aslında abin haklı ancak türkiyede insanlar sadece motosklet kazalarından ölmüyor. ölümün nerede ve nasıl gelecegi bilinmez. düşünsenize bir filanca tarihte filanca saatte filanca yerde filanca şekilde öleceksin diye kaderimiz yüzümüze okunsaydı insanlar kafayı yerdi.
denize girmekte tehlikelidir. yada ne bileyim agaca çıkıp meyva toplamakta tehlikelidir. bunların yanısıra ülkemizde birçok hain köpek sürüsü dolaşmakta. kız arkadaşınla beraber çarşıya çıktıgında hain bir terör saldırısınada kurban gidebilirsin. yada yolda yürürken ayagın burkulup dengeni kaybedip başını kaldırımın kenarına da vurunca hayatını kaybedebilirsin.
eger içinde apacilik yoksa adam akıllı bineceksen korkma bişey olmaz. olaki bir kaza geçirirsen burnun bile kanamadan çıkabilirsin. yada hayatını kaybedebilirsin sakat kalabilirsin. ama inançlı biriysen kaderede inanmak gerekir.
kader derken bazı insanlar öylesine inanırki mesela adam alkol alıp araç kullanır kaza geçirir ve sakat kalır buna kader der. oysaki kader kontrol edemedigin herşeydir. kontrol edebildiklerin kazadır. mesela alkollü bir sürücü kaldırımda yürüyen bir çocuga çarpsa sürücünün yaptıgı kaza çocugunki ise kaderdir. bu baglamda sen bütün koruma ekipmanları ile bindigin taktirde hız limitlerine uydugun taktirde trafiktede diger araç sürücülerinin seni görse bile görmedigini düşünerek hareket ettigin taktirde kendine aşırı güvenerek kullanmadıgın taktirde allahın izniyle hiçbişe olmaz.
kendine şehriçinde kullanabilecegin küçük cc bir scooter al ve motosiklet dünyasına ilk adımı at.
bende rızasız bir işe kalkışmak istemiyorum bakalım . . .şöyle söylemek isterim sene 88 tutturdum babama motor diye 2 tane kapıda araba var sen motor istiyorsun benden diye cevap verdi.ben tabiki devam ısrara bir arkadaşı vardı başkomiser o da motorcu hemde eşine bile almıştı.onu devreye soktum ve eşinin motorunu almıştım ilk motorum.ama babamın istememe sebebini az bir zaman sonra öğrenmiştim çünkü kaza yapmıştım.böyle devam etti seneler.3 tane motor pert oldu az kalsın bende oluyordum.çogu sürücü hatası,kimisi karşı tarafın hatası,kimi de yol hatası zaten hata olmasa kaza olmaz.4 senedir kardeşim motor almayı düşünüyor yaşı 29 arabası da var ama ben alma diyorum sebep adrenalin yüklü,hız yapmayı seviyor e üzülecek olanda biziz artı koca sülalede tek motor kullanıcısı benim.yan dairedeki komşum ble bana kızıyor 16 yaşında oglu motor istiyormuş hep senden görüyor diye bana sitem ediyor...sonuç abilik sana birşey olmasını istememesi.bence gönüllerini yapmadan rızaları olmadan motor alma derim.helede motorları hiçe sayan sürücülerin çogaldığı memleketimizde.
sen ehliyetini al nasıl olsa daha gençsin motoru almaya zamanın olur hayırlısıyla.
Bütün yorumlarınızı teker teker okudum teşekkür ederim ilginize arkadaşlar.Ailemin rızası evet benim içinde çok önemli Annem ile Babamı ikna etmiş durumdayım ama abime ne desem rızasını alamadım şimdiye kadar çok çeşitli şeyler söyleyebiliyor yani dokundurdukları (ağabeyimdir sözünden çıkmam pek) gerçekten içimi yakan şeyler mesela hadi tehlikesini geçtim o parayı kendini geliştirmeye ver mesela TOEFL için kursa kayıt ol veya ingilterede dil kursuna git motor alma kendını gelistirmeye harca vs.(Elektronik Müh. 3 sınıfta okumaktayım) okul bitmeden kendıne yatırım yap o parayı ne yapacaksın motoru lüks sana ama çok istiyorum ne yapabilirim sonuçta alacak durumum var fakat çok çeşitli bahaneler gerçekten altından kalkamıyorum.
Ne demeliyim arkadaşlar tamam ben motordan vazgeçiyorum o parayı eğitim için harcayıp 2,3 sene sonra araba mı alayım demek mantıklı cunku biliorum ki o zamanda farklı bahaneler sunacaktır.Yoksa hayallerimin peşinden koşmak mı ne olursa olsun ?
Abin haklı , Türkiye'de motosiklet sürmek tehlikelidir.