Almanca Dersimizden Kesitler !!! (Motosiklet ile ilgili)

Almanca öğretmenimiz okula bu sene geldi.. Benim okula bir gün motorla gittiğimi görmüş. Aksilik ya o günde okula kasksız gitmiştim. Yoksa kaskım hep kafamdadır. Motorumdan indim.. Park ettim.. Beni yanına çağırdı..
- Ehliyetin var mı?
- Yok hocam..
- Kaskın var mı?
- Hocam kaskım var. Ama okulda kaskı koyacak yer bulamıyorum.
- Kasksız binmeyin oğlum bunlara..
O anda anlamıştık Alper ile ikimiz.. Yeni Almanca öğretmenimiz bizim gibi bir motosiklet tutkunuydu.
Tabi ben işin peşini bırakmadım. Hocamla motosiklet sohbetleri yapmaya çalıştım ağzını aramak maksadıyla.. Motosiklet almak istediğini ama A2 ehliyetinin olmadığını, üstelik alacağı zamanda motor aksamı yere düşmeyen (Çinlilerden bahsediyor) bir motosiklet almayı düşündüğünü söyledi..
Aradan tam 2 hafta geçti..
Ders programı degişmişti.. Haftaya yeni başlıyoruz Pazartesi..
Eski ders programına göre hazırlanıp geldigimiz için, Almanca kitaplarımız yanımızda degildi.. Dolayısıyla ders işleyemedi hocamız..
Ben yine konuyu motosikletlere getirdim.. Yine hocam kaskla ilgili mevzuyu açtı. Ve anlatmaya başladı..
- Çocuklar bundan 6-7 sene önceydi. Ankara-Polatlı'da görev yapıyordum. Bir ögrencim vardı.. Ailesinin durumu iyiydi.. Ortaokulda öğrencimdi. Bir gün birisinden mobilet kiralamış. Tabi millet görür, birisi kızar diye başka bir mahallede sürüyormuş. Mahallenin yollarını bilmiyor.. Yolları bilmediği için bir minibüs ona çarpmış. Kaskı olmadığı için, beynini başka yerlerden toplamışlar. Neyse çocuk ölmemiş. Tam 2-3 sene Ankara Gazi'de tedavi görmüş.. Çocuk iyileştiğinde, konuşmayı bilmiyormuş. Sanki yeni doğmuş bir bebek gibi, çoğu şeyi yeniden öğrenmiş. Beni görünce ağlıyordu. Bir yerlerden tanıyacaktı ama tanıyamıyordu. Bende de var bu motosiklet hastalığı.. Ama A2 ehliyetim yok. Onu alır almaz alacağım kendime bir motosiklet. Tamam sizlerinde ehliyeti yok ama bari kaskınızı takın..

Anlattığında hocamın yüzünü bir görseydiniz benim şu an bu yazıyı yazıyorken ne duygular içinde olduğumu çok iyi anlardınız..

Hepinize Kask'lı, bol keyifli, kazasız belasız sürüşler diliyorum..:rendeer:

SeRHaTeKiNci

hoca çok doğru konuşuyordu sınıfta ben bile etkilendim:cat::cat::cat:

20-25 sene önce kimsenin kask takmadığı yıllarda kask takardım,öcü gibi bakarlardı,Atom karınca diye lakap takmışlardı bana,yılmadım hala takıyorum.

Baaaskıııılaaaar biiiiziiiiii yıldııııraaamaaaaz.:cherry:

güzel konuşmuş...

serhat kardeş sayısal mı okuyosun?

Alanya'da olduğum için tüm okul çağımda tek bildiğim samimi olduğum ve sevdiğim motorcu Arif abiydi.. ( Tek teker ) :cherry: Hiç öğretmenlerimden seven yoktu, hatta ben bisikletle okula gidiyorum diye kızıyorlardı. Etekle gidiyordum çünkü ortaokul da ;) Lise de pantolon serbest oldu da rahatladım. :p

Aslında benim tercihlerim arasında Nazilli A.Ö.L. ve Aydın Ortaklar'da vardı. Ama ailemden ayrılmayı göze alamadım.. :queen:

ortakları salla da aöl tercih edebilirdin yani çok övülen bir okul bende başa onu yazmıştım ama kısmet olmadı işte...benim kuzen kazandı bu sene ona kısmet oldu...

Alanya'da olduğum için tüm okul çağımda tek bildiğim samimi olduğum ve sevdiğim motorcu Arif abiydi.. ( Tek teker ) :cherry: Hiç öğretmenlerimden seven yoktu, hatta ben bisikletle okula gidiyorum diye kızıyorlardı. Etekle gidiyordum çünkü ortaokul da ;) Lise de pantolon serbest oldu da rahatladım. :p

sen sevilmicek insanmısın ablacım yaa :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güzel saptama...............

hocayı teberik etmek lazım... o da bizim gibi düşünüyor..

sınıfta bırakırsa böyle hocalar bıraksın.. gam yemem...:p

Serhat kardeş, kendin gibi bilinçli gençler yetiştircek bi öğretmen hayal ediyorum.masasında kaskı okul kapısının önünde CBR1000RR ile :)

Eee seninki de iş mi şimdi Tuğba abla yani.. :mrgreen:

ortakları salla da aöl tercih edebilirdin yani çok övülen bir okul bende başa onu yazmıştım ama kısmet olmadı işte...benim kuzen kazandı bu sene ona kısmet oldu...
Hayırlısı olsun.

Güzel saptama...............
Adam yaşayınca bir başka anlıyor bunları..

hocayı teberik etmek lazım... o da bizim gibi düşünüyor..

sınıfta bırakırsa böyle hocalar bıraksın.. gam yemem...:p
Hehe. Bence de bu adam beni sınıfta bıraksın, hiç kızmam..

Serhat kardeş, kendin gibi bilinçli gençler yetiştircek bi öğretmen hayal ediyorum.masasında kaskı okul kapısının önünde CBR1000RR ile :)
Abi umarım bütün bunları Allah söyletiyordur.. :rendeer:
Ama ben öğretmen olmayacam ki yahu.. :mrgreen:

güzelmiş topik be Serhat:cat: Bu aralar yoğunluktan katılamıyorum forumlara:) Örtmen doğru demiş, yol göstermiş, uyarmış:cat: Keşke öğretmenlerimizin kendi yaşamsal tecrübelerini aktaracak ortamlarımız olsaydı. Biz 12 eylül sonrası kuşağı olarak, derslerde ders harici hiç bir muhabbet edemezdik, şimdi şimdi anlayabiliyorum ki konuşmaktan bile çekiniyorlarmış o zamanlar, sadce ders ve dersle ilgili şeyler vardı:pale:
Teşekkürler:)

güzelmiş topik be Serhat:cat: Bu aralar yoğunluktan katılamıyorum forumlara:) Örtmen doğru demiş, yol göstermiş, uyarmış:cat: Keşke öğretmenlerimizin kendi yaşamsal tecrübelerini aktaracak ortamlarımız olsaydı. Biz 12 eylül sonrası kuşağı olarak, derslerde ders harici hiç bir muhabbet edemezdik, şimdi şimdi anlayabiliyorum ki konuşmaktan bile çekiniyorlarmış o zamanlar, sadce ders ve dersle ilgili şeyler vardı:pale:
Teşekkürler:)
Evet abi.. Devrin degiştigini de ögretmenlerimizden ögreniyoruz.. :cat:

Serhat, Öğretmeninizin yaşadığı olay ne yalan söylüyüm benide etkiledi yani gözümde biraz canlandırdım çok kötü birşey ALLAH saklasın...

Serhat, Öğretmeninizin yaşadığı olay ne yalan söylüyüm benide etkiledi yani gözümde biraz canlandırdım çok kötü birşey ALLAH saklasın...

Evet abi ya.. Gerçekten çok etkiledi bizleri de..

Eveett.. İşte olayın ana kahramanı, sevgili hocam da sitemize üye oldu.. :queen:

HOŞGELDİNİZ HOCAM!!! :rendeer::rendeer:

Son düzenleme:
Sağol bir şey değil Serhat Allah sağlık verirse daha çok sohbet ederiz buralarda

Hocam bir tanışma başlığı açsaydınız..:mrgreen:
Serhat'ın hocasıyım deyince herkes atlar zaten.. :queen:
Sağolsunlar, severler beni forumda.. :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar