Akü garantiye Girer mi?

Super Moderator
genelde aküyü garanti kapsamına almıyorlar arkadaşım
sen 35 ytl akü bulmuşsun ikinci el değildir umarım ben en son sorduğumda aküler 80 ytl felandı oda banaymış:p:mrgreen:

Tamam beee. Helal işte MT'ye.. Servis beni kandırıp duruyormuş o zaman.. :pr:

servisine bağlı normelde garanti yok servisle aran iyiyse garantiden alırsın
cünkü benim başıma geldi ben aldım

rüzgar hakan haklı,servisin ciğerine kalmış isterde değiştirir ben 2 kere değiştirdim sonra da yemedi 3 ayı geçmişmiş çin malı akü 3 aymış ama ben aldığım yere gittim bana dedim 3 ay olduğunu gösteren bir işaret bir uyarı göster dedim yemedi tekrar değiştirdi.

ben üzerinde gelen aküsünü 1 yıl kullandım.....ömrü bitmiş attım yenisini aldım 45 ytl'ye(mutlu)2yıl garantili....
not:motor 2005-te gelmiş ben 2006 da aldım akü 1 yıl yatmış belki ondan ama sonuçta çin malıydı mutlu aldım sorunsuz

senin gibi uyanık adam tek kuruş ödermi hemşoo:mrgreen:

:pabi bizim servisle ilişkilerimiz süper...kötü olsa zaten herif seni sallar bir şekilde...ben serviste saygı hürmet görürürüm...hepsi yaşıtım sayılır...patronlada samimiyim işin aslı...samimiyeti bir kenara bırak olmasada haklarımı biliyorum...AKÜ garantiye girer babiş...:wiinkk:

Kanunların ve uygulamaların bu kadar yalama olduğu bir ülkede tabii ki ciddi firmaların el kitabında bile ''balata-lastik-akü-debriyaj-fren telleri v.s garanti kapsamında değildir'' yazıyor.
Yamaha mın aküsü 14.ayında ölünce YUASA türkiye distribütörü ENTEL enerji ye başvurduğumda bana aynen şöyle dediler'' Yamaha nın kar ortağımıyız ki
değişelim''nasıl yani deyince de bize mi sorup aldın kardeşim deyince zaten
Türkiyede yaşadığımı hatırlayıp gülmeye başladım.Eğer onlardan alsaymışım 24 ay garantisi varmış,Peki dedim millet motorunu aküsüz alıp sonra size mi geliyor deyince dillerini yuttular.İşte arkadaşlar farazi konuşmaları bırakın da
ilişkilerin cıvık olduğu ülkemizdeki durumu bizzat okuyun.

güzel özetlemişsin...

genelde aküyü garanti kapsamına almıyorlar arkadaşımsen 35 ytl akü bulmuşsun ikinci el değildir umarım ben en son sorduğumda aküler 80 ytl felandı oda banaymış:p:mrgreen:

alperim sen herhalde regal servislerinde bunu gördün...Hondada böyle bir şey yok...:cat:

en azından benim servis Honda D&B şarja takıyor suyunu bakımın falan yapıyor...aküyü kurtarabilirse kurtarıyor...kurtaramazsa hiç nazlanmadan değiştiriyor...

Vay canına bee!! :cyclopsan
Yarın servisteki Rıza beyefendi ile görüşeceğiz.. :cherry:
Çok yakın ahbabım olur kendisi.. :p

aku hk kısa bılgı

1 aku garanti dahilindedir.
2 yetkılı servıste bakımları yapılmıs olma sartları vardır.
3 aku sadece motosıklet fırmasından degıl (( sonradan alınanlar ıcın )) aku fırmasındanda garantılıdır.
4 garantı ıcın ksı aylarında uzun sure yatmamalıdır.buda aku plakalarından tespıt edılır.
5 sarf malzemelrı garantıye gırmez ( yag,balata,amortısor,ampul gıbı )) bunun dısında motorunuzu saglam,cızıksz,montajlı ve kırıksız aldıysanız sorun olmaz.
6 garantıler fırmaların urunlerıne sahıp cıkmasıyla orantılıdır.
7 karsılamayan fırmalarda haklarınızı tuketıcı mahkemelerınde arayınız derım
syg

345

bir garip yolcu buradada karşılaştık ta kusura bakma bi soru soracağım amortisör sizde niye garantiye girmiyor? Ayıptır söylemesi global bi kaç tane gt250r nin arka amortisörlerini garantiden değiştirmiştide ondan sordum:p
Arkadaşlar aldığınız kullandığınız ürünlerde tse belgesi varsa hani bi laf vardır ss kanunu değiştirecekler değiştirmezlerse ilk hedef noter sonra tüketici hakları hakem heyeti(bilmeyenler için kaymakamlıklardan bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz) odamı olmadı Türkiye standartları enstütisi (tse) burası son noktadır bizzat yetkilisinden duydum değiştirmeyen firmaya bidaha mal satamama gibi ağır yaptırımları var ihtiyacı olana duyrulur:cherry:

Garanti belgesini okumak lazım...

Bende Kymco CK 125 var;

Garanti belgesinin "Garanti Kapsamına Girmeyen Tamirler" başlığında şöyle yazıyor;

Madde 8: Doğal aşınmaya uğrayan buji, zincir, hava filtresi, fren balataları, kavrama diskleri, sinyal ve far camları, ampuller, AKÜ, sigortalar, kauçuk parçalar, hortumlar, spiraller, lastikler, yağ ve elektrik kabloları gibi sarf parçaları ve malzemelerinin değiştirilmesi garanti dışındadır.

Görüldüğü gibi KYMCO'da garanti dışı. Diğer markaları öğrenmek için garanti belgesindeki "Garanti Kapsamına Girmeyen Tamirler" bölümünü okumak lazım. İyi sürüşler.

Kardeş bıldıgım kadarıyla motorun ustundekı aku garantı kapsamında degıl ama yenı alırsan ozaman garantıye gırıyor bıldıgım kadarıyla

bir garip yolcu buradada karşılaştık ta kusura bakma bi soru soracağım amortisör sizde niye garantiye girmiyor? Ayıptır söylemesi global bi kaç tane gt250r nin arka amortisörlerini garantiden değiştirmiştide ondan sordum:p
Arkadaşlar aldığınız kullandığınız ürünlerde tse belgesi varsa hani bi laf vardır ss kanunu değiştirecekler değiştirmezlerse ilk hedef noter sonra tüketici hakları hakem heyeti(bilmeyenler için kaymakamlıklardan bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz) odamı olmadı Türkiye standartları enstütisi (tse) burası son noktadır bizzat yetkilisinden duydum değiştirmeyen firmaya bidaha mal satamama gibi ağır yaptırımları var ihtiyacı olana duyrulur:cherry:

:)) alıstırdınız benı forma katlanacaksınız (( şaka şaka )) opel kullanıyorum. amortısor arızası arac 40 bındeyken muracat ettım gırmedıgını belırttıler sadece ornek olsun dıye yazdım.

bızde amortısor garantıye gırıyor ancak su ana kadar ben yaklasık 10 adet garantı karısıladım. kullanıcı arızasımı fab arızasımı tesbıtı cok zor. sızınde hfc bır yorumunuz var aynı o konu atıfta bulunıyım. tespıt ımkanı yok surucu tespıtı kolay yapabılırse bır cok fırma kabul eder fakat statu geregı amortısor sarf malzemesıdır.

kısısel gorusumu sorarasanız BENCE GARANTI VERMELI TUM FIRMALAR AMORTISORE. global ve bır cok fırma amortısoru musterı memnuyıyetınden dolayı degıstırebılırkı buda cok hos bır durumdur.

sız ıstersenız eger buryada yazamam karsılastık dedınızya :)))))

kesinlikle garanti kapsamında,sadece akü aldıgında bile 6 ay garantisi var.
unutma ,kendini savun ,akünü allllll

akü garantiye girer... motorun garanti süresince aküde garantidedir yeni akü alırsan akünün kendi garantisi 1 senedir... honda teknik serviste oldugum için biliorum ;)

akü garantiye girer... motorun garanti süresince aküde garantidedir yeni akü alırsan akünün kendi garantisi 1 senedir... honda teknik serviste oldugum için biliorum ;)

Akülerin Ömür Beklentisi : Günümüzde kuru tip akülere yasal zorunluluklardan dolayı her akü satıcısı 2 yıl garanti vermek zorundadır. Ancak garanti ile çok sık olarak karıştırılan bir konu vardır. O da akülerin ömür beklentisidir. Kuru tip aküler 3-5 yıl, 5 yıl, 10 yıl yada 10+ yıl ömür beklentili olarak üretilmekte ve satışa sunulabilmektedir… Bu değerler akü için ideal bir kullanma koşulu yaratıldığında, o aküyü yaklaşık olarak kaç yıl kullanabileceğimiz bilgisini bize vermektedir… Yaygın olarak kullanılan aküler 5 yıl ömür beklentili akülerdir.

:wiinkk:

Arkadaşlar, Kanuni aküyü garantiye sokmuyormuş. Ne yapmalıyım?
Servis akrabam olmasına rağmen degiştirmiyorlar abicim dedi!!!!

Akü garanti kapsamına gırer nıye gırmesın zaten uzerındekı AKu nun kendı garantısı var Mesela benımkı YUASA AKu garantıden bı kere degıstı.Tabı onunda kendıne has garantı kosulları var.

servise gitmeden önce konuyu okumuş ve acaba demiştim ;
ama "honda - konşuk" hiç hık/pık etmeden garanti kapsamında akümü değiştirdi.
normali bu ama yinede diğer örnekleri görünce insan seviniyor böyle birşeye ...

akü garanti kapsamında arkadaşlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar