Allah Kimseye Kaza Vermesin İşte Halimiz...

boy

Abi çok geçmiş olsun da anlayamadığım senin gibi senelerdir motor kullanan birinin kasksız, montsuz nasıl motora bindiği... Bende eldiven olmasına rağmen sol elimin işaret parmağı bir taksinin kapısını açması sonucu darmadağan oldu. Eldiven olmasaydı büyük ihtimalle parmağım kopmuştu. Ameliyat ile toparladılar parmağı. Önlemini almadan geçirilen kazaya kaza denmez, göz göre göre risk almak denir. Umarım bir daha bu hatayı yapmazsın... Tekrar geçmiş olsun!

abi sende

abi sende kask yokmuş herhalde büyük geçmiş olsun bu uyarıya benziyor allah daha büyüyünden saklasın

60 km mi gözünde büyüdü yoksa 15mt nin nekadarlık bir mesafe olduğunu mu kestiremedin?? peki 60 km ile giden bir motor fren yaptığında nekadar bir mesafede durur bu arada bir motoru kısa mesafede nasıl durdurabileceğini biliyomusun?

Sen çok biliyorsun galiba

geçmiş olsun abi allah bidaha vermsin üzüldüm valla ybr böle yapıyomu ya:silent:

abim nası takmassın kask yaaa...senki sitenin en bilinçi üyelerinden :(( geçmişş olsun abicim

abi çok üzüldüm ya, büyük geçmiş olsun :rendeer: :rendeer:

senin gibi uzun yıllardır motor kullanan, tecrübeli bir abimizin böyle basit hatalar yapmaması lazım ama neyse olacağı varmış demekki.

Allah herşeyin hayırlısını versin...

Geçmiş olsun...Allah korumuş...İnşallah tekrar etmez....sen de biraz daha dikkatli ol...Yaşanacak çok güzel şeyler var hayatta...Tekrar geçmiş olsun.

abicim çok geçmişler olsun,,şu yayalardan ve kadın sürücülerden çok korkarım.

aytskal
arkadaşım 1. si bu veriler sanırım otomobil lerle yapılan test verileri
2. si fren mesafesine bir çok şey etkendir lastiğin yeni yada eski olması , lastik havası ( inik yada çok sert oluşu ) yol durumu vb....

google de fren mesafesi diye aratınca çıkıyo bu link vermene gerenk yok

ama sen yinede bir panik fren-limit fren vs... gibi konuları bi oku istersen duramam deyip doğru frenajı yapmamak daha kötü sonuçlar doğurabilir bende burada olmuş bir kaza sonrası bir daha aynı olayla karşılaşılmaması dileğiyle bir iki fikir vermek istedim geçmiş olsun dileklerimi sundum ama bu olaydan ders almak demek kaza yapan arkadaşın fotolarına bakıpta vah vah yaa bak ne kötü olmuş ders alalım demek değil ders alalımda neyden alalım nasıl alalım sen bana kısa mesafede nasıl durdururum onu anlat bilmem kaç km hızda şu mesafede durursun diye biyerlerden alıntı yapmana gerek yok labaratuvar testleri ayrı senin o fren koluna asılma ve arka ön fren kombinesini ne kadar doğru yapabiliyosun bunlar ayrı şeyler her veri tutmaz nasıl durdurulur onu araştır önce
Konu başlığı motosikletlerde fren mesafesi ve ayrıntılı olarak motosiklet defalarca kez geçiyor...Bir kere daha veriyorum topic altta...Oradada yazıyor işte mesafeler...
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=18265&highlight=motosikletlerde+fren+mesafesi
İnan bunu yarın deneyeceğim kaçmetrede duracağını ama ben emin ol hiç sanmıyorum 60 km hızla 10 yada 15 metrede durulabileceğini istersen daha fazla uzatmayıp insanlara rahatsızlık vermeyelim...

özaktaşı abi çok üzüldüm senin halini cok iyi anlaya biliyorum benimde yakın zamanda böyle bir kazam oldu ama ben paylaşmak istememiştim insanları sogutmamak adına. benim kaskın içine arı girdi onunla ugraşırken ana yola dingo bir dolmuş şöförü girdi. ve ben arka frene can havliyle abandım baktım duramayacak bu sefer ön fren ama ön freni skınca kendimi yerde buldum motor sürüklenerek dolmusun tekerine carptı ama ben motordan atladım. benim sirtım kolum ayagım heryerimn sıyrılmıştı. ama ucuz kurtarmıstım cunki arı girince kaskı cıkarıp kucagıma koymuştum yani kasksız düstüm. bu da bana ders oldu acik kask kullanmam birdaha. sonradan motoru ayaga kaldırdım birde ne göreyim ayak frenini g..t korkusuyla bir sıkmışım fren patlamis ve bizde ön frene kalınca böyle oldu. xinguan diye bir 250 lik cin chooper dı lanet motor. neyse cok dikkatli olalım özaktaşı abi gibi yılların tecrübesi insanlar bu kazaları yapıyorsa bizim her an başımıza gelebilir.

korunmasızlıktan doğan hsarların çoğu yakın mesafe gidişlerde oluyor.
evin 500 m. çaapında çevresinde yani...

büyük geçmiş olsun hocam.
allah korumuş. ama keşke allaha bırakmasaydın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar