Akü sorunu

motorum 125 cc scooter ayaktan marş ile çalıştırıyorum elden çalışmıyor akü boş ama çalışınca akü doluymuş gibi işlev yapıyor o kadar km gitmeme rağmen akü dolmuyor hava gece soğuk olduğu için sabahları daha çok süre harcıyorum ayaktan marş ile,sizce akümülatörde sorun varmıdır yoksa akü fazlamı boş olmuş olabilir

sizce ne yapayım?

birde ne kadar fiyata mal olur söylerseniz sevinirim ortalama olarak :)

şarjı pek fazla tutmaz 10-15lira falan ama yenisini alman gerekirse 40-60 arasında
ama zannedersem akün bitmiştir

Anlattığına göre akü şarj tutmuyor akün kaç senelik onuda söylersen daha iyi yardımcı olabiliriz.

akü epeybi yeni 3 ay olmuştur alalı 40 mı 50 mi neydi fiyatı

birde aküyü doldurtsak ne kadar sürede dolar acaba?

GKN

akünü doldurtmana gerek yok, eğerki çalıştırdığın zaman akü dolma emareleri gösterip, tekrardan sbaha boşalıyorsa akünün işi bitmiş demektir..
yeni bi akü almanı öneririm..
bunu yaparkende git bi serviste taktır, konjektörünü de ölçsünler..
düzgün çalıştığından emin ol;)

tamamen boşalmıyor akü,gece soğuk olduğu için sabaha mesela ayaktan marş ile 15 kez basınca çalışıyor,6 7 km gittikten sonra sıcak bir yerde durduğu zaman 7 8 saat civarı 3 kez ayaktan basınca çalışıyor ,birde motorda alarm kumandası var o sanki akü tam doluymuş gibi çalışıyor

bana göre akü tam dolu değil eğer doldurtursam sorun olmaz diye düşünüyorum

fazla bilgim olmadığı için sizlere danıştım:)

hepinize teşekkürler...

GKN

bi saniye, şmdi senin motorun alarm kumandasının düğmesiyle çalışıyorsa akünde sorun yok demektir.. marş düğmende temasızlık olabilirmi?

Ayak marşı haricinde bişeylerden bahsedermisin arkadaşım
Mesela kornan akü dolu gibi mi çalıyor ( Anlamak için 1 dk boyunca bas bakalım seste değişiklik olacakmı)
Veya marş düğmesine bastığında marş hiç mi basmıyor yada 1 saat kullandıktan sonra durdugunda tekrar marş düğmesine basarsan düğme ile çalışıyor mu?

kumandadaki düğme ile ve motordaki düğme ile çalışmıyor

sadece ayaktan çalışıyor ama motoru gece boyunca kullanmayınca sabah ayaktan marşa daha fazla basıyorum ama kullanınca ayaktan marşa 1 2 defa basıyorum

uzun yol yağınca el ile basınca azda olsa çalışacak gibi oluyor tırrrr diye ses geliyor sonra motoru kullanmayınca bir süre oda gelmiyor

motorun üzerindeki düğmeden sorun olduğunu sanmıyorum

aküyü değiştirsem direk motorun çalışcağından eminim yada aküyü doldurtsam

bir korktuğum konu isede akümülatörün bozuk olması aküyü o kadar motor ile yol yapmama rağmen 20 km kadar tam olarak doldurmuyor ama biraz binince motordaki elden marşa basınca çalışcak gibi olmasıda akümülatörün bozuk olmadığı kanısına vardım

birde aküyü doldurtsam sabaha boşalırmı diye bir düşüncem var:) birde kış geliyor motor dışarıda kalacak

Ceyran kaçağı olabilir.

Akün yeniyse, ve motor çalışırken farlar feln düzgün ve parlak yanıyorsa, şarj çalışıyor demektir. tabiki de akü tam dolumu kabul etmiyor olabilir. Fakat bence ceyran kaçağı.

Motorunu gece bıraktığında akü başınıdaki kablonun birini sök. Sabah geri tak. eğer akün boşalmamışsa ceyran kaçağı var demektir.

dediklerinizi deniyeceğim önce yarın aküyü doldurtayım sorunu neymiş anlarız :) tekrardan hepinize teşekkürler

kardeş servise gittiğinde regülatörüne bi baktır. akü yeni değişmiş galiba sorun yapmaması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar