Akü tavsiyesi

Motosikleti
Yamaha XSR700
Merhabalar herkse,

1 haftalığına yurtdışında olacağım için, 1 aya yakındır binmediğim motorumu çalıştırayım, biraz aküsü dolsun, biraz hareket etsin, işe gidip geleyim 1-2 gün diye düşünerek motorun yanına indim. Kontağı takıp bir çevirdim, evde kimse yok. Göstergenin ışığı bile gelmedi. Arkadaşımı aradım, atladı geldi bir takviye yapalım dedik ve bağladık motorları birbirine. Yaklaşık 10 dakika rölantide çalıştıktan sonra takviye kablosunu sökmemle çat diye stop etmesi bir oldu. Bu böyle olmayacak diye komple aküyü söktüm ve şarj ettirmeye götürdüm. Yaklaşık 2 saat kadar şarjda kaldıktan sonra eve getirip motora bağladım, yine bırakın motoru çalıştırmayı, gösterge bile gelmedi. Yine evde kimse yok. Zaten nereden baksanız 8 yıllık aküydü, iyi bile dayanmıştı. Yattığı yerden huzur içinde ölmüştür umarım 😁

İnternette bir bakındım da yuasa aküler 4500-5000 arası satılıyor. yzt10s kodlu akü. Yuasa mı almalıyım, yoksa başka bir marka öneriniz var mı? Daha ucuz bir marka almaya değer mi? Zaten piyasada bu model akü çok fazla yok. Ya da ben bulamadım.

Ne önerirsiniz?

Edit: Akü motorda yan şekilde duruyor. O yüzden akma yapmayacak bir akü olması gerekli. Bazı bajaj modellerinde (n250 ve f250) akü yan durduğu için akma yapıp, aktığı yerlerde korozyona sebep olduğunu gördüğüm için içimde bir kuşku oluştu.

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Merhabalar herkse,

1 haftalığına yurtdışında olacağım için, 1 aya yakındır binmediğim motorumu çalıştırayım, biraz aküsü dolsun, biraz hareket etsin, işe gidip geleyim 1-2 gün diye düşünerek motorun yanına indim. Kontağı takıp bir çevirdim, evde kimse yok. Göstergenin ışığı bile gelmedi. Arkadaşımı aradım, atladı geldi bir takviye yapalım dedik ve bağladık motorları birbirine. Yaklaşık 10 dakika rölantide çalıştıktan sonra takviye kablosunu sökmemle çat diye stop etmesi bir oldu. Bu böyle olmayacak diye komple aküyü söktüm ve şarj ettirmeye götürdüm. Yaklaşık 2 saat kadar şarjda kaldıktan sonra eve getirip motora bağladım, yine bırakın motoru çalıştırmayı, gösterge bile gelmedi. Yine evde kimse yok. Zaten nereden baksanız 8 yıllık aküydü, iyi bile dayanmıştı. Yattığı yerden huzur içinde ölmüştür umarım 😁

İnternette bir bakındım da yuasa aküler 4500-5000 arası satılıyor. yzt10s kodlu akü. Yuasa mı almalıyım, yoksa başka bir marka öneriniz var mı? Daha ucuz bir marka almaya değer mi? Zaten piyasada bu model akü çok fazla yok. Ya da ben bulamadım.

Ne önerirsiniz?
Yuasa, BS, Varta, Bosch diye bir sıralama yapayım. Yine bulabilirsen Motobatt. balatauzmanı.com ile bir telefonda görüş ya da WhatsApp destek hattına yaz yardımcı olurlar.

8 yıl götüren aküden al tekrar. Lifepo akü de deneyebilirsin macera arıyorsan. Her marşta takviye almış gibi köklüyor. Noco nlp 9 var bende.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yuasa, BS, Varta, Bosch diye bir sıralama yapayım. Yine bulabilirsen Motobatt. balatauzmanı.com ile bir telefonda görüş ya da WhatsApp destek hattına yaz yardımcı olurlar.
Listenizin en altındaki marka ama en ucuz bulabildiğim şu var;
troy kampanyasıyla 2700 gibi bir fiyata geliyor. 2700 gayet cezbedici bir fiyat 4500 liraya göre.

Bu arada ilk gönderide bahsetmeyi unutmuşum ancak akü yan duracak. Akma falan yapmayacak bir akü de olması lazım aynı zamanda. Sanırım yine yuasa alacağım ama bir araştırayım bakalım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Geçen konularda Bosch konusunda bir iki kişide şikayet vardı. Bs veya yuasa al bence. Balata uzamanı'na bir bak derim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Niye rölanide beklediniz ki aktarma yapınca? Rölantide şarj olmuyor akü yine sayfalarca kavga çıkmasın ama =)
Takviye kablosunu çeker çekmez saniyesinde stop ettiği için başka şansım yoktu açıkçası :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

BS fiyat performans açısından iyidir.
Bs veya yuasa al bence.
Bs'nin özelliklerinde dik kullanılır yazıyor. Sanırım o yüzden yine yuasa alacağım.

