Kredi kartına niye düşman gibi bakıyorsunuz? Ben 6 yıldır kredi kartı geçen her yerde çok küçük tutarlar hariç her şeyi kredi kartıyla alırım. Hiç bir yamuğu olmadı.
Ama kredi kartını "olması gerektiği gibi" sadece bir ödeme aracı olarak kullanıyorum. Bir şey aldığımda parasını daha sonra ödemek için değil. Hatta bana göre yüksek meblağda bir şey almamışsam taksit yaptırdığım bile istisnadır. Hem para taşıma derdi olmuyor, hem bozuk para derdi olmuyor, hem de nereye ne harcadığımı daha iyi biliyorum. Ayrıca çoğu kişinin şikayet ettiği kredi kartı aidatını da ödemiyorum. Hem de hiç bir kartıma. Ama ödemek zorunda olsam da her ne kadar haksız bir şekilde alındığını düşündüğüm bir para da olsa, verdikleri puanlar zaten karşılıyor diye düşünürüm. Harcamalarınızı düzenli olarak kredi kartıyla yapınca zaten ortalama 35-40 TL olan kart aidatından daha fazla puan kazanmış oluyorsunuz. Mesela ben geçen ay benzine hiç para vermedim. Bir ay boyunca tüm yakıtımı puanlarla aldım.
Bankaların kredi kartı satan elemanları bile benim kadar kredi kartını övmemiştir herhalde. :mrgreen:
Bu kadar övgüden sonra,
kredi kartını yalnızca ödeme aracı olarak kullanmayacak olanların almamasını tavsiye ediyorum. Bir arkadaşımın kredi kartı almaması için bir kaç yıl uğraştım. Çünkü biliyorum ki kredi kartı alırsa borçtan kurulamayacak. Sonunda kredi kartı aldı ve dediğim gibi oldu. Yaklaşık 1 yıl boyunca her ay faiz ödedi. Bazı insanlar kredi kartı kullanırken kendisi ödeyeceğini düşünemiyor.