abi bu hamsterlarin bakimi nasil oluyor?
genel bi bilgi verebilir misin, kafes nasil olacak, ne yiyip icecekler, nelere dikkat etmek gerekir?
agzi acik, disleri goruneni gorunce cok cazip geldi hamster beslemek =)
sevgili arkadaşım meraktan soruyorsan hamster beslemek oldukça külfetsiz zahmetsiz bir iştir diğer hayvanlara göre !
karışık ,arpa,buğday,ve tahıl tarzı tohumları severler, ayrıca yeşillik ,havuç ,haşlanmış yumurta beyazına bayılırlar,
et ve baharatlı, yiyecekler, birde meyvelerden kavun , karpuz ,turunçgiller yememesi gereken gıdalar arasında
onları yediklerinde ishal oluyorlar sonra mort
fotolardaki dişli hamstera takılıp kalmasın aklın

doğdukları andan itibaren dişlerini kuşanıyorlar ve 10 gün sonra kürklerine kavuşuyorlar , ilk başlardan bana da olduğu gibi bir çok insana hamster hayvanı itici gelebilir fakat zamanla alışıyor insan ve onları gözlemledikten sonra ısınıyorsunuz şu an bence oldukça zararsız ve sevimli hayvanlar,
zararsız derken bunu kafesinden kaçarak evin içinde kaybetmemenizi şiddetle tavsiye ederim
bulduktan sonra evde sağlam bir hasar tespiti yapmanız icab edebilir ,taş,sert materyaller etli demir dışında herşeyi kemirebiliyorlar ben gözümle şağit oldum 3 mm lik bakır telini jilet gibi kemirdi
bunun dışında en zor kısmı hamster sayısına orantılı olarak örneğin 50 ,30,30 cm lik bir kafeste 5 -10 hamster yaşar ancak kavga ettikleri için ayırmanız farzdır

ve sayılarına oranla vermiş olduğum kafes ölçülerindeki 1 adet hamsterin kafes bakımı yaklaşık 10 gün de bir dir ,
ve 100 gr karışık tahıl tohumlarından oluşan yemi ona bayağı gider 3-4 gün , tipik hamster davranışlarında yemi yedikten sonra saklama dürtüleri vardır ve yiyemediklerini talaşın içine yada başka bir yere depo ederler..
hamsterlar asla yaşadığı yeri pislemezler bir nokta belirler ve sürekli oraya tuvaletlerini yaparlar isterse 50 tanesi bir arada yaşasın hiç farketmez ,
bunun dışında hamster bakmanızdaki güzel bir nedende dünya üzerindeki hastalık taşımayan tek hayvan olmasıdır , insandan grip hastalığı kapabilirler ancak hastalık bulaştırmazlar, bence bir ev kedisinden bile daha temizler...
boş kaldığı her dakika sürekli sağını solunu , ellerini ayaklarını temizlemekle geçirir bunlar bizzat gözlemlediğim gerçekler arasında ,
son olarak herkeze saygım var hamster yaratığını sevemeyebilirsiniz ,sevmeyen insan asla sevemez burada da zevkler ve renkler tartışılmaz diyorum..
bende örümcek, yılan, kertenkele türü hayvanları sevemedim sevmiyorum sonuçta bu zevk meselesi...
iyi forumlar...