Açıkçası almaktan çok pişman olduğum belirli bir motosiklet yok ama en azından kullandığım ve dandik sayılabilecek motosikletlerle karşılaştıklarımı anlatayım.;
Peugeot 103
Aslında motosiklet dayımındı ama dayım motosiklet ile mahallede top oynayan çocukların topu giderken motosikletin ön tekerleğinin önüne atması sebebiyle dayım fukara sümüğü gibi yere yapışmış,motoru kömürlüğe kaldırmış ve tövbe etmiş bir daha motosiklet kullanmamaya.Bunu duyar duymaz hemen dayımın eve damladım,sen bu motosiklet kullanmayı beceremiyorsun ben alıyorum bu motosikleti dedim,aldım kendi kömürlüğüme koydum biraz sağını solu toparladım ve uzunca bir süre sadece yağını ve benzinin koyarak kullandım.O zamanlar orta okula gidiyordum,90lı yıllar şimdiki gibi bu kadar çeşit yok,o şartlar o motosiklet benim için bulunmaz nimetti.Kaza yapmış,hor kullanılmış olmasına rağmen hiç sorun çıkarmazdı.Sadece bazen zor çalışırdı.
Ramzey 125 cc scooter
Yıllardan 2005.Kuzen ile evlerimiz yakın,Kuzen eski scootercılardan.Eskiden Simpson 50 cc 4 vites scooter vardı.Çin furyası ülkeye yeni girmiş bende dedi Ramzey'in bi scooterını gördüm süper alet alacağım dedi beraber takılırız.Aslında alet fazla sorunda çıkarmadı sayılır,egsozda ve ayaklıklarda ciddi bir paslanma sorunu vardı,sele kilidinden sürekli tıkırtı sesi geliyordu,ara sıra plastik aksamda kırılmalar çıkmalar oluyordu hepsini ufak tefek tamiratlarla hepsini hallediyordum.Bir insanı fıtık eden şamandıra sorunu vardı bir türlü ayar tutmuyordu.O şamandıra sorunu yüzünden benzinsizlikten 3-4 kere yolda kaldıktan sonra yanımda 1 lt lik pet şişede benzin ile gezmeye başladım.Asıl en büyük sorun ben kuzen nasıl olsa ilgileniyor diye hiç yağını değiştirmedim,kuzen de ben ilgileniyorum diye hiç yağını değiştirmemiş,motosiklet 6000 km de iken bir yanık kokusu gelmeye başladı ve motor kitledi.

Çok cüzi bir rakama motosikleti yaptırıp kullanmaya devam ettiğimizi hatırlıyorum.Ufak tefek te olsa bir çok sorunu vardı.Motosikletten memnunduk ama keşke biraz daha para ekleyip Japon bir scooter alsak dediğimizi hatırlıyorum.
Kanuni Caracal 200
Yıllardan 2011.Mali durumlardan ve diğer sebeplerden dolayı motosiklete uzunca bir ara verdikten sonra tekrar motosiklet tutkuma kaldığım yerden bu sefer bizzat kendim çalışıp kendi param ile satın aldığım bir motosiklet ile devam etmeye karar verdim.Sırf tipi koşuma gittiği için almıştım.Her Çin motosikletinde olduğu gibi bir çok ufak tefek sorun çıkardı.
-Hem ön hem arka far ampülleri defalarca yandı,bende defalarca değiştirdim.Arka far ampülü yuvansından çıktı lehimleri koptu,oto elektirkçiye lehim yaptırıp gerisini kendim tamir ettim.
-Uzun yolda 80 km den sonra titreşimden ellerim uyuşuyordu.
-Far anahtarları iki kez sorun çıkardı iki kez içini açıp tamir ettim.
-Tam satacağım hafta depo altındaki şamandıra çıkışından benzin sızdırmaya başladı bir güzel kurulayıp temizleyim silikon ve başka farklı yapıştırcılarla uzunca bir süre idare edecek şekilde yerine sabitleyip sızdırmazlık sağladım.Hatta galiba orjinalinden kat kat daha sağlam oldu.
-Bir kere şehir içinde debriyaj teli koptu şansa sadece eve yüz metre vardı arkadaşla motosikleti vurdurup eve 2. vitesle gittim.O zamandan beri hep yanımda yedek debriyaj teli taşırım.
-Metal,krom kaplı aksamda ciddi bir paslanma sorunu vardı.
-Genel olarak performansında hiç memnun değildim,12 bg lik o fukara motora o kasa çok ağır geliyor ama yine motor hiç sorun çıkarmadı ve beni hiç yolda bırakmadı.Yavaşta olsa beni her yere sorunsuz götürüyordu.
-Dişlileri çok kötü malzemeden yaptıldığın çok çabuk aşınmıştı.Yada önceki sahibi bir hor kullanmıştı.Bir kere ön dişliyi değiştirdim.
-Zinciri her hafta arkadaşla kontrol eder ve tekrar ayarlardık.Ne kadar sıkarsak sıkalım
2-3 hafta içinde tekrar gevşiyordu.
-Kışın kötü havalarda 2 ay kadar kullanmadığımda tekrar çalıştırmak çok büyük eziyet oluyordu.En az yarım saat motoru çalıştırmak ile uğraşıyorduk.
-Yaz-kış motorun düzgün çalışması için rolanti ve hava ayarını değiştiriyordum.
-Karbüratör boğazına taktıkları kelepçeden kalitesizlik akıyordu hem hava sızdırıyordu hemde biraz sıkınca kırılıyordu.Onu sağlam bir kelepçe ile değiştirdim.
Ve şimdi aklıma gelmeyen daha bir çok şey.Aslında çokta pişman değilim,güzel anılarım var bu motosiklet ile.Bir de tekrardan motosiklete başladığımdan,devam edeceğime emin değildim o yüzden ucuz hesaplı bir şey almak mantıklı geldi.Ama keşke Virago 250 çakması bir çinli alsaydım diyorum bazen yada biraz daha paraya kıyıp Caracal 200 yerine şu anki motosikletim Hyosung GV 250 alsaydım dediğim çok oluyor.