Devir yükseldikçe voltaj artıryor ama şarja da taktırmışsın. Az şarj olmuş olsa bile en azından göstergenin açılıp marşı zayıf da olsa denemesi gerekirdi. Akü ölmüş artık. Huzur içinde yatsın.

Orta ayakta 1. veya 2. vitese alıp debriyajı salsaydım daha faydalı olur muydu? Bunu teklif ettim arkadaşa ama hiç fark etmez demişti. @Motoseverrr

Vitesle veya arka tekerlek ile bir ilgisi yok konunun o yüzden fark etmezdi.
Alternatör doğrudan motorun devrine göre hızlanıyor, hatırı sayılır elektrik üretmesi için de motorun orta-üst devire çıkması gerekiyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yuasa'lar da dik oluyor gibi kalmış aklımda.
Ben en son vstrom ve xmax için birer yuasa almıştım geçen nisan ve haziran aylarında. bunlarda asit ayrı gelip içine koyup kapakları kapatıyorsunuz, sıvı asitli oldukları için dik durması gerekiyor.

Yan duran aküler için jel ya da agm lazım. yani AGM ya da jel akü almanız lazım, yuasa'nın öyle modeli varsa alın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yan duran akülerin factory sealed gel veya factory sealed agm olması şart. Motoru uzun tutmayı düşünüyorsan LiFePO bir akü alabilirsin @Psyduck. (Yanına da bir LiFePO şarj edebilen şarj cihazı...) CCA değerleri çok daha yüksek ve 3kg civarı da ağırlıktan kazanırsın. (Fiyatları yaklaşık 2-2,5×.)

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yuasa'lar da dik oluyor gibi kalmış aklımda.
Ben en son vstrom ve xmax için birer yuasa almıştım geçen nisan ve haziran aylarında. bunlarda asit ayrı gelip içine koyup kapakları kapatıyorsunuz, sıvı asitli oldukları için dik durması gerekiyor.

Yan duran aküler için jel ya da agm lazım. yani AGM ya da jel akü almanız lazım, yuasa'nın öyle modeli varsa alın.
Yuasanın kendi sitesinde her türlü zorlu açıda sızdırmazlık diyor. Factory sealed agm aküymiş ytz10s modeli. 4500-5500 arası bir fiyatı var.

Yan duran akülerin factory sealed gel veya factory sealed agm olması şart. Motoru uzun tutmayı düşünüyorsan LiFePO bir akü alabilirsin @Psyduck. (Yanına da bir LiFePO şarj edebilen şarj cihazı...) CCA değerleri çok daha yüksek ve 3kg civarı da ağırlıktan kazanırsın. (Fiyatları yaklaşık 2-2,5×.)
Motoru yakın zamanda satma planım yok ama 2-2,5 kat biraz fazla. Zaten yuasa bile 5000 civarında. Alacağım akünün resmi sayfası şu;

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yuasanın kendi sitesinde her türlü zorlu açıda sızdırmazlık diyor. Factory sealed agm aküymiş ytz10s modeli. 4500-5500 arası bir fiyatı var.

Motoru yakın zamanda satma planım yok ama 2-2,5 kat biraz fazla. Zaten yuasa bile 5000 civarında. Alacağım akünün resmi sayfası şu;
Benim aldığım yuasalar asidi sonradan eklenen modeldi. bu daha iyiymiş, senin işini de görür bence al geç.
Ama alınca hemen motora takma en az bir gün şarjda kalsın.
Hatta denk gelirse noco genius2 gibi kaliteli bir şarj aleti al çok iş görüyor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Benim aldığım yuasalar asidi sonradan eklenen modeldi. bu daha iyiymiş, senin işini de görür bence al geç.
Ama alınca hemen motora takma en az bir gün şarjda kalsın.
Hatta denk gelirse noco genius2 gibi kaliteli bir şarj aleti al çok iş görüyor.
Şarj aleti bugüne kadar hiç bir motorumda işime yaramadığı için almayı hiç düşünmedim açıkçası. Bunda da bitti, götürdüm şarj ettirdim o da tutmadı zaten akü komple ölmüş. Şarj aletim olsa da işe yaramayacaktı. 50 lira şarj parası verdim sadece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar