Alkolü fazla kaçırdıysanız olabilecek olaylar ve akşamdan kalmalığa çare..

Dün akşam konserde alkolü biraz fazla kaçırınca(merdivenden sürükleyerek indirmişler:cherry:) berbat bir hale geldik arkadaşla. 3 arkadaş kalıyoruz evde birimiz sağlamdı sadece. Üniversite öğrencisi olunca insan böyle durumlar olabiliyor. Neyse alkol aldığınızda yapmanız gerekenler veya alkol alan arkadaşlarınız var ise sarhoş olma durumunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyeyim..

Alkol alan arkadaşınız var ise;
1- Bu insanı gerçekten sevmeniz gerekiyor.Eğlence sonunda onunla olan arkadaşlığınızı sorgulayabilirsiniz.
2- Etraftaki insanlara sarabilir. Kavga başlamadan önleminizi alın.
3-Ayakta duramayabilir. Kafayı gözü dağıtmamak lazım.
4-Taksiciyi baştan uyarın. O kafayla arkadaşımın yaptığı gibi taksiciye ana avrat sövebiliyor insan (adam az daha dalıyormuş bize)
5-Eve sokmadan önce dışarda biraz bekletebiliyor iseniz bekletin. O elemanın kusması çok büyük ihtimal. Yatmasına izin vermeyin kaldırması sorun olur sonra.
6-Eve girdiğinizde ilk yapılması gereken o arkadaşı banyoya atmak.
7-Kesinlikle hemen yatağa götürmeyin elemanı.
8-Üstünü çıkarabiliyorsanız çıkartın.
9-Kustuktan sonra başını soğuk suyun altına koyun.(Önce koyarsanız o eleman biraz ayılacağı için istifra etme işkenceye döner)
10- Daha sonra yatağa götürebilirsiniz. Etrafta halı olmamasına özen gösterin..

Yukarıda saydığım durumlara düşmemek için en baştan fazla alkol almayın. Daha sonra etrafınızdakiler tarafından dalga geçilmekten hoşlanıyorsanız başka.

O eğlence işkenceye döndükten sonra ayılmak için yapılması gerekenler.

1-Uyandığın gibi ayağa fırlamak lazım.Yatakta kalmak insanı daha kötü yapıyor.
2-Çivi çiviyi söker diyerek biraz daha içmek pek iyi sonuç vermiyor.
3-Yağlı yiyecekler iyi geliyor.
4-Gözünüzü kapatmak tavsiye edilmez. Dünya birden dönmeye başlıyor.
5-Sıvı tüketmek lazım. Ayran bana en iyi gelenlerden.
6-O gün kimseye söz vermeseniz iyi olur.

Yukarıda saydıklarımdan sonra alkol karşıtı bir tavır beklemiyor değilim ancak limitinde bırakıldığında insan gerçekten eğleniyor. Ben 15 defa içiyorsam 1 kere bu duruma düşerim. O da arkadaşlar sağolsun insanı gaza getiriyorlar..

Sizinde akşamdan kalmalığa iyi gelen formülleriniz veya komik anılarınız var ise buyrun yazın:cat:

Not:ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAYIN!!!

İki tane alka seltzer i bir bardak suya atıyor içiyorsun, akşamda kalmalık diye bir şey kalmıyor. Tecrübe ile sabittir deneyiniz görünüz

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Beli bir limit koyarsaniz,bu aksamdan kalmayim meselesi mesele olmaktan çikiyor.
Ben mesela dikkat ederim.
yemekten önce aperatif olarak kisin 2 kadeh viski,yazin porto içerim.
Yemekle beraber bir sise sarabin dibini görürüm.:)
Yemek üstüne de dejestif olarak kisin 1 bardak konyak,yazin bol buz kirigi dolu likör içerim.
Daha bas agrisi diye bisey bilmem.
Ama tabi en dikkat ettigim konu devamli içmemek.
Aksamdaaaan-aksama.:cherry:

Alka seltzer denenmiş ve onaylanmış bir çözümdür. Hatta eğer içmeye başlamadan önce bir tane içerseniz daha bile iyi sonuç verir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Alka-Seltzer

Bunu gördükten sonra sakata gelmeyelim diye pek yanaşmıyorum.

@coq

O kadar içmek pek mümkün değil öğrenci insan için :) Birde eğer bira bile içiyorsam markasını değiştirsem kötü yapıyor beni. Karıştırmaya gelemeyen bir bünyem var..

Birde içmeden önce kırmızı et yemek işe yarıyor. Artık emiyormu alkolü bilmiyorum..

Ağzınııza içerseniz hiç bunlara gerek kalmaz diye düşünüyorum, insanın ne kadar alkol kaldırabileceğini bilmesi gerekir bence

sarhoşluğun tek nedeni az içmekten kaynaklanır.......birinci gün içersin dağıtırsın, 2. gün içersin biraz daha az dağıtırsın. 3. gün içersin dağıtmazsın.. ne kadar çok içersen bir sonraki akşamdan kalmalığın o kadar hafif geçer..

ayrıca ertesi gün mideniz için de alca seltzer bulamazsanız ice tea şeftali. on numara çözüm

@coq

O kadar içmek pek mümkün değil öğrenci insan için :) Birde eğer bira bile içiyorsam markasını değiştirsem kötü yapıyor beni. Karıştırmaya gelemeyen bir bünyem var..

Birde içmeden önce kırmızı et yemek işe yarıyor. Artık emiyormu alkolü bilmiyorum..

Wikipedia da her görüdüğünüze inanmayın. Neticede Wikipedia sizin benim gibi insanların hiç bir denetim mekanizması olmadan giriş yaptıkları bir oluşum.

Alka Selzter in prospektüsünde yazan ve gerçek uyarılar şu şekildedir.

Gebelik esnasında, doktor kontrolü altında ve ilacın sağlayacağı yarar taşıdığı muhtemel riskten fazla ise kullanılmalıdır. Emziren anneler tarafından yüksek dozda alınmamalıdır. Konjestif kalp yetmezliği ve renal yetmezlik gibi sodyum kısıtlı diet uygulaması gerektiren hastalıklarda, Alka-Seltzer'in içerdiği sodyum miktarı (her tablet 567 mg sodyum içerir) dikkate alınmalıdır. Asetilsalisilik asit, kortikosteroidler veya alkolle beraber alındığında gastrointestinal kanama riskini artırabilir. (Mide kanaması yapabilir diyor. Alkolle alındığında, alkol aldıktan 1 gün sonra yapar demiyor) Çocuklarda ve gençlerde yüksek ateşte hekime danışılmadan kullanılmamalıdır.

Aşırı hassasiyete bağlı reaksiyonlar (deri reaksiyonları, nefes darlığı) ve kanama zamanı uzaması gibi yan etkiler nadiren görülebilir. ( ki bu tüm aspirin türevlerinde var olan bir yan etkidir)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

@coq

Boşver wiki'yi. Mucizevi ilaç Alka-seltzer'i kullanın, kullandırın :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar