şerefine bağlı..
Yani biri sana ağır küfür ettiğin de sen nasıl karşılık verirsin? Genelde herkes aynı şekilde cevap verir diye düşünüyorum. Nerede öğrendin bunu derken neyi sorduğunu anlamadım....
Gelip gelmemek kendi bileceği bir konu bana bir şey demek düşmez.

Gayet normal gidiyordu, ben eskiye dönmez artık diye düşünüyordum.

Kim haklı, kim haksız mevzusuna girmeyeceğim ama bu olay bana bir avukatın verdiği nasihati hatırlattı.

Avukat bana herkesle muhabbet etme, onun için normal olan bir şey, senin için normal olmayabilir demişti.

Bu olayda da bir taraf kendince gayet normal olan oğlum lu konuştu, halbuki bu karşısında ki için hazmedilmeyecek bir hitap şekliydi, kaldıramadı.

Not: Geri dönerde bir gün bu konuda kim haklı, kim haksız mevzusu çıkarsa o zaman düşüncemi açıklayacağım.

Yediği küfür az bile.
Herkese salça ol yaş olarak büyük insanlara lan lun oğlum de.
Kendinden küçüklere saçma sapan konuş.
Sonra uyarıp anasına söven olunca foruma ağla.
Belli küçükken şımarık bir çocukluk geçirmiş.
Var bir sıkıntısı çok belli.
Sinan aksuya yazık oldu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yediği küfür az bile.
Sinan aksuya yazık oldu.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Valla ben, benim fotomu paylaşıp anket yaptığında çok gülmüştüm yalan değil. :D

Hırbo'ya artık en büyük lafı, geri gelerek, kendisi kendisine söylemiş olur.

Üye olmadan okuduğunu düşündüğüm için de şunu söyleyeyim. Hırbocum dizlikleri imzalayıp sana hediye edicem. :)

Motosikleti
K 1600 GTL
Yediği küfür az bile.
Sinan aksuya yazık oldu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yediği küfür az bile.
Sinan aksuya yazık oldu.
Kardeş senin de ne dediğin belli değil. Hem ahlak bekçiliği yap hem de adamın yaşlı anasına babasına küfür edilince az bile yapıldı de olacak iş mi? Derdi olan kendisine söylesin anasına, ailesine küfür etmek kadar aşağılık bir davranış olamaz....

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kardeş senin de ne dediğin belli değil. Hem ahlak bekçiliği yap hem de adamın yaşlı anasına babasına küfür edilince az bile yapıldı de olacak iş mi? Derdi olan kendisine söylesin anasına, ailesine küfür etmek kadar aşağılık bir davranış olamaz....
Alpbatur hocam o mesajlaşmayı dikkatli takip ettiysen Sinan Aksu güncel rumuzu Muzaffer Topal olan demirbaş trolümüze ilk başta küfür etmedi; "seni ikaz ediyorum, bana bir daha oğlum dersen küfür yersin, senin yerine seni şu anda uyardığım gibi başka biri olsaydı direkt annesine küfür eder işin içinden çıkardım" gibisinden bir şey yazmıştı. Bunun üzerine ilk küfürü Muzaffer Topal kullandı. Okuduğunu anlama mühim bir meziyet ve bizim ülkede maalesef bunu becerebilenlerin oranı %15 bile değil; Muzaffer Topal'in de başını yakan bu oldu herhalde?

Neyse, umarım yukarıda (imlâ hataları yazana ait olmak kaydıyla) görseli paylaşılmış olan "ben sozumde duracam erhan beni 1 gun bile atsın bu foruma giren ...dır" sözünün tersine hareket etmez, hoş olmaz yani...

Motosikleti
KTM 790 Adventure
Her ne kadar Muzo forumun yaramaz çocuğu olarak bilinse de, forum trafiğini canlı tutan, gündemi ve üyeleri yakından takip eden biriydi. Bunu da zaman zaman mayhoş ama çoğu zaman yüzümüzde tebessüm bırakan esprileriyle yapıyordu.

Bununla birlikte, bu forumda beni gerçekten rahatsız eden bir üye var. Kim olursan ol; eğer insanlara sürekli üst perdeden konuşuyor, fikir ayrılığı yaşadığın kişileri küçümsemeye çalışıyor ve hatta bunu başardığını düşünüyorsan, aslında üçüncü şahısların gözünde kendini zor duruma düşürüyorsun.

Sevdiğim ve saygı duyduğum Tommy ile birkaç değerli üyenin de bu şahıstan (muhtemelen) eğitim almış olmaları ve zaman zaman bu tepeden bakma tavırlara destek vermeleri doğrusu bende bir miktar hayal kırıklığı yarattı.

Neyse, sayın eğitim üstadım... Bunlar sadece benim gözlemlerim. (GS'ci olarak aklın hemen Gözlemeye gitmesin. 😄)

78 doğumluyum. Eleştirdim diye beni de diğer ergenyuslar kategorisine koyup ezmeye çalışmazsan sevinirim. Çünkü en sevmediğim şey, koca karı dedikodusu tadındaki laf dalaşlarıdır.

Motosikleti
K 1600 GTL
Alpbatur hocam o mesajlaşmayı dikkatli takip ettiysen Sinan Aksu güncel rumuzu Muzaffer Topal olan demirbaş trolümüze ilk başta küfür etmedi; "seni ikaz ediyorum, bana bir daha oğlum dersen küfür yersin, senin yerine seni şu anda uyardığım gibi başka biri olsaydı direkt annesine küfür eder işin içinden çıkardım" gibisinden bir şey yazmıştı. Bunun üzerine ilk küfürü Muzaffer Topal kullandı. Okuduğunu anlama mühim bir meziyet ve bizim ülkede maalesef bunu becerebilenlerin oranı %15 bile değil; Muzaffer Topal'in de başını yakan bu oldu herhalde?

Neyse, umarım yukarıda (imlâ hataları yazana ait olmak kaydıyla) görseli paylaşılmış olan "ben sozumde duracam erhan beni 1 gun bile atsın bu foruma giren ...dır" sözünün tersine hareket etmez, hoş olmaz yani...
Sevgili Cyan o yazışmaları okudum, sinan aksu o uyarıyı yazdıktan sonra muzaffer küfür etmedi gene 'oğlumlu' bir cevap yazdı onun üzerine sinan forum kaliteli bilmem ne görmedi diye mesaj yazdı. Muzaffer de aynı şekilde cevap verdi. Birini seversin yada sevmezsin yukarıda Birkan'ada yazdım kendisine istediğini söyle oğlum lafı hoşuna gitmediyse sende onun hoşuna gitmeyecek bir ifade ile hitap et ama, ana, baba, aile bunlar gerçekten çok çirkin seviyesizce davranışlar.
Ayrıca ben uzun zamandır sinan aksu isimli arkadaşın forumda yazdığını da görmedim ilginç bir şekilde oso nun yazdığı mesajdan sonra gelip Muzafferin yazdığı başlığa yazması enteresan.:)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sevgili Cyan o yazışmaları okudum, sinan aksu o uyarıyı yazdıktan sonra muzaffer küfür etmedi gene 'oğlumlu' bir cevap yazdı onun üzerine sinan forum kaliteli bilmem ne görmedi diye mesaj yazdı. Muzaffer de aynı şekilde cevap verdi. Birini seversin yada sevmezsin yukarıda Birkan'ada yazdım kendisine istediğini söyle oğlum lafı hoşuna gitmediyse sende onun hoşuna gitmeyecek bir ifade ile hitap et ama, ana, baba, aile bunlar gerçekten çok çirkin seviyesizce davranışlar.
Haklısın teknik olarak ilk küfürü o etmedi, ama kaşınmış ve o küfrü istemiş işte. Birisi elinde silah, "bana doğru bir adım daha atarsan seni vuracağım" dediğinde karşısındaki "hadi vur bakayım ne olacak" diye üzerine yürüyüp kurşunu yediğinde ağlamamalı.

Bunu genele yazıyorum sadece senin şahsına değil: Ben bu arkadaşın nesini seviyorsunuz anlamıyorum gerçekten? Aynı 3 veya 4 tarzda konuyu evirip çevirip sürekli ortalığı karıştırmaya çalışan, ona buna sataşan (Milletin kullandığı ekipmanla dalga geçmek için resimli konu açtı bu eleman yahu; ötesi var mı?), pozitif veya negatif fark etmeksizin bir şekilde ilgi odağı olmaya ve tepki almaya çalışan bir tip. (Sebebi belli; daha önce yazmıştım, neyse...) İlk başlarda eğlenceli geliyor olabilir ama sonra kabak tadı veriyor. Bir nevi kulağından hiç eksilmeyen rahatsız edici bir ses, burnundan gitmeyen rahatsız edici bir koku gibi can sıkıyor. (Şu anda konusuna yazmak zorunda kalmak bile benim canımı sıkıyor, o kadar...) Yokluğundaki 6 ay güzeldi, gelir gelmez gene başladı, burada olduğu son 1 ayda forumun onsuz geçen 6 ayından daha fazla gerginlik çıktı.

Herkes hak ettiğini yaşıyor nitekim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar