arkadaşlar, bugüne kadar forumda bu bilgiyi alabilecegim bi yazi okumamistim belki gözümden kaçmıştır, fakat bugun bu sorunla karsi karsiya gelince, zor yoldan öğrenmem gerekti.
ayak marşı varsa onu bilmiyorum ayak marşı olmayan sadece elektronik ateşleme olan motorlar için olacak soylediklerim sanirim.
1) kontakt açılır, vites boşa alinir debriyaj sıkılır.
2) yokus asagi veya arkadas yardimi ile motor harekete geçirilir ve 3. vitese alinir(2 de olabilir ama 3 le daha iyi oldu). debriyaj hala sıkılıdır.
3) yeterli hız kazanilinca, debriyaj hafiften bırakılır ve motor çalışmaya başlar, gazi hafif açar uzarsınız
4) aha oldu bu diye birakilmaz güzel dolanilir biraz olmadi rolantide hafif gaz vererek beklenir ki akü dolsun tekrar.
bu kadar basit bişeyi bilmezseniz, çok sorunlar gelebiliyor başınıza, az önce benim geldi, kendi kendime debelendim bi süre, yokustan çalıştıramadan inip sonra yokusu iterek çıkarttım motoru filan, allahtan babam bilgili bi insan da hemen inip işin teorisini anlatti(motosiklet bilmiyor pek ama motor bilir) ben de uyguladim.
alternatif olarak motoru yandan iterken de yapabilirsiniz ama gaz dengesini vb ayarlayamayacaginizdan ve hemen boşa alamayacaginizdan ya hemen stop edecektir ya da motor fırlayıp gidecektir ve düşüecektir dolayisiyla.
ben çok terledim(montun içliklerini de takmiştim üşürüm diye) siz terlemeyin diye yazdim arkadaşlarım :rendeer:
edit: otomatik viteslerde de geçersiz bir çözüm bu sanirim. neyse canim scooterlar motor sayilmaz zaten, motorlu koltuk onlar daha ziyade![]()
Gel sen benim bir misafirim olda scooter motor mu değilmi ben sana göstereyim sen scooter görmemişsin.:queen:
arkadaşlar, bugüne kadar forumda bu bilgiyi alabilecegim bi yazi okumamistim belki gözümden kaçmıştır, fakat bugun bu sorunla karsi karsiya gelince, zor yoldan öğrenmem gerekti.
ayak marşı varsa onu bilmiyorum ayak marşı olmayan sadece elektronik ateşleme olan motorlar için olacak soylediklerim sanirim.
1) kontakt açılır, vites boşa alinir debriyaj sıkılır.
2) yokus asagi veya arkadas yardimi ile motor harekete geçirilir ve 3. vitese alinir(2 de olabilir ama 3 le daha iyi oldu). debriyaj hala sıkılıdır.
3) yeterli hız kazanilinca, debriyaj hafiften bırakılır ve motor çalışmaya başlar, gazi hafif açar uzarsınız
4) aha oldu bu diye birakilmaz güzel dolanilir biraz olmadi rolantide hafif gaz vererek beklenir ki akü dolsun tekrar.
bu kadar basit bişeyi bilmezseniz, çok sorunlar gelebiliyor başınıza, az önce benim geldi, kendi kendime debelendim bi süre, yokustan çalıştıramadan inip sonra yokusu iterek çıkarttım motoru filan, allahtan babam bilgili bi insan da hemen inip işin teorisini anlatti(motosiklet bilmiyor pek ama motor bilir) ben de uyguladim.
alternatif olarak motoru yandan iterken de yapabilirsiniz ama gaz dengesini vb ayarlayamayacaginizdan ve hemen boşa alamayacaginizdan ya hemen stop edecektir ya da motor fırlayıp gidecektir ve düşüecektir dolayisiyla.
ben çok terledim(montun içliklerini de takmiştim üşürüm diye) siz terlemeyin diye yazdim arkadaşlarım :rendeer:
edit: otomatik viteslerde de geçersiz bir çözüm bu sanirim. neyse canim scooterlar motor sayilmaz zaten, motorlu koltuk onlar daha ziyade![]()
Yap yap bişi olmuyor katalitik konvertörde yanma diye bişi olmaz olsada katalitik konvertöün çıktığı ısı motorun ısısından daha çok yüksektir.Çünkü ısınmazsa katalizör görevini yapmaz.Katalizörün görevi yanmamış zararlı gazları kendi bünyesindeki ısı ile yakmaktır zati.Vurdurmakla katalizöre zarar gelmez.Katalizör Katalitik konvertörün kısaltmasıdır.Uzun vadede zararı vardır ki bu katalizörü fazla etkilemez daha öncelikli parçalar var bozulmak için.Katalizörün ömrü aracın ömrü ile bir değildir.!!.
İnsanları yanlış bilgilendirdiğin için kınıyorum seni. :farao: Yukarıda boşuna yazmışım o kadar satırı. Dünya bi yana yzb bozo başka yana. Birde bana atıfla inadına "Yap yap bişi olmuyor" yazmış. Her seferinde hasar oluştuğunu iddia etmiyoruz zaten, ama bu bir risktir, başına gelen binlerce insan var. Bir olasılığı "asla" olmaz diye yazmak insanları kandırmaktır. Yüzlerce üretici aptalmı kitapçıklarında vurdurmayın motoru katalitik konvertörünüzün hasar görebilir diye yazıyor? Bizim görevimiz bilgi vermek, vurup vurdurmamaya sahibi karar verir. Yap yap birşey olmuyo demeye hakkımız yok. Lazımsa yap ama şöyle bir risk var onu bil diyebiliriz. yzb bozo internette 5 dakikalık bir arama yapsan "katalitik konvertörde yanma diye bişi olmaz" diye birşey yazamazsın.