oyle zaten dostum, xena piyasadaki en kaliteli disk kilitlerini ureten firmalardan biridir :cat:çok kaliteli görünüyor bayıldım buna
oyle zaten dostum, xena piyasadaki en kaliteli disk kilitlerini ureten firmalardan biridir :cat:çok kaliteli görünüyor bayıldım buna
oyle zaten dostum, xena piyasadaki en kaliteli disk kilitlerini ureten firmalardan biridir :cat:
evet kablolar suan cok karisik duruyor ama montaja gecince toparlanir onlarotomatik stop dediğiniz olayu kullana bilmeniz için uzaktan çalıştırmayı aktif etmelisiniz.Bunu aktif edince uzaktan stop edebilirsiniz.
Yani bu ikisi ayrı değil benim bildiğim böyle.
Ben aliexpresten sipariş ettim ama aynısı değil çakması120 tl falan geldi bana.Sadece hareket algılayıcısı yok yani etrafında gezerken algılamıyor.
Şimdi benim anlamadığım bir olay var benim motoruma has bir olaymıdır koltuğun altındaki kablolarda alarmı bağlamak için boşta bir soket var direk onu takarak bağlantıyı yapmış oluyorum.Daha önce kullandığım alarmıda direk oraya bağlamıştım.Sen montajı bir sürü kablo ile yapmışsın senin motorunda o boşta olan direk bağlama soketi yok mu ?
Türkiye içerisinden sipariş verme olanağım var mı ?
ebaydan hiç sıpariş vermedim
az pahalı olsada ben internetten alışverişlerimi hep kapıda ödeme seceneği olan yerlerden yapıyorum
bu gps modullerinin islevi guzel ama ben guvenlik acisindan takilan aletin caydirici olmasini tercih ederim. ayrica calinsa bile isini bilen bir hirsiz o aleti muhakkak bulup motordan sokecektir diye dusunuyorum. tabi bunlar hep olasilik ama dedigim gibi bir alarmin panik ortami yaratmasi cok daha yararli olur gorusundeyim.ebaydan arkadaşımın ikinci motoru olan borelli cmx ine alarm aldık.. alarmın özelliklerini söyliyim çünkü aradığımız bütün nitelikler vardı ordan ihtiyaç nedir anlaşılabilinir en başda neden yurtdışından aldık çünkü türkiyede istediğimiz niteliklerde alarm bulamadık alarm sadece motorun ötmesi uzakdan çalışması demek değildir..
aradığımız şeyler şunlardı..
1 ) motorun anahtarı çok çirkindi dolap anahtarı gibiydi sustalı anahtarlı olmasına özen gösterdik
2) motorda immobilizer yokdu yani vurup çalıştırmak yada düz kontak yapıp götürmek çocuk oyunuydu bilhassa immobilizer özellikli o işlevi yerine getiricek bir alarm aradık bu olmaz ise olmazımızdı.. yani alarm devreden çıkmadan istersen normal anahtarı sok tak çevir motor çalışmıyor hatta düz kontak yap gene çalışmıyor.. bu hırsızın çalmasına mani değil ama çalmaya niyetlenirse çok vakit kaybetmesine neden olucakdır.. birde şehir içinde gün içinde sağda solda anlık parklarda hızlı çalma olaylarınıda engelliycekdir..
3) uzakdan çalıtırma ve stop etme aslında çalıştırma olmasada olur bence motor için tehlikeli ama stop etme genelde çalıştırma sistemine entegre olduğu için stop etmeyi aktif etmeniz için alarmda çalıştırmayıda açmanız gerekiyor..
bunların dışında ben kendi motoruma alarm takmadım gps modülü aldım bence alarmdan daha faydalı yada motorunu çok seven ekstra olarak alabilir gps modülü sms ile motorunuz çalınsa bile nerde olduğunu size bildiriyor hatta gelişmiş özellikde olanlarında motorunuzu simcard üstünden stop edip çalıştırabiliyorsunuz ebayda çeşit çeşit özelliklde olanları var benimki en basidi ama iş görüyor.
bu gps modullerinin islevi guzel ama ben guvenlik acisindan takilan aletin caydirici olmasini tercih ederim. ayrica calinsa bile isini bilen bir hirsiz o aleti muhakkak bulup motordan sokecektir diye dusunuyorum. tabi bunlar hep olasilik ama dedigim gibi bir alarmin panik ortami yaratmasi cok daha yararli olur gorusundeyim.
alarm hakkinda kucuk bir video hazirladim ilgilenenler izleyebilirler..
http://www.youtube.com/watch?v=cC85dAmJG9w&feature=youtu.be
olay tamamen motorda bitiyor adam kafayı takarsa zincir falan umursamaz komple tekerleği söker yada keser gene alır böyle örnekler var yani sabah uyandığında demire bağlı sadece bir tekerlek gören insanlar..Allah gösermesinbizim o arkadaşın motoru 600rr gülkurusu rengiydi özel boyatmışdı bayada dikkat çeken bir motordu epeyde aksesuar getirtmişdi ebaydan..
hadi hayırlısıaslında en mantıklısı kapalı bekçili garajla anlaşıp yada kat otoparkları falan var güvenlikli öyle bir yere yıllık abone olmak en rahatı o olur gibi aklınız hiç bir şekilde kalmaz bir şey olursa direk adamlar sorumlu oluyor zaten parasını adamlardan alırsınız..
adamlar amma hirs yapmis zaten 4 kere gelmislerse 5 te garantiaynen katiliyorum zaten hirsiz kafaya koyduysa bir sekilde calar, caydirici yada oyalayici ne kadar onlem alabilirsek bizim karimiza.. simdi zincirde getirtiyorum ingilitereden. almax series 4 19mm sertlestirilmis celikten yapilmis halkalarla geliyor. kesilmesi kirilmasi kesilmesi el ile makas ile yani mekanik yollardan imkansiz. artik ileri teknoloji birseyler varsa ellerinde buyursunlar gelsinler
http://i.ytimg.com/vi/C6Zrgu7Dqg4/0.jpg
Bunu nerden ve kaça aldınız acaba ?
Teşekkür ederim ama baya pahalıya geliyor . grade 80 zincirler var sadece hidrolik makasla kesilebilen sanayi tipi çeşitleride olan bende onlardan düşünüyordum. Bu arada bu zinciri sabitleyeceğiniz aksamda kesilemez bişi olmalı ve dediğiniz gibi yerde değil asılı durmalı zincir. Bu işler çok pahalıya patlıyor yahu![]()