akü hakkında yardım

kawasaki en-500 kullanıyorum akümü değiştireceğim. üzerindeki 12 v 12 amper. 12 v 7 amper jel akü almak istiyorum. ne dersiniz nasıl olur????

Son düzenleme:
bende değiştirdim geçen ay önceki akünün özelliğinde taktılar, yüksek amper (8) taksam olurmu dedim olmaz dedi, benimkide 12-7, ustalara danış veya bilenler cvp yazarlar

Neden AMPER i düşürmek istediğini anlamış değilim bırakın motosikleti otomootiv sektöründe dahi KLİMA-ARKA cAM ISITMA-KALORİFER ve diğer elektronik aksamlar ABS-ASR-TCS ve diğerleri yüüzünden artık araçların aküleri eskiye oranla çok daha çabuk YORULMAKTA ve eğer bakım da yeterli değilse kısa sürede değişime gidilirken daima bir üst amper tercih edilmektedir.
Motorda bahsi geçen elektronik aksamlar olmamakla beraber kışın çok daha aciz hallere düşmekte ve zaten binilmeyen aylarda 2.marşta bütün çevirme gücünü lkaybetmektedir.
Bence jel pahalıysa en azından yine 12 Ah tercihen kullanılmalıdır,eziyet çekmemek adına...Çünkü oto aküsü kadar dayanmayacağı kesindir,kışlar nedeniyle..Son ve nihai karar yine de sizindir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
12v 7 Ah lik aküde takılabilinir ancak kapasitenin altında olacağı için akü ömrünü çabuk doldurur.

Regulator/rectefier (yani kısaca konjektör) akü kapasitsi düşük olduğu için daha çabuk devreye girip çıkacaktır. bu da konjektörünün ömrünü kısaltabilir.

tavsiye edilen neyse o amperajda akü takmalısın.

Son düzenleme:
ya ben o kadar anlamamda geçen sene degiştim kuru aküyü tavsiye etti arkadaşlar ve çokta memnunum ..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Akü

kawasaki en-500 kullanıyorum akümü değiştireceğim. üzerindeki 12 v 12 amper. 12 v 7 amper jel akü almak istiyorum. ne dersiniz nasıl olur????

Gündüz farı yakmadan kullanırsan ve akü çin malı değilse pek sorun olmaz.Far açık kullanıyorsan düşük devirlerde kapatman lazım. Kısa far 55/12= 4,6 amper
çeker.Alternatör 4000 devirde normal şarj akımı veriyor.Kısa süreli kullanımlarda bir süre sonra pilli oyuncak gibi akü boşalır.Akü ücretsiz eline geçtide biraz kullanayım diyorsan olur.Yeni alacaksan yanlış olur.12 amper fiyatı 7 amperin iki katıdır ama bir kere al.Sonuç olarak bu tip ekipmanlar motor üretici tarafından dizayn edilirken yapılan hesaplar sonunda takılır.Yerine fiziken
sığıyorsa yüksek amperli akü takmakda bir sakınca yoktur.Konjektör aküye giden şarj voltajını ayarladığı için yeterli devirden sonra devamlı çalışır haldedir.Yorulur diye bir özelliği yoktur çünkü artık hepsi elektronik.

Arkadaşım öncelikle hoş geldin kendini bir tanıtsaydın dahaiyi olacaktı.Şehir,yaş v.s.Orjinalinde ne ise onu takmalısın.Bendede en 500 vardı bir zamanlar.9 A.akü ile srunsuz çalışıyor,ancak daha düşüğünü alma.Jelliyide boşver.Eğer istanbulda isen Perpada yuasanın distiribütörü var.Al ordan bir yuasa akü sorunsuz kullan.Hiç uğraşma çin aküleriyle.Tavsiyem orjinali ne ise onu tak.

benim motorun orjinal aküsü kuru 7amper idi ben 9 amper jel akü aldım ve sorunsuzca kullanıyorum şarjdan yana sıkıntım yok ama biraz daha büyük konjektör alıcam bide normalden daha düşük akü alırsan sistemin yükseğe göre planlandığı için daha fazla şarj olacaktır bunun sonucunda akünde buharlaşma olcak ve akü susuz kalıncada plakalar sertleşip şarj tutumayacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar