senin gibi uyanık adam tek kuruş ödermi hemşoo:mrgreen:
Kanunların ve uygulamaların bu kadar yalama olduğu bir ülkede tabii ki ciddi firmaların el kitabında bile ''balata-lastik-akü-debriyaj-fren telleri v.s garanti kapsamında değildir'' yazıyor.
Yamaha mın aküsü 14.ayında ölünce YUASA türkiye distribütörü ENTEL enerji ye başvurduğumda bana aynen şöyle dediler'' Yamaha nın kar ortağımıyız ki
değişelim''nasıl yani deyince de bize mi sorup aldın kardeşim deyince zaten
Türkiyede yaşadığımı hatırlayıp gülmeye başladım.Eğer onlardan alsaymışım 24 ay garantisi varmış,Peki dedim millet motorunu aküsüz alıp sonra size mi geliyor deyince dillerini yuttular.İşte arkadaşlar farazi konuşmaları bırakın da
ilişkilerin cıvık olduğu ülkemizdeki durumu bizzat okuyun.
genelde aküyü garanti kapsamına almıyorlar arkadaşımsen 35 ytl akü bulmuşsun ikinci el değildir umarım ben en son sorduğumda aküler 80 ytl felandı oda banaymış:mrgreen:
bir garip yolcu buradada karşılaştık ta kusura bakma bi soru soracağım amortisör sizde niye garantiye girmiyor? Ayıptır söylemesi global bi kaç tane gt250r nin arka amortisörlerini garantiden değiştirmiştide ondan sordum
Arkadaşlar aldığınız kullandığınız ürünlerde tse belgesi varsa hani bi laf vardır ss kanunu değiştirecekler değiştirmezlerse ilk hedef noter sonra tüketici hakları hakem heyeti(bilmeyenler için kaymakamlıklardan bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz) odamı olmadı Türkiye standartları enstütisi (tse) burası son noktadır bizzat yetkilisinden duydum değiştirmeyen firmaya bidaha mal satamama gibi ağır yaptırımları var ihtiyacı olana duyrulur:cherry:
akü garantiye girer... motorun garanti süresince aküde garantidedir yeni akü alırsan akünün kendi garantisi 1 senedir... honda teknik serviste oldugum için biliorum![]()