Aileyi Motora İkna Etme Süreci

Antalyada oturup,15 yaşında bir lise öğrencisiyim. Uzun süredir motosiklet.net platformunu takip etmekteyim. Öncelikle lütfen önyargılı olanlar önyargısını kaldırsın.

Bu konuda ailemi ehliyet almaya,ardından motorumu almaya ikna etme sürecimi tek tek yazacağim. Kısaca uzun bir dönem olacak. 2018 Ağustos gibi ehliyete yazılmayı planlıyorum yapacağım şeyler olumlu sonuç verirse 🤗

Bilinçli birisiyimdir,ehliyetimi aldıktan sonra da ekipmanlarımı tamamlayacağım motorumu almaya yakın. Motorum da tahmin edebileceğiniz gibi,az yakan çok kaçan bir CBR125 veya lise ortamında bulunduğum için YBR125. Nerdeyse 1.5 yıllık bir başlık olacak bu başlık. Sizinde yardımcı olacak fikirlerinizi bekliyorum

kardeşim ygs'ye hazırlan. zamanı gelince otomatikman yerine oturacak taşlar. üniversitede kimse karışmaz

Zorlu maratondasın. Yaşın büyük olsaydı çalış herşeyi kendin yap derdim ama daha 15 mişsin. Motoru almayı ehliyeti almayı herşeyi kendim yapıp aileye sonradan haber verdim gibi bişey. Ehliyete yazıldım sonra aileye haber verdim. Motoru aldım sonra haber verdim.

Ben kendi paramla aldığım motosiklete bile bin türlü laf ediyorlar kaldı ki dedem Konya'nın en eski motosiklet tamircilerinden birisi,dayım geçen sene 636'ya binen adam.Aile işi çok zor çok,anlamıyorlar dede anlamıyorlar...

Ben 17 yasında basladım suan 19 um , seni aile içinden destekleyen biri çıkmazsa bu iş yaş Babam beni destekledi Annem ise Evlatlıkdan red ederim dedi.Motoru aldık bi şekilde taksit maksit.Sonra Annemle ekipman almaya gittik.2 Kişi ikna etmek çok zor 1 kişi senin safında olması lazım.

@korkmazunal Evet yolumun uzun olduğunu biliyorum. Annem bu işe yumuşak bakıyor,ama ne kadar yumuşak olabilir bilmiyorum.

@ocyhy Bende ehliyet parasını kendim çikarmayı planlıyorum ki cidden bilinçli olarak bu işe gönül koyduğumu anlasınlar.

@BalkanRider Şu an evde pek motor konusu açmadiğim için kim destekler kim desteklemez bilmiyorum. Ama ara sıra " Motor alayım bi tane,seninle bi ege gezisi yapalım ne dersin anne" diye sorduğum oluyor,gülüyor geçiyorlar.

Benim annem heves sandı ilk başta. Motoru gördükten sonra heves olmadığını anladı. Eylül'de satarsın dedi he hü diyip geçiştirdim. :queen:
Babam hiç bişey demedi. Emniyette ruhsatı hallederken haberi oldu hayırlı olsun yeni araban dedi o kadar. Uzaktan gördü sadece başka görmedi.

Benim annem heves sandı ilk başta. Motoru gördükten sonra heves olmadığını anladı. Eylül'de satarsın dedi he hü diyip geçiştirdim. :queen:
Babam hiç bişey demedi. Emniyette ruhsatı hallederken haberi oldu hayırlı olsun yeni araban dedi o kadar. Uzaktan gördü sadece başka görmedi.

Şu an benim durumda boyle galiba. Bugün bir kaç kez aradan motor konusunu çıtlattım. Dinlemediler 😑

O motor işi dersleri etkilemiyo lafını bi geçelim kardeşim. Bak şimdi. Ben 20 yaşındayım. Geçen sene bu zamanlarda başladı motosiklet arayışlarım falan filan. Sonra yazın çalışır alırım dedim. Saolsun darbeden sonraki gün işe başlayacaktım. Sonra darbe oldu bizim iş yattı. O zaman alamadım. Anne babama ehliyet mevzusunu açtım, babam araba sürersin vs dedi geçiştirdi. Yazı istanbulda arabayla geçirdik.

Üniversite okuduğum İl'e geldim ehliyete yazıldım. Sınavı vs geçtik parasını ödedik belgeleri koyduk cebe. Aylık burs murs o şekil ödedik yoksa öğrencide para ne gezer. Şimdi de kasımdan bu yana ekipman parası koyuyorum kenara. 1500 falan para ayırdım. 17 mayısta da son finalim var gider gitmez yazlık bir iş bulup 2 ay çalışacağım. Sonrasında da Allah büyük.

Şimdi bu kadar şeyi neden yazdık. Ben 20 yaşındayken bu kadar zorluk çektiysem, sıkıntıya düştüysem, aileyi ikna edemezken vs vs diye uzar gider. Senin yaş daha baya erken. Biraz zaman tanı kendine. Derslerimi etkilemez deme. Hergün sahibindende cbf ararken buluyorum kendimi. Vizelere finallere çalışırken de sürekli motovlog motogp cart curt izledim. Dersleri illa etkiliyo yani. Ki ben artık okul hayatımın sonlarına doğru geliyorum. Senin daha önünde koskoca hayat sınavın sayılacak bi sınavın var. Uzun lafın kısası acele etme. Sınavlarına iyi çalış. Derslerine dikkat et. Allah'a emanet ol kardeşim.

Dostum 2 sene motor istedim o kadar zorladım ikna edemedim. En sonunda paranı biriktir al dediler biz almayız çalış al diyince bunlar bende hemen iş buldum. atabildiğim kadar attım kenarıya küba alıcaktım hadi dedim apachi işi olmasın az daha koysam drift alırım. Drift kazası gördüm motur diye birşey kalmamış ortada ondan da vazgeçtim daha kaliteli bir motor almak en iyisi dedim ve 10000 TL kadar para biriktirdim banka hesabımda. Tabi ben okumadığımdan dolayı çalışıp para biriktirdim sende okul sonrası çalış biriktir dikil karşılarına. Her neyse dedim aileme bakın 19 yaşıma geldim bu kadar param oldu ben bu motoru alıyorum. Hiç biri hayır diyemedi anladılar ne kadar çok istediğimi. Yazıldım ehliyete aldım motorumu sıra ekipmanda. Herşey gönlünce olsun bazı şeyler için çok çaba sarf etmek gerek unutma bunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar