Aileniz ve Motosiklet

Motosiklet almak istiyonuz belki merak belki özenti belkide tutku,
paranız var isteğinizde tabi ilk etapta Ailenize söylemeniz gerekiyor
şimdiye kadar hala ailenizle birlikte yaşıyosanız buna karşıçıkacakları çok açık vede 125cc veya üstü bi motor istiyosanız onlara bu istel bir facianın gelişi gibi görünür çünlkü sizi kaybetmekten kormaktadır. Motordan bu kadar korkmalarının nedeni ise açık pert motorcuların sürekli kazalara maruz kalması yaşamlarını bilinçsiz bir şekilde yitirmeleri veya kendilerine zarar vermeleri ve bir kısım medyada sürekli motosikletlerin haber bültenlerinde sürekli kazalarla gündeme gelmeleri şimdiye kadar hiçbir bültende motosiklet turning gezilerinde güle oynaya gezdiler süperde oldu diye bi haber görülmemiştir en azından ben görmedim.
Kendi deneyimlerimden yararlannaraktan (afınıza sığınarak) Ailenizi ikna etmenin(Kandırmanın)bi yolu (Ben denedim sonuç Müspet)

1-Onlara motosikletin doğru kullanıldığında hiç bişey olmayacağını anlatmaya çalışın eğer almama izin verirseniz kursada gitdeceğim eğitimli ve bilinçli bir sürücü olacağınızdan bahsedin.
2.İstediğiniz motosikletin bi posterini odanıza Asın
3.Biraz trip yapın her seferinde motosikletlere olan ilginizi bi şekilde dile getirin beraber gezerken yolda gördüğünüz motosikletleri gösterin kasksız felan sürücü gördünüzde aaa salağa bak kask takmamış filan deyin
4.Israr
5.Israr
6.Israr.
7.Kendinize bitane Kask alın bunu napican derlerse hiç süs sadece deyiN.
8.Israr vaz geçmeyin Kazanacaksınız..
9. Kolay gelsiN
10. işe yararsa kola ısmarlarsınız bana yok işe yaramadı kask elinizde kaldıysa bana hediye edin :cherry: ziyan olmasın diye yanii

Ya bu kadar olur demekki doğru yoldayım. Bende aynı yoldayım çok ciddiyim :cherry: Kask almayı düşünüyordum. Hem parasal olarak yavaş yavaş almak daha iyidir diye ama diğer yöndende faydası olur diye düşünmüştüm. Bu kadar olur. Hala sırıtıyorum bilg. başında :cherry:

Ayrıca yalnızda değilim, kardeşimde fena taktı kafayı :mrgreen:

Rain' Alıntı:
1-Onlara motosikletin doğru kullanıldığında hiç bişey olmayacağını anlatmaya çalışın eğer almama izin verirseniz kursada gitdeceğim eğitimli ve bilinçli bir sürücü olacağınızdan bahsedin.

http://www.motosiklet.net/forum/viewtopic.php?t=1061&start=0

Rain' Alıntı:
2.İstediğiniz motosikletin bi posterini odanıza Asın

Wallpaper ya da screensaver da olur. Bende ikisi de var :sunny:

Rain' Alıntı:
3.Biraz trip yapın her seferinde motosikletlere olan ilginizi bi şekilde dile getirin beraber gezerken yolda gördüğünüz motosikletleri gösterin kasksız felan sürücü gördünüzde aaa salağa bak kask takmamış filan deyin
+1

Hadi bir madde de benden,

Evde dolaşırken sanki motosiklete biniyormuş gibi elinizi öne uzatıp hafif öne eğilin. Bunu yaparken bir de vrooom vrooom diye motosiklet sesleri çıkartın. Fazla hızlı gitmeyin ters teper.

Dalga geçiyorum sananlar olabilir. Kesinlikle dalga geçmiyorum. Bu yöntem ailenizin "Bizim oğlana motosiklet almazsak/aldırmazsak" kafayı yiyecek demesini sağlıyor.

Eğer ki 18-20 yaş altında iseniz ve aileniz her çabanıza karşın motosiklet almanıza karşıysa ben diyorum ki, laf dinleyin almayın. Tabi ki hayat sizin ama önce kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenmeniz gerek. Zaten ondan sonra kimse de size şunu yapma bunu yapma demeyecektir.

Oktay

benimde ailem motra karsiydi birzmanlar bende anlatam bare nasi alistilar :sunny:
babam bana motorun ne kadar tehlikeli bir arac olduunu benim ilk motora bindiimden beri habire anlatirdi cunku benim kendimi incitmemden korkuyordu.
taki 4 sene oncesine kadar cunku o zman benim en yakin arkadaslarimdan biri kendine motor almisti.Ama babam hala inatciydi motor konusunda "hayir bidaha binmiceen o motora bidaha gormeyim" derdi hep. benim arkadasda beni hep evin bi sokak asagisindan alir bi sokak asagisina birakirdi.velahsil babam gel zman git zman benim motor ustunden inmediimi ve ne derse desin benim onu hic dinlemiyecegini anladi ve artik oglum dikkatli yawash yawash gidin demeye basladi ve babam alisti beni motor ustunde gormeye hatta bi isi olduunda olum arkadasinla atlayin motora suraya buraya gidin demeye de basladi ...babamin benim motora binmememi sitemesi oda zamaninda binmis ve bi kac kere kaza yapmis ve en son kazasinda (sene 93 alanyada oturuyoduk biz ve babamda da vespa vardi bi tane) minibus carpmisti babama ve babam minubusun altinda kalmisti alahtan burnu bile kanamadi :cat: (bende anlamadim ama allahin isi)
o yuzden motora karsiydi hep beni araba kullanmaya iterdi motordan soguyum diye..Ama babama yine bazen esiyo bosver motoru bak araba var ne gusel 4 tekerlekli ustu kapali napcan motoru diyo ama benim motordan vazgecmeyecegimide essek gibi biliyo hueuehue :cherry: :cherry:

vallaha bence arkadasinizin yada bir yakininizin motoru varsa alabiliyosaniz alin onu gidin evinize sizin motor kullandiginiz gorsun motoru sevdiinizi gorsun ama tabi deli deli kullanmak yok :jocolor: ozellikle kurallara uyduktan motoru temkinli kullandiktan sonra aileniz motora cok cabuk alisacaktir :flower:

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Motorun gerekli önlemler alındıktan sonra güvenli bir araç olduğunu gösterirseniz sonuça ulaşabilirsiniz. Ama en zor yöntem bu tabi.
Israr , ısrar , ısrar motorcu olmak kolay degil :santa:

Valla ben askerden sonra alıcam. Gerçi bu eylülde kursa başlıycam diyince annem biraz mırın kırın etti ama dur bakalım, çok aşırı tepki vermiyorlar neyseki.

Birde herkes ailelerini nasıl ikna ettiğini yazsa onlarda bize bir fikir verebilir.

....
Sunu da unutmayalım ki arkaşlar Anne Baba olmak kolay değil.. Evlat sahibi olmak kolay değil.. Malumunuzdur aileler tarafından motosiklet çok tehlıkelı ve gereksiz bir sey olarak goruluyor.. Bu işi daha da zorlastırır..

Biz her ne kadar "ya bunlarda ne laf anlamaz adamlar" "motorun nesi tehlikeli" "bi sey olmaz, yavas gideriz" desekte onların bunu hemen kabullenmesi kolay değil..

Onların da bir kalbi var.. Ki en sevdiği şeyler evlatlarıdır.. Hemen kabullenmeleri zaten soz konusu değildir de.. Ki size soruyorum..;

Siz bir anne/baba olarak . Çocugunuzun motor alacağım isteğine hemen "al" dermisiniz? Elbetteki demezsiniz.. Suna ınanıyorum ki motorcu iseniz bile belki de kabul etmezsınız..Ya buyumesını beklersınız.. Veya güveninizin son noktaya gelmesi gerek. Veya çocugunuzun ikna( Motorcuların dilinde aileyi kandırma :cherry: ) gücü kuvvetlı olması gerek..

Onun için bu motosiklet kültürünü aileye aşılama da çok dikkatli olmamız gerekiyor.. Hiç bir zaman tartışmayı büyütmememiz lazım.. Baktık ki o andaki muhabbet kötüye gidiyor hemen sonraki bir güne bırakmalıyız.. yoksa babamızın görüşleri daha da kötüye gidebilir.. Beterin beteri vardır.. :)

Yine eğer muhabbet kalabalık arasında cerayan ediyorsa ve babanızı annenizi gaza getiren çok oluyorsa (fitneciler) muhabbetı yıne sonraya ertelemelıyız..

Muhabbet eğer can sıkıcı bır yerde oluyorsa... Babanızın/annenizin canı sıkkın veya baska seylere sinir li ise tekrar sonraya ertelemelıyız..
Muhabbet araçlardan, tv karsısından uzak yerde olmalıdır.. Tam babanızı/annenizi ikna ettim diyecekken pat diye bir GP yarışı çıkıp ta yarışçı 200 metre sürükleniyorsa ve onlarda bunu gormusse "vay halinize" Babanız o anda ekrana baktıktan sonra birde size :pl: bakacaktır... Ve sonra da hayalleriniz :pale: ..

Bir ortamda motosıklet muhabbetı acılmıssa bu konuda cok yorum yapmalısınız..Bilgili oldugunuzu göstermelısınız.. Hatta kafadan bazı terimler bile atın.. Onlar sizi aşırı bilgili sansın.. " Bak bizim oglana ne de seyler bılıyormus.. Bu işi halleder" desinler yani. Demi :cherry:

Motosiklet hakkında atıp tutanlar yanınızda bulunuyorsa (tabi ailenizde o anda yanınızda ise) onları ağır ağır ve incitmeden kızdırmadan bastırmaya calısın.. Bilimsel konusmaya dikkat edin..Örnekler verin.. İstatistikler verin..

Toplu halde gezıyorsanız .. ve bir motosiklete rast geldiysenız.. Onlar sormadan motor hakkında bilgi vermeye baslayın.. Ama sakın haa "bu bende olsa ona etmediğimi bırakmam.. Ne tek teker yaparım" demeyin yani :) Bu motorda su ozellık bulunur... su ozelliği su faydasını getirir" deyın.

Anne/babanızın çok sevdiği kişiler elbetteki vardır.. Büyük kahramanlar. Dillere destan olmus kişiler.. Ünlüler vs vs.. Onların geçmişte veya su an motosiklet ile ilgilenip ilgilenmedıklerını araştırın.. Ve eğer sonuç pozitif ise gidin ailenize söyleyin..

Örneğin; .Baba bak Atatürk'te zamanında motorlara ılgı duymus. Ustune bınmıs surmus.. Hatta satın bıle almıs bir tane.. (Ben gecen bır sıtede Ataturk ve Motosıklet diye bır baslık okumustum)..

Bu ailenizin sevdiği kişinin sevdiği bir sey olacagından ailenızde bu mereti sevecektir.. (Her zaman goruyoruz.. İnsanlar sevdikleri kişilerin hobbylerını kendılerınınde hobılerı sayarlar.. )
Benden bu kadar ... bu yazdıklarımı kendım hiç denemedim.. Ama en fazla bir yıl sürer. Bende her halde denemeye baslarım.. Yavas yavas ta baslasam iyi olacak..

Denemekten zarar gelmez arkadaslar.. Çok sabırlı olmayı da unutamyın.. Bir anlık sabır tükenmesi her şeyi berbat edebilir..

İnsallah herkesın bır gun motoru olacaktır...

Örneğin; .Baba bak Atatürk'te zamanında motorlara ılgı duymus. Ustune bınmıs surmus.. Hatta satın bıle almıs bir tane.. (Ben gecen bır sıtede Ataturk ve Motosıklet diye bır baslık okumustum)..

http://imdb.com/title/tt0318462/

Ayrıca ZX12R ses dosyası isteyenlere yollayabilirim. Hani masaüstü duvar kağıdı ve ekran koruyucu ile iyi gider :cherry:

abi kabul edin tehlikeli işte. annem her gün dua ediyo arkamdan.. :jocolor:

benim motorun çantalarinda da okunmuş prinç taneleri var :cherry: , yok valla yok, ama anneme koyalim desem tamam der.

Dua etsinler arkanızdan. İnanışınıza göre prinç tanesi de koysunlar. Bizim ailede adet her araba alındığında bir adaklık kurban kestirmektir. Motor için de aynısı yapılabilir. Bunları yapmak lazım diye demiyorum. Fakat annen dua edince rahat ediyorsa varsın etsin. Herhalde bir zararı olacak değil :p

Ben de aslında ufak bir nazar boncuğu arıyorum. Motorun altına takıcam sallansın orda güzel güzel. Bir de ufak yapıştırmalı türk bayrağı arıyorum şöyle 5 cm çapında bir daire şeklinde falan. Yeri hazır. :p

Walla kim ne derse desin en kolay yolu maddi bağımsızlığınızı ilan edin. Edemiyorsanız edebileceğiniz zamana kadar sabredin.

Peki benden hepinize bir soru :

Diyelim ki yaşınız 40 olmuş oğlunuz 18 yaşına yeni bastı ve tutturdu motor diye. Bu arada sizin arabanızıda ehliyeti olmadan kaçırıp devamlı suretle hız yapıyor. TV'de devamlı saatte ortalama 200 km. hızla giden motosikletlerin yarışlarını izliyor hatta resmen o yarışa dalıyor gidiyor ve baba olarak siz bunları gözlemliyorsunuz. Kararınız ne olurdu?

Ben onların hiçbirini yapmıyorum, onların evinde kalmak dışında maddi bağımsızlığım da var ama yine izin vermiyorlar. Buna ne buyrulur? :king:

Vah kardeşim vah. Bende ilan edeli 6 yıl oldu ama dur bakalım asker bitsin.

en iyisi benimki gibi yapın eğer maddi bağımsızlığınız varsa.

Birikmiş param vardı. (Bizim ailede bu tip işlere girilirken aile bireylerine danışılır. Konuşulur ve tahmin edileceği üzere hiçbir karar çıkmaz). 2004'ün başında biriktirdiğim paramla hastası olduğum E30 kasa bir BMW almak istedim. Aileme danıştım. Annem her zamanki gibi kabul etti ve babam her zamanki gibi kabul etmedi. Biz de doğduğumuzdan beri babamızın sözünü dinleriz. O zamanlar o BMW'yi sırf onun hatırı olsun diye almadım. Bunalıma giriyordum valla yollarda her E30 gördüğümde. Ama bir kez "alma oğlum be, masraf yapma" lafı çıktı yaa, elimiz kolumuz bağlı. Her seferinde aynı şey. Mağdur olan taraf hep ben. Ben de karar aldım bundan sonra bişey almak istediğimde danışmadan alacaktım.

Motosiklet fikri kafama girdi. Bu sefer hiç kimseye danışmadan gecenin 12:00'sinde arkadaşımla birlikte gidip loş bir ışığın altında motosikletin kaporasını verdim. Motosikleti teslim almama bir gün kala cümbür cemeat duydu bu olayı tabii. Gel oğlum vazgeç şu işten, yansın kapora filan. 100 milyonla kurtulalım geyikleri dinlemeye başladım babamdan. Konuşma, "karar senin, ama ben onaylamıyorum" diye bitti her zamanki gibi. Bu şu demek oluyor babamın dünyasında: Yiyosa git al, bak neler oluyor... Bu sefer inadım inat gittim aldım ve babam sorduğunda da söyledim. O günden beri annemle aram her zamankinden iyi (çünkü o tehlikelidir diye istemiyordu. Baktı ki 3 ay içinde bende en ufak çizik bile yok. Şimdi çok rahat. Hatta komşular, akrabalar filan anneme sorduğunda senin oğlan motorcu olmuş ne iş yaw diye annem epey gururlanıyor), babamla ise tek kelime konuşmuyoruz. Aylığımı da kesti. Bütün gün konuştuğumuz sadece akşamları karşışabildiğimiz için "hoşgeldin" ve "iyi geceler" oluyor. Hee şimdi ben bu durumdan memnun muyum? Tabii ki değilim ama motosiklete binmeyip babamla aramın iyi olmasındansa motosikletime binip babamla konuşmamayı tercih ederim. Maddi olarak zorlandığım dönemler oldu. Arkadaşım sağolsun bana çok yardımcı oldu. Ve inatla o motosikleti satmadım ve şimdi ki hedefim askerden sonra Yoshimura RS-5'li bir tri-color 1000RR almak... Herhalde 2006 sezonuna kalacak...

Bu arada arkadaşımın babası da bu olaya çok karşı çıkmıştı. Beni oğlu gibi görür zaten. Çok bağırıp çağırmıştı. Ama 3 ay içinde herhangi bir yaralanma olmadığını görünce arkadaşıma da izin çıkma ihtimali var. Önümüzdeki sezon o da bi tane kaptırabilir. Bu hastalık galiba. Bulaşıcı.... :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar