Aksiyon kamerası HK.

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
DJI Osmo Action 3 kullanan birisi olarak birkaç hususa değineyim.

Eğer herşey otomatik olsun, güzel çeksin, uğraşmayayım dersen çekimlerinde HDR 10bit ayarını kullanın. Sabah güneş doğduktan yarım saat sonrası ile güneş batmadan önceki yarım saat aralığında gün ışığında bu modda güzel çekimler yaparsınız.
Ayar olarak FOV: UltraGeniş ve EIS: RockSteady modunu tercih edebilirsiniz.
Çekim kalitesi olarak 1080p 25fps veya katlarını kullanabilirsiniz. Daha yüksek kalite ve fps'leri tercih ettikçe çekim süreniz azalacak, SD kartınız daha hızlı dolacaktır.

Adventure Combo paketini aldığınızda hemen hemen her türlü ekipmanı yanında geliyor. Kaska takmak için ise Motosiklet Kask Çene Yapıştırıcılı Aksiyon Kamera Tutucu aparatını tercih edebilirsiniz. Araya bir de Tüm Aksiyon Kameralara Uyumlu Kask Çene Kısa Bağlantı Aparatı aldığınızda kaskınıza tam uyacaktır.
Sinematik çekimler yapmak isterseniz Amazon üzerinden Telesin marka ND filtreleri tavsiye ederim. F/P ürünüdürler.

Action 3 hakkında bilmeniz gereken şeyler var.
DJI ve başka firmaların kablosuz mikrofonlarını Action 4 ve 5 pro da olduğu gibi direkt kablosuz bağlayarak kullanamıyorsunuz. Mikrofonların verici aparatlarını kameraya montajlamanız gerekiyor.

Gerçek manada 10bit LOG çekimler yapamıyor. Bu özellik Action 4 ve sonrasında mevcut. 10 bit çekimi D-CineLike dedikleri bir teknikle yapıyor. Edit programlarında tam karşılığı yok. DJI forumlarında da bu konuda çok eleştiriler var.
Action 4 ve 5 pro versiyonlarında D-Log M adıyla gerçek 10bit çekim yapabiliyorsunuz.

Kablolu mikrofon düşünürseniz kask içinde patlama yapmadan kullanabileceğiniz mikrofonlu kulaklık önerebilirim.
Samsung AKG Tip C Kulaklık
Yalnız sahtesi çoktur, umarım orijinalini bulabilirsiniz. Mikrofon kısmını kaskın önüne kulaklık kısmını ise yan tarafa gizleyerek monte edebilirsiniz. Mikrofon kısmına abartmadan sünger vb sararsanız seste güzel sonuçlar alırsınız. Kameranın ayarlarından ses kısmını -12 desibel olarak ayarlarsanız hem sesinizi patlamalar olmadan duyabilir hem de motor sesini rahatsız etmeyecek şekilde kaydedebilirsiniz.

Action 3 benzer çekim ayarlarında Action 4 e göre biraz daha fazla batarya ömrü sunuyor.
Action 3 ve Action 4 de kullanılan Adventure Combo paketi içerikleri aynı ve aynı pilleri kullanıyorlar.

Kameranın lens koruyucusu mevcut. Olur da düşer veya taş gelir kırılırsa; lensin önündeki camı değiştirirsiniz.

Doğal olmayan ışık kaynakları kullanıldığında çekimde dalgalanma olmaması için; Ayarlar kısmında Titreme Önlemeyi 50hz yapmanızı öneririm. Ülkemizdeki alternatif akım 50hz üzerinden çalışıyor. Yapay aydınlatıcılar titreme yapmamış olur.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Arkadaşlarımız da zaten anlatmışlar. Farklı bakış açısı sunmak istedim.

Ben de bir DJI Osmo Action 4 aldım. Bu söylediğiniz ayarlar onun için de geçerli mi?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Osmo Action 4 ile gelen Action 3 te olmayan yenilikler mevcut olduğundan Osmo Action 3 içindeki bazı ayarlar Osmo Action 4 içinde farklı yerlerde olabilir. Şu an yanımda Osmo Action 4 yok teyit edemiyorum fakat hatırladığım kadarıyla; HDR 10bit adı değişmiş olabilir, Titreme Önleme 50hz kısmı çekim modlarında parantez içinde gösteriliyor veya kullandığınız coğrafyaya göre otomatik ayarlarda geliyordu.

Motosiklette kaska bağlayarak POV çekim yapacaksanız, gidonun tamamı, motosikletinizin üst ve kadran kısmı ve hemen hemen gözünüzün gördüğü açıyı da kapsayacak şekilde;

FOV: UltraGeniş ve EIS: RockSteady modunu tercih edebilirsiniz. Fps değeri olarak 25 tavsiye ederim. Çekim kalitesi ise sizin seçiminize kalmış.

Eğer video edit programlarında renk düzenlemeleri yapacaksanız Pro modda D-Log M 10bit kullanmalısınız.
Edit programı olarak DaVinci Resolve öneririm. Ücretsiz versiyonunda bile birçok edit programından daha fazla özellik vardır.

YouTube üzerinde Osmo Action serisinin çekim modlarıyla ilgili birçok video mevcut. İncelemenizi öneririm.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim merak ettiğim bir konu daha var action 3 ile ilgili kamerası dışarda olduğundan çok kırılmaya müsait değilmi bir taş vs gelse gibi düşünüyorum lens için koruması varmı nasıl bir çözüm buldunuz?

+ olarak mikrofon işini nasıl çözüyorsunuz
kamerası değil o lensi bütün kameralarda aynı çok da önemli değil taş vs zarar vermez böyle aletlere ki lens de öyle pahalı bir şey değil

Action 4/5'te kablolu mikrofon ile Mic2'yi aynı anda kullanabiliyor muyuz? İki kablosuz gibi sağa sola ayrı kaydetseler..
Zira vlog için mic mini yerine kablolu bir şey kullanmaya yönelicem gibi.

Bende action 3 var intercom alsam ses kaydı için bluetooth ile intercomu kameraya bağlayabiliyor muyuz?

Öncelik güvenlik ise 360 derece çekim yapabilen bir kamera daha mantıklı görünüyor.

Merhaba
Yeni konu açmadan burada danışmak istedim.
DJI Osmo Action 4 kullanmaya başladım. Yanına tavsiyelere uyarak Samsung EO-IC100 Type-C kablolu kulaklığı aldım.
Ancak şöyle bir sorunla karşılaştım:
Video kaydının ilk 10 saniyesine kadar ses gayet net ve yüksek geliyor. Fakat 10. saniyeden sonra ses aniden kısılıyor, kayıt devam etse de ses oldukça az çıkıyor.
Kamerayı her yeniden başlattığımda durum aynı şekilde tekrarlanıyor.
Yapay zekaya danıştığımda şu açıklamayı aldım:

“Samsung EO-IC100 kulaklık, içinde aktif DAC (dijital-analog çevirici) barındırıyor. Bu DAC, Samsung cihazlara özel ses protokolü (UHQA) kullanıyor.
DJI Osmo Action 4 ise standart USB-C analog ses girişini beklediği için, bu durum uyumsuzluğa yol açıyor.”

Bu sorunla daha önce karşılaşan ya da çözümünü bilen var mı?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar