alın size benzinden tasarruf aleti

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Biri alıp taksada sonucu yassa meraklandık :) 4 liraya doğru emin adımlarla ilerliyor zaten benzin

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Ben kaza yapmadan önce motosikletime takmıştım. Henüz test edemedim, daha ilk depomdaydım ki olan oldu. Enjektörün benzin giriş hortumuna montajını yaptık. Kesmek biçmek yok. Giriş hortumunun hangisi olduğunu da anlamanız çok basit. Enjektörde iki tane benzin hortumu var, biri giriş diğeri geri dönüş. İlk başta birini çıkarıp kontağı açıyorsunuz. Baktınız benzin foşur foşur akıyor :) (Diğer hortumdan böyle bi durumda hiç bişey gelmez) montajı bu hortum üzerine, enjektöre en yakın mesafeye yapıyorsunuz. Tamamen manyetik bişey. İki tane güçlü mıknatısın ters kutuplarını karşı karşıya getirmesiyle çalışıyor. Benzine ne gibi bir etki yapıyor bilmiyorum. Açıkçası fayda sağlayacağından emin değilim. Fiyatı uygun geldi, denemek istedim. Ayrıca memnun kalmazsanız iade seçeneğiniz de var ama montajı için baya uğraştık. Sökmek için bi daha uğraşamayacağımdan dolayı işe yaramasa dahi iade etmeyi düşünmüyorum. Kalsın orda. :cherry: Tekrar kullanmaya başladığımda görücem bakalım gerçekten ekonomi sağlıyor mu sağlamıyor mu. Ben full depo ile ışık yanana kadar şehir içinde 285 km. gidiyodum. Her depoda 15-20km. farketse bile iyi... O yüzden denemeye değer.

Ben kaza yapmadan önce motosikletime takmıştım. Henüz test edemedim, daha ilk depomdaydım ki olan oldu. Enjektörün benzin giriş hortumuna montajını yaptık. Kesmek biçmek yok. Giriş hortumunun hangisi olduğunu da anlamanız çok basit. Enjektörde iki tane benzin hortumu var, biri giriş diğeri geri dönüş. İlk başta birini çıkarıp kontağı açıyorsunuz. Baktınız benzin foşur foşur akıyor :) (Diğer hortumdan böyle bi durumda hiç bişey gelmez) montajı bu hortum üzerine, enjektöre en yakın mesafeye yapıyorsunuz. Tamamen manyetik bişey. İki tane güçlü mıknatısın ters kutuplarını karşı karşıya getirmesiyle çalışıyor. Benzine ne gibi bir etki yapıyor bilmiyorum. Açıkçası fayda sağlayacağından emin değilim. Fiyatı uygun geldi, denemek istedim. Ayrıca memnun kalmazsanız iade seçeneğiniz de var ama montajı için baya uğraştık. Sökmek için bi daha uğraşamayacağımdan dolayı işe yaramasa dahi iade etmeyi düşünmüyorum. Kalsın orda. :cherry: Tekrar kullanmaya başladığımda görücem bakalım gerçekten ekonomi sağlıyor mu sağlamıyor mu. Ben full depo ile ışık yanana kadar şehir içinde 285 km. gidiyodum. Her depoda 15-20km. farketse bile iyi... O yüzden denemeye değer.

teşekkür ederim kullandıktan sonra yorularını bekliyoruz:)

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
teşekkür ederim kullandıktan sonra yorularını bekliyoruz:)

Ah bi kullanmaya başlayabilsem. :) Tekrar depoyu fulleyip denicem bakalım. Ancak ilk birkaç depoda işe yaramıyormuş sanırım. Belli bir km den sonra faydasını görürsünüz diyodu kitapçığında falan. Muhakkak bilgi veririm. :cat:

Ben arabamda kullandım. Hiç bir faydası olmadı. Boşa para harcamayın bunlara arkadaşlar.

yüksek cc'li motosikletlerde etkisi daha fazla görülebilir...
bende cok merak sardım bu işe....
ama kimi işe yarar demiş kimi yaramaz demiş....
ama amerikada bazı arabaların fabrika cıkıslarında varda yazılmıs...
demek bi katkısı var...
dediğim gibi kucuk cc'li motorlarda fazla beli olmayabilir

mythbusters'da bu ve benzeri piyasada satılan bütün tasarruf sağlayan alet edevatı denemişlerdi ve hiçbirisi bi işe yaramıyordu, haberiniz olsun..

Ah bi kullanmaya başlayabilsem. :) Tekrar depoyu fulleyip denicem bakalım. Ancak ilk birkaç depoda işe yaramıyormuş sanırım. Belli bir km den sonra faydasını görürsünüz diyodu kitapçığında falan. Muhakkak bilgi veririm. :cat:

haberini bekliyorum işallah olumlu yönde olur benim motorda çok yakıyor 11 lt 220 km :pale:

Yinemi ekoyak ve türevleri ya,

Bu konu çok tartışıldı ve artık gerçeği ispatlandı,

Bu tür ürünlerin reklamları bile yanıltıcı olduğu için yasaklandı!!!

2007/188 - Pamosa Spor Giyim Sanayi ve Uluslararası Ticaret A.Ş.'ye ait �Ekoyak Tasarruf Cihazı� isimli ürüne ilişkin olarak yine aynı şirkete ait www.ekoyak.com adresli internet sitesinde yayımlanan reklamlar hakkında daha önce Reklam Kurulu Başkanlığı'nın 09.01.2007 tarihli toplantısında alınan www.ekoyak.com adresli internet sitesinde yer alan yakıt tasarruf cihazına ilişkin tanıtımların 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 4822 sayılı Kanun ile değişik 17 nci maddesine aykırı olduğuna ve bu reklamların düzeltilmesine ilişkin karara konu olan tasarruf oranının rakam olarak ifade edilmesi konusunda herhangi bir değişiklik yapılmadığı, �%18'e varan tasarruf yapın� , �%18.2'ye varan yakıt tasarrufu� gibi ibarelere yer verilmeye devam edildiği, kısaca anılan Reklam Kurulu kararı uyarınca gerekli düzeltmelerin tam olarak yapılmadığı, tasarruf oranının rakam olarak ifade edilmesine devam edildiği, dolayısıyla yayımlanan reklamların tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı olduğuna,

Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna; reklam veren Pamosa Spor Giyim Sanayi ve Uluslararası Ticaret A.Ş. hakkında söz konusu reklamları durdurma ve düzeltme cezası verilmesine karar verilmiştir.

Kaynak: www.sanayi.gov.tr

bu ekoyak denilen aletin hiçbir faydası yok bizzat kendim denedim paranızı boşuna harcarsınız diyelimki tasarruf yaptırdı yüzde ellimi yaptıracak geçin....

Bu parçayı koskocaman firmalar bulamamışlarmı.Adamların elinde her türlü teknoloji var bir bunu yapamamışlar hayret ettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar