Akümmü Bitti Motorda Bi Sorunmu Var

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar Motoru 6 Ay Önce Aldım Bi Ara Motoru Yıkarken Alt Takımına Su Geldigi İçin Motor Yarım Saat Boyunca Çalışmamıştı Ve Ben Salak Gibi Yarım Saat Boyunca Durmadan Gaz Verdim Çalıştırmaya Çalıştım Ama Sonra 1 Ay Kadar Normal Bi Şekilde Çalıştırdım Gene Bugün Çalışmadı Motor Elden Ayaktan Çalıştırdım Farların Yanışını Etkiledi Kornanın Sesi Gitti Arka Stop Randumanlı Olarak Yanmadı Farları Söndürünce Biraz Düzeliyor Ama Gene Elden Çalıştıramıyorum Motoru Akümmü Bitti Yoksa Elektriksel Bi Arıza Olabilrmi :sunny:

Frx

Şase derken kısa devredir bir yerde açık kablo ucu olup kısa devre yaparbilir.
Eğer kontağı açtığında elektrikle alakalı hiç bir şey çalışmıyor ise ayak marşı yada farklı bir yöntem ile çalıştırdıktan son gaz verince far canlanıyor ise aküyle bağlantı yoktur. büyük ihtimalle şase olduğu anda sigortan patlamıştır. yada bir temasızlık Veya en kötü ihtimal akün tamamiyle bitmiştir. Saygılar :)

1) Sigortayi degistir (aku sigortasi) eger duzeldiyse sorun yok.

2) akuyu cikar, motoru ayaktan calistir. Farlarin yanip yanmadigini kontrol et. Eger farlarin yanmiyorsa konjektoru degistir.

3) Akunun bitmis olacagi ihtimali yoktur. Baglanti kablolarini kontrol et. Kutup baslari vs...

Benim eski scooterdada vardı böyle bir sorun, aküyü değiştirince düzelmişti.

Motosikleti
Honda Crf250L
motoru yıkarken bujilerin ıslandı..buji ıslanınca motor çalışmadı..sende çalıştırmakla uğraşınca akü bitti..böyle bir şey de olabilir..önce aküyü şarj ettirip dene bakalım..

önce akünü şarj ettir sonra acil bujini değiştir.. başka bi sıkıntısı yok

sigortanı kontrol etmende fayda var sıkıntı buyuk ihtimal ondan kaynaklanıyo.

dostum sigortan patlamış. akünün yanındadır beyaz bi plastigin içinde:bestmt:

_w_

1) Sigortayi degistir (aku sigortasi) eger duzeldiyse sorun yok.

2) akuyu cikar, motoru ayaktan calistir. Farlarin yanip yanmadigini kontrol et. Eger farlarin yanmiyorsa konjektoru degistir.

3) Akunun bitmis olacagi ihtimali yoktur. Baglanti kablolarini kontrol et. Kutup baslari vs...

Tam ben yazcaktım walla :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar