Akü tavsiyesi

Noco Genius2 LifePEO4 aküleri de şarj ediyor mu? Ben hiç denememiştim. Bende turuncu takip cihazı var diye motoru parkettiğim yere elektrik çekmiştim, her parkedişte şarj aletini bağlayıp bırakıyorum. şarj aletinin aküye bağlanan ucundaki krokodiller sökülüyor, halka terminal oluyor o şekilde bağladım bıraktım, kabloyu arada soketli yapmışlar, parkedince seleyi açıp kablonun soketini bağlıyorum, seleyi yine kapatıyorum, şarj aletini de sol artçı pegine asıyorum.

Abi benim aldığım Genius 2 ise ediyor evet.
Bu arada lipo aküleri şarj etmek için lipo uyumlu şarj aleti de 100% gereksinim değil. Bitik durumdaysa elde bir tek normal şarj aleti varsa yine şarj edilebilir. lipolardaki bms ile konuşacak şarjı kesecek bir yapı olmadığı için düzenli kullanmayın, şarjda bırakmayın deniyor eski tiplerde. dolduğunu anlayıp kesmeyeceği için sanırım. bir de desulfate moduna almamak gerekiyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Abi benim aldığım Genius 2 ise ediyor evet.
Evet, bendeki de genius 2. beraber seçip aynısından almıştık.

Şimdilik kurşun asit aküyü değiştirmeye niyetim yok. Motorun üzerinde orjinal gelen lityum akülü bir motor alırsam o zaman düşünürüm. Noco Genius 2'den memnun kaldım. Sürekli motorun üzerinde takılı duruyor, ayda bir falan gezebilince işe yarıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar