Akıllı olun garajınıza bir tanesi yeter! :)

Kocaeli İl Temsilcisi
istanbulda olsan 2 erkek filan alırdım abide kocaeli uzak ya:D

:cherry: yok yok ben sana 2 dişi bir erkek vereyim torunlarını seversin :p:cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:07 ----------

2 erkek vardı birbirlerini yediler yav :salut::cherry:

evet haklısın sevgili arkadaşım hamster larda tipik bir davranış bozukluğu bu sanki :)

yavruyken bir şey yok ancak gözleri açılınca tüylenmeye başlayınca ufak ufak zararsız kavgaları başlıyor biraz zaman sonra ergenliğe girdiklerinde öle şiddetli kavgalar ediyorlarki birbirlerini dişleriyle yaralayana kadar ..

bu durumu görüp üzülüyorsunuz sonra başka bir kafes yapıyorsunuz , yeni yavru oluyor başka bir kafes daha ,kısır döngü

birtane daha ,bir tane kafes daha şu an 50cm ye 30 cm 15 adet kafesim oldu :cherry: bu şaka değildir :)

:cherry: yok yok ben sana 2 dişi bir erkek vereyim torunlarını seversin :p:cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:07 ----------

evet haklısın sevgili arkadaşım hamster larda tipik bir davranış bozukluğu bu sanki :)

yavruyken bir şey yok ancak gözleri açılınca tüylenmeye başlayınca ufak ufak zararsız kavgaları başlıyor biraz zaman sonra ergenliğe girdiklerinde öle şiddetli kavgalar ediyorlarki birbirlerini dişleriyle yaralayana kadar ..

bu durumu görüp üzülüyorsunuz sonra başka bir kafes yapıyorsunuz , yeni yavru oluyor başka bir kafes daha ,kısır döngü

birtane daha ,bir tane kafes daha şu an 50cm ye 30 cm 15 adet kafesim oldu :cherry: bu şaka değildir :)

adamım bunlar yakında evi istila ederler bak söylemedi deme....

hayır ışı yaptıgınız bellı bızım burda olsalardı kedımız ham yapardı bu garıbanları

Kocaeli İl Temsilcisi
yenge haklı bak söylemedi deme.... benimde güvercinler bir ara 60 ın üzerine çıktı... günlük 10 liralık yem yiyorlardı... baktım olacak gibi değil 10 adet bıraktım...

yavvv ramazan sana bişey sorcam kardeşim şu yuvacık gezisi varya biliyorsun ben kocaelideyim bana yakın orada tam tesisat sizlere bir müzik etkinliği yapsam nasıl olur paşam fikrin nedir ? :)

bununla ilgili bir konu az önce açtım ama anaylanacak herhalde çıkmadı daha :)

yavvv ramazan sana bişey sorcam kardeşim şu yuvacık gezisi varya biliyorsun ben kocaelideyim bana yakın orada tam tesisat sizlere bir müzik etkinliği yapsam nasıl olur paşam fikrin nedir ? :)

bununla ilgili bir konu az önce açtım ama anaylanacak herhalde çıkmadı daha :)

bana kalsa çok süper olur... ben severim kulağa hoş gelen sesleri....

abi bu hamsterlarin bakimi nasil oluyor?

genel bi bilgi verebilir misin, kafes nasil olacak, ne yiyip icecekler, nelere dikkat etmek gerekir?

agzi acik, disleri goruneni gorunce cok cazip geldi hamster beslemek =)

Kocaeli İl Temsilcisi
abi bu hamsterlarin bakimi nasil oluyor?

genel bi bilgi verebilir misin, kafes nasil olacak, ne yiyip icecekler, nelere dikkat etmek gerekir?

agzi acik, disleri goruneni gorunce cok cazip geldi hamster beslemek =)

sevgili arkadaşım meraktan soruyorsan hamster beslemek oldukça külfetsiz zahmetsiz bir iştir diğer hayvanlara göre !

karışık ,arpa,buğday,ve tahıl tarzı tohumları severler, ayrıca yeşillik ,havuç ,haşlanmış yumurta beyazına bayılırlar,

et ve baharatlı, yiyecekler, birde meyvelerden kavun , karpuz ,turunçgiller yememesi gereken gıdalar arasında :)

onları yediklerinde ishal oluyorlar sonra mort :p

fotolardaki dişli hamstera takılıp kalmasın aklın :) doğdukları andan itibaren dişlerini kuşanıyorlar ve 10 gün sonra kürklerine kavuşuyorlar , ilk başlardan bana da olduğu gibi bir çok insana hamster hayvanı itici gelebilir fakat zamanla alışıyor insan ve onları gözlemledikten sonra ısınıyorsunuz şu an bence oldukça zararsız ve sevimli hayvanlar,

zararsız derken bunu kafesinden kaçarak evin içinde kaybetmemenizi şiddetle tavsiye ederim :p

bulduktan sonra evde sağlam bir hasar tespiti yapmanız icab edebilir ,taş,sert materyaller etli demir dışında herşeyi kemirebiliyorlar ben gözümle şağit oldum 3 mm lik bakır telini jilet gibi kemirdi :)

bunun dışında en zor kısmı hamster sayısına orantılı olarak örneğin 50 ,30,30 cm lik bir kafeste 5 -10 hamster yaşar ancak kavga ettikleri için ayırmanız farzdır :p ve sayılarına oranla vermiş olduğum kafes ölçülerindeki 1 adet hamsterin kafes bakımı yaklaşık 10 gün de bir dir ,

ve 100 gr karışık tahıl tohumlarından oluşan yemi ona bayağı gider 3-4 gün , tipik hamster davranışlarında yemi yedikten sonra saklama dürtüleri vardır ve yiyemediklerini talaşın içine yada başka bir yere depo ederler..

hamsterlar asla yaşadığı yeri pislemezler bir nokta belirler ve sürekli oraya tuvaletlerini yaparlar isterse 50 tanesi bir arada yaşasın hiç farketmez ,

bunun dışında hamster bakmanızdaki güzel bir nedende dünya üzerindeki hastalık taşımayan tek hayvan olmasıdır , insandan grip hastalığı kapabilirler ancak hastalık bulaştırmazlar, bence bir ev kedisinden bile daha temizler...

boş kaldığı her dakika sürekli sağını solunu , ellerini ayaklarını temizlemekle geçirir bunlar bizzat gözlemlediğim gerçekler arasında ,

son olarak herkeze saygım var hamster yaratığını sevemeyebilirsiniz ,sevmeyen insan asla sevemez burada da zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum..:)

bende örümcek, yılan, kertenkele türü hayvanları sevemedim sevmiyorum sonuçta bu zevk meselesi...

iyi forumlar...

Bende de vardı kafesini 2günde bir temizlemem gerekiyodu çok pis hayvan kafesi çok pis kokuyodu ortalığa mıçıyo sonra onları temizlerken tüylerine yapışıyodu pislikleri çok salak hayvan:D

Kocaeli İl Temsilcisi
Bende de vardı kafesini 2günde bir temizlemem gerekiyodu çok pis hayvan kafesi çok pis kokuyodu ortalığa mıçıyo sonra onları temizlerken tüylerine yapışıyodu pislikleri çok salak hayvan:D

sevgili arkadaşım bana etrafını pislemeyen bir hayvan örnek gösterebilirmisin ? :) hayvanları sevmek başka altlarını pislemeleri başka , hem sonra ben bir kafeste 10 hamster bakıyorum hiçte öyle 2 günde kirlenip kokmuyor ,

haaaa sen kilosuna 5 lira verip talaş alırda hayvanın altına gram usulü atarsan o zaman 2 günde kokar tabki :)

en az 8-10 cm kalınlığında çam talaşı at bak nasıl mis gibi çam talaşı kokuyor 1 hafta boyunca :)

tabiki herkez sevecek diye bir kaide yok bu görüşüne de saygı gösteriyorum elbette saygılar sunarım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar