Aküden asit atılması ve devamında elektriksel sorunlar

Merhaba dun sıfır sihinari marka sıfır bir cg motosiklet aldım yolda gelirken Zincir muhafazasi üzerinde su gördüm onemlsemedim fakat eve gelince boyayı kaldırdığını farkettim sildim fakat sabah yine damlama şeklinde aküden akıntı vardı bununla beraber vites göstergesi rakamlari hep sıfırı gösteriyor ki sinyali acinca normale dönüyor ve benzin göstergesin de de acayip bir dalgalanma mevcut acaba sorun nerededir yeni akümü almam gerekiyor motoru aldığım yer çok uzak Tekrardan gitme şansım çok zor

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
aküde enerji yoksa benzin göstergelerinde dalgalanma yada dolu depoyu az dolu gösterme gibi şeylere şahit olmuştum.

büyük ihtimal motorunuzun aküsünü kurulum yaparken aceleye getirdiler bence garantiden kargolasınlar yeni akü derim.

önce akü değişimi yapın durum kendini belli eder zaten

Sulu akü yerine kuru akü tavsiye nedermisiniz su lu aku boyasını çok kötü yaptı motorun korkuyorum dahada artacak diye

Hocam acilen motorunuz çalışırken multimetre veya voltmetre ile akünüzü ölçün.
Aşırı voltaj var gibi görünüyor.(konjektörden dolayı)
Normal değerler çalışırken: 13.5/14.5 dir. 15 ve üstü görüyorsanız aşırı gerilim vardır buda akünüzü şişirip akü akıtmasına hatta daha kötü şeylere sebep olur.

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
kuru aküden kastınız aşağıdaki gibi bakımsız aküyse kullanabilirsiniz.

685678

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar