Arkadaşlar Çinlilere laf atmak kolay geliyor anladığım kadarıyla.. Evet tekelci japonlara göre ucuz ve tabi japonlar kadar kaliteli olmadığı aşikar.. Ancak unutmayın ki bu sitede motorundan memnun olan birçok Çinli motor kullanıcısı da var.. Yani "X motor çok kötü, Y motor tam bir felaket, Z motorun yanına bile yaklaşmayın" şeklinde genelleme yapmak pek de objektif değil kanımca.. Dolayısıyla sorun yaşayabilirsiniz (özellikle de servislerle) ama bu başkaları da aynı motorda aynı sorunu yaşayacak demek değildir, sen motorun anasını ağlatıyor ve limitleri dışında hor bir şekilde kullanıyorsundur bir başkası kız gibi davranıyordur motoruna ve sorunsuz biniyordur.. Yine senin motorun aynı motora sahip bir başkasınınkinden daha kötü montajlanmıştır ve sorun çıkarır.. Hepsini geçtim sorun senin dışında tamamen motordan ve kalitesizliğinden de kaynaklanabilir.. Ama tüm bunlar koca bir şirketi ve o şirketin sahip olduğu tüm modelleri kötülemen için geçerli bir sebep değildir..
Emin ol büyük markalarda da yedek parça yüzünden bekleyen ve parça fiyatlarından canı yanan birçok kişi var.. Dolayısıyla bir markayı kötülerken biraz daha sağduyulu davranmamız gerektiğini düşünüyorum ama bu benim şahsi düşüncemdir ve senin düşüncen tamamen zıt yönde olabilir buna da saygı duyarım..
Bu arada 600cclik bir makina (özellikle race ise) gerçekten zaptetmesi zor bir makinadır, scooterdan sonra bence direkt olarak onu alma ve daha ara bir modelle (Hyosung gt250r gibi) biraz daha ısındıktan sonra büyük makina al, yanlış anlama amacım hevesini kırmak değil, sana akıl vermek hiç değil sadece tavsiyede bulunuyorum..
Ayrıca yaşadığın kötü tecrübelerden dolayı da geçmiş olmuş arkadaşım..