60 km mi gözünde büyüdü yoksa 15mt nin nekadarlık bir mesafe olduğunu mu kestiremedin?? peki 60 km ile giden bir motor fren yaptığında nekadar bir mesafede durur bu arada bir motoru kısa mesafede nasıl durdurabileceğini biliyomusun?
allaha şükür
Konu başlığı motosikletlerde fren mesafesi ve ayrıntılı olarak motosiklet defalarca kez geçiyor...Bir kere daha veriyorum topic altta...Oradada yazıyor işte mesafeler...aytskal
arkadaşım 1. si bu veriler sanırım otomobil lerle yapılan test verileri
2. si fren mesafesine bir çok şey etkendir lastiğin yeni yada eski olması , lastik havası ( inik yada çok sert oluşu ) yol durumu vb....
google de fren mesafesi diye aratınca çıkıyo bu link vermene gerenk yok
ama sen yinede bir panik fren-limit fren vs... gibi konuları bi oku istersen duramam deyip doğru frenajı yapmamak daha kötü sonuçlar doğurabilir bende burada olmuş bir kaza sonrası bir daha aynı olayla karşılaşılmaması dileğiyle bir iki fikir vermek istedim geçmiş olsun dileklerimi sundum ama bu olaydan ders almak demek kaza yapan arkadaşın fotolarına bakıpta vah vah yaa bak ne kötü olmuş ders alalım demek değil ders alalımda neyden alalım nasıl alalım sen bana kısa mesafede nasıl durdururum onu anlat bilmem kaç km hızda şu mesafede durursun diye biyerlerden alıntı yapmana gerek yok labaratuvar testleri ayrı senin o fren koluna asılma ve arka ön fren kombinesini ne kadar doğru yapabiliyosun bunlar ayrı şeyler her veri tutmaz nasıl durdurulur onu araştır önce