Dot sertifikası var teknik olarak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------
Katılıyorum. Özellikle bana egomu tatmin ettiğimi söyleyen arkadaşa soruyorum. Ben sadece bilgi edinmek için konuyu açtım. Konuda da belirttim kaskı kullanan varsa söylesin ye ama adam sırf 30$ diye kötü diyor. Tamam da kardeşim sen bu konuya nerden varıyorsun. Dot sertifikalı diyor belki de gerçek. Değilse bile illa kötü olacak kaidesi yok. Hayır dayanaklarını merak ediyorum ondan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:31 ----------
Hocam o zaman 200TL bir kask önerin onu alalım?
dot sertifikası teknik olarak olmaz ya vardır ya yoktur varsa ver markasını modelini kaskın bakalım listeden varmı yokmu.. onun dot sertifikası falan yok çinliler etiketi yapıştırmışlar laf olsun diye kim nerden bilicek kim araştırıcak neticede hatta resimde altta snell den bile geçdiği approved etiketi var..

ne kaskmış ama kalite akıyorda biz farketmemişiz.

tekrar ediyorum dot dan geçdiğini söylüyorsan ver markasını modelini dot listesinden kendim üşenmiycem bakıcam.. dot un sitesine girer bakarım listeye.. o kaskın dot ve snell sertifikası olsun ben burda senden özürdiliycem ve bende hemen bir tane kendime sipariş edicem..
https://www.smf.org/certlist/std_M2015
"Değilse bile illa kötü olacak kaidesi yok. Hayır dayanaklarını merak ediyorum ondan" sertifikası yoksa illaki kötüdür nokta... sertifika ne demektir kalite ve sağlamlık testlerinden geçmiş onay alma belgesi demektir amerika yada avrupa pazarında satış izni almış demektir ece yada dot olarak.. belli güvenlik ve kalite testlerinden geçmiş onay almış demektir.. biz niye sertifika diye tutturmuşuz bundan.. çünkü kaliteli kaskla iyi kask ile kötü kaskın farkı burdan anlaşılır..
sen araba alıyorsun gidip ncap den 1 yıldız almış hiç bir güvenliği olmıyan arabamı alırsın yoksa ncapden 5 yıldız almış güvenliği tam arabamı alırsın.. ben şimdi desem kardeşim 1 yıldız almış ama nerden biliyorsun aracın kötü olduğunu bana dayanağını göster herkes bana güler.. zaten 1 yıldızı kötü olduğu için almış..
yanlışın var ben 30 dolar diye kötü demedim hiç bir sertifikası ve onayı standartı yok diye kötü dedim..
şu aliexpress deki olumlu yorumlarda ayrı bir olay yorumu adama neye göre yapmış ürün eline ulaşmış aa çokgüzel demiş yorum yapmış yada ürün elime ulaşdı güvenli satıcı demiş yorum yapmış,, ürünle kaza yapıp yada ürünü sağlamlık güvenlik testine sokupda kask kaya gibi çıktı diyen varmı yok.. bizde aliexpress den bir ton alışveriş yapıyoruz.. kask işi öyle olumlu yorumluk bir şey değilki..
kaskın testlerine bakarsın gidersin revzillaya bakarsın motrocyledays e bakarsın adv ye bakarsın adamlar crash test yapıyorlar simulasyonlar yapıyorlar kaskda motordan atıyorlar falan düşme testleri yapıp kendileri test ediyorlar dayanıklılık testleri yapıyorlar olumlu olumsuz yanlarını yazıyorlar test yada yorum dediğin budur..
200 tl ye ben ne alırsın bilmem ama ne alırsan al ece standartı olsun.. sıfırına gücün yetmiyorsa tekrar ediyim pek önermem ama model yılı yeni az kullanılmış ikinci el gayet kaliteli bir kask alabilirsin..
bende bell var misal qualifier modeli şu anda sahibindende ara ara görüyorum 200-300 tl lere satanlar oluyor on numarada kaskdır.. keza tertemiz yeni mt ler satılıyor ikinci el tarz değişikliğinden ötürü yada adam motorunu satmış kaskı nerdeyse hiç kullanmammış yada artçısına almış artçısının kafasına uymamış falan filan ..