alarmlı disk kilidine nekadar güveniyorsunuz

arkadaslar merhaba motoran crazy motorumu korumak icin zincirle baglıyordum birde apartmanda oturuyorum 5. katta oldugum içinde aklım motorda kalıyor acaba alarmlı disk kilidi işimi görürümü aklım motorda kalmasın istiyorum . bu kilitler nekadar caydırıcı?

Şu kadar caydırıcı; hırsız isterse çalamayacağı motor yok, bunun yanında alarmlı disk kilidi motora dokunulduğu zaman bir uyarı veriyor önce , ellemeye devam edilirse alarm çalmaya başlıyor. 5. kattan duyup yetişene kadar motor gitmiş olabilir bu kötü senaryo, ya da hırsız niyetine girer ama disk kilidi bipleyince kendine daha kolay bir hedef seçmeye yönelebilir.
Aslında bizim zincir takarak, alarmlı disk kilidi takarak ya da branda örterek yapmaya çalıştığımız şey hırsızı daha kolay bir hedefe yönlendirmek yoksa kafaya koyduysa her türlü çalar, buz spreyi getirir, tüp oksijen kaynağı getirir vb.

hiç olmamasından bir tık daha iyi. hırsıza kilit dayanmıyor. abus marka kilitler ve zincirler için hırsız sittin sene açamaz diyenler oldu tabi bu diyenlerin motorlarıda çalındı. Mim Tolga'nın dediği gibi amaç sadece caydırıcılık.

benim korkum alarmı fln calmadan motoru yükleyip götürmek, alarmı kesin calacagını bilsem 5. kattan atlarım adamların ustune zaten :) ama dediginiz dogru hırsıza kilit dayanmaz . disk kilidinide almak en iyisi olacak , en azından almadım dedemem kötü bi durumda

Motoru çalınan şahıs Barkın Bayoğlu ise şayet örnek verdiğiniz; bildiğim kadarı ile kilidi değil, jantı keserek kilidi çıkartıp götürmüşlerdi motorunu. Canlı yayında da jantın parçasını göstermişti.

kasko şart+dışarda bırakmamak için tüm imkanlar zorlanmalı.başka da yapacak bişey yok.

Motoru dışarıda bırakıyorum aklım kalıyor diyorsan
alarmlı disk kilidi + turkcell takip sistemi

bence takip sistemlerine verilen paralar havaya gidiyor zira polis sizinle ilgilenmiyor, ben kendim düşeceğim peşine derseniz neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz. Sinyali takip ettiniz ve motorunuzu Bağcılar da Güngörende ya da Gop da bir yerlerde buldunuz. Hırsız arsız adamın üzerinde bıçak silah varsa ne yapacaksınız ? Bu nedenle bence kasko yaptırmak en garantisi. Polise tutanak tutturursunuz. Bir ay içinde bulunursa motorununz geri alırsınız, bulunmazsa kasko parasını öder. Oh kafa rahat mis...

Ya hocam öne ve arkaya alarmlı disk kilidi tak, o gece sessizliğinde cayır cayır öter.. Gecenin bir yarısı motorum ötmeye başladı silahla aşağı 20 saniyede inmişim nerdeyse, bir baktım abim arkadaşına göstermeye çalışıyormuş motoru.. Yan apartman karşı apartman sese kalkmış. En etkili yöntem bence caydırıcılık adına.

Alarmlı disk kilidinin asıl faydası hırsızı panikletmektir. Ayrıca kaliteli bir disk kilidini hiçbir hırsız siz aşağıya inene kadar açamaz. Disk kilidi konumu itibarıyla açması veya kırması zor bir kilittir. Ayrıca başka bir faydası da asla unutup harekete geçememenizdir. Ben kaç sefer unuttum daha gidonu eller ellemez öttü.

peki alarmlı disk kilidinin bozulupda diskin üzerinde kalırmı

benimkinde öyle birşey olmadı.

anca çok dandik birşey alırsan ki bu alarmlı alarmsız farketmez belki uzun vadede kilit mekanizması pas tutar kilidi çevirirken zorlanırsın zamanlada takılmalar başlayabilir bu durumdada wd40 veya benzeri birşeyle sorunu çözebileceğini düşünüyorum.

Yorumlar yapılmış, çalınmayacak motor yoktur, hırsızın uğraşmayacağı motor vardır. Bu sebeple motorun üstüne ne bağlasanız fayda.

Yalnız 60TL'ye satılan alarmlı kilitlere yanaşmayın. Bir keresinde anahtarı içine soktum, daha çeviremeden pimiyle beraber elimde kaldı kilidin içi... Urban UR6 diye var bi tane orta kalite, ya da üst sınıf kilitler var kesilemeyecek.

Tabi disk kilidinde alarm yoksa motoru kaldırıp götürmelerini engelleyecek hiçbir şey yok.

Benim tavsiyem ön ve arkaya alarmlı disk kilidi, sağlam bir halatla şasiden bağlama ve alarm. Yine çalarlarsa gideceği varmış artık...

Ben de pek tekin olmayan bir semtte sıfır motorumu dışarda bırakmak zorunda olan biri olarak 1 ay boyunca bayağı paranoyaklaşmıştım.

- Abus granit zincir kilit
- Çelik - Alarmlı disk kilidi
- Abus disk kilidi (alarmsız aldım)

Ve denemelerim sonucunda en verimli/güvenli hali ön teker abus disk kilidi(alarmsız), arka tekeri de (janttan değil) doğalgaz borusuna Abus zincir kilitle bağlamak olduğuna karar verdim.

Alarmli kilit çok kullanışlı gelmedi bana, çünkü her takışımda ve çıkarışımda uyarı sesleri çıkarıyor. Sabah 7'de işe giderken vs tüm komşuları rahatsız etmek pek hoşuma gitmedi. Bir de uyarı sesi çıkardıktan sonra hızlıca açamazsam kilidi alarm çalmaya başlıyordu. Sabah sabah gereksiz gürültü patırtı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar