Akıllı Kask. Bu Motosiklet Kask Takmadan Çalışmıyor

Admin
Yönetici
Katılım
14 Nis 2003
Mesajlar
7,150
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Bursa Bilim Şenliği'ne Bursalı 11'inci sınıf öğrencileri Tuğberk Bağcı ve Hasan Çekil'in projesi damgasını vurdu. Öğrencilerin buluşu, trafik kurallarına göre motosiklet sürücüsü ve yolcusunun takması gereken ama genellikle takılmayan kaskı mecburi hale getiriyor. Motosiklet kullanıcılarının yüzde 67'lik kısmının kask takmadığı için hayatını kaybettiğine dikkat çeken Tuğberk Bağcı, kazalarda ölümleri azaltmak için 'akıllı kask' projesini geliştirdiklerini ifade etti.

Projeleri hakkında bilgi veren Bağcı, "Motosiklet, kaskın içerisine yerleştirdiğimiz alıcı ve verici sistemi ile çalışıyor. Motosiklet, kontağı çevirdiğimiz esnada kas kafamızda takılı değilse çalışmıyor. Kaskı taktığımızda içerisine yerleştirdiğimiz cihazın gönderdiği sinyalleri motor algılıyor ve kontağı çevirdiğimizde çalışıyor. Sürücünün arkasına kasksız bir yolcu oturduğunda ise oturma yerine yerleştirdiğimiz ağırlık sensörü devreye giriyor. Motor kendiliğinden tekrar duruyor. Ne zaman ki yolcuda kaskı takarsa kontağı çevirdiğimizde motor tekrar çalışıyor. İnsanların motosiklet kullanırken hayatlarını riske atmamaları için bu sistemi ürettik. Herkesin kaskı takmasını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: IHA
 

Ekli dosyalar

  • akilli-kask.jpg
    akilli-kask.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 3,981
Katılım
22 Mar 2011
Mesajlar
688
düşünce çok güzel ancak sistem ateşleme kesme değilde başka türlü uyarı vermesi gerekir. kimse virajda yatmışken pili biten bir kask vericisi yüzünden düşmek istemez.
 
Katılım
23 Eyl 2012
Mesajlar
1,493
Hocam işin aslı eğitim, zorla değilde severek, biliçlendirerek yaptırmak gerekir diye düşünüyorum.Söylerken bana bile imkansız geliyor ama en güzeli.
 
Katılım
22 Şub 2012
Mesajlar
244
Bu kasklar koyunlar için imal edilmiş, bilinçli bir insanın bu kaska ihtiyacı yok....Bir nevi koyun çobanı gibi...
 
Katılım
13 Ara 2004
Mesajlar
13,918
Kesin türkler yapmıştır bu kaskı diye tahmin ettim konuyu açarken, yanılmamışım. Kafası çalışan düşünebilen insanların kaskı takması için böyle bi sisteme ihtiyacı yok.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
1 Nis 2013
Mesajlar
204
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zor bir sistem değil,esas ben heads up displayli bir arai yada schubert bekliyorum.
 
Katılım
8 Ocak 2006
Mesajlar
814
beğendim güzel bir buluş ancak motosikleti servise götürdük ya da ne bilim herhangi bir sebebten dolayı binmeden çalıştırmak gerekti ya da üzerine oturup herhangi bir arızayı vs test etmek için çalıştırmak gerekti bu durumda ne yapacaklar ?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst