Ailemi ikna konusunda yardım

Öncelikle merhaba abilerim, kardeşlerim.
Aranıza yeni katıldım ben de, şu an bir motorsikletim yok fakat ailemi ikna edebilirsem almayı(aldırmayı) planlıyorum. Kısaca durumumu anlatayım size hemen. Ben aslında 4 teker hastasıyım ama bazı durumlar sebebiyle artık 2 tekere geçicem kısmetse.
Herşey babamın 2 sene önce abime 2004 model bir clio almasıyla başladı. O sıralar abim 5. sınıf tıp öğrencisiydi. Araba benden habersiz alınmıştı ve arabayı gördüğümde babam abimi ve beni bi odaya çağırdı. Dedikleri aynen şöyle: "Bu arabayı ne sana ne de sana aldım. bu araba benim size emanet ediyorum. bu arabayı 2 sene erol(abim) 2 sene sen kullanıcaksın." dedi babam. tabi ben hemen sevinç çığlıkları falan attım.
Neyse asıl sorun abimin 2 senesi doldu ve abim şu an istanbulda doktorluk yapıyor. babamın verdiği söze göre arabanın 1-2 ay içerisinde arabanın bana geçmesi lazım. fakat abimin şu an borçları ve doktor olması sebebiyle kendine göre extra giderleri var. (doktor o kazanır diyen cok ama öyle olmuyor ilk zamanlarda.) Geçen hafta istanbula gittim ve abime bu konuyu açtım. abimin bana dedikleri ise "babamın arabasıyla yaptıklarından sonra (aydın'da küçümsenemeyecek derecede yaramazlıklar yaptım araba ile) sana araba vermek istemiyolar. ama ben babam ne derse onu yaparım" dedi. ben de dedim ki "benim de arabayı almaya niyetim yok zaten. sen doktor adamsın sen otobüsle hastaneye gideceksin de ben üniversiteye öğrenci başıma arabayla mı cıkıcam." abim bu sözlerimden cok etkilenmiş olmalı ki, "sen de mağdur oldun şu an benim yüzünden babamları ikna edebilirsen sana 5600 e bi honda alırız. bankadan kredi cekerim herseyini ben alırım." dedi.
Yani ben arabayla o kadar yaramazlık yaptıktan sonra ailemi nasıl ikna edicem ben :silent: ?
İkna olayına da cuma günü baslıcam su an sakaryadayım cuma günü aydına geçicem ve önce babama acıcam konuyu. malum anneler daha katı olur bu konuda?
Benim gibi ikna süreci çoğunuz yaşamışsınızdır muhtemelen. Siz nasıl ikna ettiniz? Bütün cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Baya bi uzun oldu ama kusuruma bakmayın. Konuyu yanlış yere açmamışımdır umarım bi süredir ziyaretçi olarak takip ediyordum forumu.

evin içinde arabanın içinde motor kaskıyla dolaş
durduk yere motor sesi debriyaj vites değiştirme vs. sesi çıkar
evde harley davidson tsihirtleriyle gez ahahah en güzel olur la :)

evin içinde arabanın içinde motor kaskıyla dolaş
durduk yere motor sesi debriyaj vites değiştirme vs. sesi çıkar
evde harley davidson tsihirtleriyle gez ahahah en güzel olur la :)

O kadarına gerek yok bence ama en kötü ihtimal fena atar yaparım. o zaman bişeyler alırlar :)

Herkes bir şey söyler aileni ikna etme konusunda. Bu gibi işlerde kendin karar ver. İllaki bir ortak nokta bulunur ve bu motor alınır...Gerisi sana kalmış ve şimdiden hayırlısı olsun diyelim.İnşallah motoruna en kısa zamanda kavuşursun...:)

forumda sayfalarca tartışıldı kafa patlatıldı ama bunun net bir tarifi yok ama o konuyu bulup baştan sona okursan en azından aklında bir fikir olur

Al sigarayı yak babanın önünde ne içiyon lan sen eşşoğlu der
sende dertliyim baba yaa dersin
Ne derdin var lan bu yaşında sanarlarki ev geçindiriyor der
Sonra sende motor istiyorum baba dersin
O da at o elindekini de gel konuşalım der
:cherry:

Not: bi arkadaşımın bu süreçde geçirdiği bir konuşmadır ama hep derim alıştıra alıştıra aldırın bi anda damdan düşer gibi zor aldırmak

Herkes bir şey söyler aileni ikna etme konusunda. Bu gibi işlerde kendin karar ver. İllaki bir ortak nokta bulunur ve bu motor alınır...Gerisi sana kalmış ve şimdiden hayırlısı olsun diyelim.İnşallah motoruna en kısa zamanda kavuşursun...:)

inşallah abi iyi dileklerin için teşekkür ederim. cuma günü konusucam bakalım ne diyecekler olumlu bi sonuc alırsam yine burdan paylaşıcam :)

forumda sayfalarca tartışıldı kafa patlatıldı ama bunun net bir tarifi yok ama o konuyu bulup baştan sona okursan en azından aklında bir fikir olur

Al sigarayı yak babanın önünde ne içiyon lan sen eşşoğlu der
sende dertliyim baba yaa dersin
Ne derdin var lan bu yaşında sanarlarki ev geçindiriyor der
Sonra sende motor istiyorum baba dersin
O da at o elindekini de gel konuşalım der
:cherry:

Not: bi arkadaşımın bu süreçde geçirdiği bir konuşmadır ama hep derim alıştıra alıştıra aldırın bi anda damdan düşer gibi zor aldırmak

ne alkolum var ne de sigaram babamla o şekilde konusursam da muhtemelen evlatlıktan şutlar beni :)

bi de sakaryada okuyorum demiştim. evim muhsin yazıcıoğlu bulvarında(bilenler bilir bu bulvarı) ve her gece onlarca motorsiklet geçiyor burdan onlaron sesini duydukca cama koşuyorum. bu sevda yarım kalmaz umarım :)

Allah hakkında hayırlısını versin...

ama tecrübeli biri olarak uyarmak boynumun borcudur..aldığını varsayıyorum...
motosiklet arabaya benzemez...akıllı uslu adam gibi kullanmalı ve aileni en ufak şekilde üzmemelisin...kazayı belayı söylemeye dilim bile varmıyor...
yaramazlık yapmamalısın...
ipucu..sen ne kadar uslu adamakıllı kullanır çevrene örnek ailene de gurur kaynağı olursan ilerde onlar senin motora büyük!!! geldiğini ve artık değiştirme zamanını geldiğini söyleyeceklerdir...

Allah hakkında hayırlısını versin...

ama tecrübeli biri olarak uyarmak boynumun borcudur..aldığını varsayıyorum...
motosiklet arabaya benzemez...akıllı uslu adam gibi kullanmalı ve aileni en ufak şekilde üzmemelisin...kazayı belayı söylemeye dilim bile varmıyor...
yaramazlık yapmamalısın...
ipucu..sen ne kadar uslu adamakıllı kullanır çevrene örnek ailene de gurur kaynağı olursan ilerde onlar senin motora büyük!!! geldiğini ve artık değiştirme zamanını geldiğini söyleyeceklerdir...

evet çok haklısınız. şu an zaten ailemin güvenini sarstığım için çok büyük pişmanlık duyuyorum. çevremdeki herkesin oldugu gibi sizin uyarılarınızı da dikkate alıcam. muhtemelen 1 aylık bir ikna süreci olucak benim için. ondan sonra da gerekli eğitimleri alıp trafiğe cıkarım allahın izniyle.
yorum ve uyarılarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Bende senin gibiydim. Sürekli arabayı alırdım ehliyette yok tabi. Babam sürekli azarlardı ama hiç oralı olmazdım. Hep alırdım arabayı. En sonunda birgün yakaladı beni arabayla gezerken. Bağırdı çağırdı. Sonra yedek anahtarı bulamaz olduk. Birgün yemekte konuştuk babamla. Benim senden korkum yok ama olurda biri sana vurursa nasıl anlatırsın kendi dedi. Doğruda söylüyordu ben sürekli birşey olmaz diyorum ama haklıydı. O zamandan sonra birkaç ay hiç binmedim arabaya. En sonunda babam kendi verdi anahtarı al dedi. Diyeceğim o ki öyle baskıyla olacak birşey değil. Bir arkadaşın olur gelir evin önünden motorla alır seni. Anlatırsın babana böyle böyle bende kullanıyorum. Abinin sana dediklerini de aktarırsın aynen babana. Ben fedakarlık yapıyorum gibisinden. Sonrada motor konusunu dile getirirsin her uygun anda. Alırlar yani. Ama önce güven sağlaman lazım. Hakkında hayırlısı.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kapıya bir tekme, ben motor istiyorum okadar !!! de.

birde şu yol var..
sağ el ile sağ kulağa arkadan öne doğru hızlı hızlı devamlı vurulur...

aynı anda da ben motor isteyem......denir...:pl::queen::queen::queen:

Kocaeli İl Temsilcisi
kardeşim sen dört tekerlekle mimlenmişsin bikerem :) 2 tekere bayağı bir sert vurman lazım kulağına :cherry:

güven çok önemli...
eylülde yaşım 26 oalcak inş.
bu zamana kadar bir kere bile kapıdan araba kaçırmışlığım bile yoktur...
gerçi motorumu hep kendi imkanlarımla aldım...
ikna yöntemlerini seçeceğine babanın güvenini kazan ve açık açık konuş babanla...
en etkili çözüm yolu bu olur kanaatimce...
Allah hakkında hayırlısı neyse onu versin....

eminerkan arkadaşıma şimdiden hayırlı olsun dileklerimle..

ilk motorum asya'nın vespa tarzı klasik görünümlü 125lik scooter'iydi ve onu üniversitede öğrenciyken harçlığımdan para arttırarak sifir almıştım ve bizimkilerin haberi olmadı..ikinci motorum ise yine üniversitedeyken 2.el ramzey 150lik racing'di ve bir yaz motoru memlekete götürdüğümde babama arkadaşımın demiştim..üçüncü motorum yine üniversitedeyken krediyle sıfır aldığım suzuki gsx r600'dü ve yine onunla memlekete gitmiştim fakat bu kez arkadaşımın yalanı yemedi çünkü babam anladı sıfır makine olduğunu ve inanmadi arkadaşımın yalanına:) ama her defasında babamı kizdirmadan ikna ettim..gerçi son motora çok kızmıştı ama motorun güzelliği 50 yaşındaki adamı bile bir kadın gibi cezbetmisti..

neyse uzun lafın kısası şimdi de sıfır cross alcam ve ikna şeklim:baba bak motor yavaş giden,asfaltta surulmeyen,köye yanınıza gelip seni yayla yayla gezdirmek istediğim bişey diye damardan girip,araya kız arkadasimin da ikna kabiliyetini de devreye sokarak babamı bir ikna organizasyonuyla yola getirdim..sen de durumu açıkça anlat ve sonra aileni+motoru+kendini ortak bir fayda paydasında birleştirerek ikna etmeye çalış..ben bu şekilde ikna ettim eminerkancigim..tikandigin yerde yardımcı olurum sana
:)

benzer bir olayı ben yaşadım diyebilirim. benimki biraz farklıydı. sen anneni ve babanı ikna etmeye çalışacaksın. ben ise neredeyse tüm sülalemi ikna ettim ve rızalarını aldım (annem,babam,eşim,çocuğum,patronum,amcam,dayım,amca oğlu vs...) eski mesajlarımı araştırırsan benim ikna çabalarımla ilgili konuları görebilisin :)

belki faydası olur diye söylüyorum ;eğer alabiliyorsan ilk önce korumalarını almanı tavsiye ederim. kask, mont, dizlik, eldiven vs.. bunları aldıktan sonra kendine ilk önce uygun bir başlangıç motoru seçmelisin. motor seçimi konusunda forumda biraz araştırmanı tavsiye edeceğim. genelde hep düşük cc ile başlangıç yapılır. sakın bir hata yapıp direkt olaya racing den gireyim deme. giripte sonradan pert olan örnek arkadaşlarım var.

motoru seçtik ama henüz almadık tabi. aileni tanımıyorum ama olaya ilk önce anneden başlamalısın. ve şuna özellikle dikkat et. motor konusunu açtığında 2 dakika süreliğine konuş ve daha sonra ciddi bir şekilde başka konuya geç. uzun bir süre sürekli böyle yap. aradan zaman geçince sendeki motor alma isteği annenin kafasında bir miktar netleşecektir ve pat diye bir gün korumalarını annene göster. Daha sonra 2. plana geç hemen. abin........ abinden bu konuda destek istemelisin. abin sana bu konuda yardımcı nasıl olacak ? tabiki yönlendirmeleri + babana konuyu açmak için başlangıcı yapacak. eğer ikinci plan başarısız olursa yedek planı devreye almalısın. annen ile babanın bir arada olduğu bir ortamda (yemek masası vs..) ve özellikle çok neşeli olduklarında sahte bir telefon görüşmesi yaparak motorcu bir arkadaşınla sanki sende ilerleyen günlerde motor alacakmışsın gibi bir konuşma yapacaksın. bu konuşmayı yaparken mutlaka annenle babanın dikkatini çekmeye bak. sonrasında baban olaya bodoslamasına girmez ise, olayı babana anlatmaya bak. korumlarını aldığını söyle ve göster. başlangıç için küçük bir motosiklet alacağından da bahsetmeyi unutma.

eğer imkanın var ise ehliyet kursuna da direk olarak yazılmanı tavsiye ederim.

tahminimce sana biraz kızacaklar ama ilk kızdıklarında sakın hemen pes etme ve surat yapıp "hıh ben odama gidiyorum mümkünse kimse benimle konuşmasın" triplerine sakın girme. ciddiyeti elden bırakma ve konuşmalarında yapıcı olmaya bak.

aileni karşılarında sanki kooooooca bir adam varmış gibi hareket etmeye zorla.

yukarıda anlattıklarıma bir iki ekleme yapıp hayırlısı neyse o olsun dedikten sonra Bismillah de başla :))

eveeeeet burada neyi anlamış olduk. bişeyleri başlatmak için ailenin onayını bekleme; %50 sini sen başlat, %50 sini de ailenden bekle. unutma başlamak bitirmenin yarısıdır. :)))

Son düzenleme:
Bende senin gibiydim. Sürekli arabayı alırdım ehliyette yok tabi. Babam sürekli azarlardı ama hiç oralı olmazdım. Hep alırdım arabayı. En sonunda birgün yakaladı beni arabayla gezerken. Bağırdı çağırdı. Sonra yedek anahtarı bulamaz olduk. Birgün yemekte konuştuk babamla. Benim senden korkum yok ama olurda biri sana vurursa nasıl anlatırsın kendi dedi. Doğruda söylüyordu ben sürekli birşey olmaz diyorum ama haklıydı. O zamandan sonra birkaç ay hiç binmedim arabaya. En sonunda babam kendi verdi anahtarı al dedi. Diyeceğim o ki öyle baskıyla olacak birşey değil. Bir arkadaşın olur gelir evin önünden motorla alır seni. Anlatırsın babana böyle böyle bende kullanıyorum. Abinin sana dediklerini de aktarırsın aynen babana. Ben fedakarlık yapıyorum gibisinden. Sonrada motor konusunu dile getirirsin her uygun anda. Alırlar yani. Ama önce güven sağlaman lazım. Hakkında hayırlısı.
benim ki ne ehliyetsizlik aslında ne de aşırı atraksiyon. babam aydında çok tanınan bi polis memuru ve araba pek trafikte bulunmayan bi araba plakası da hem 06 hem de özel plaka o yüzden trafikte bizim arabayı gören babamı arıyor hemen. tabi ben bunların cogunda her gencin yapacagı UFAK atraksiyonlara girmiş oluyorum. bu size çok komik gelecek ama ben artık bundan bıktım arabada babam oldugunu sanıp beni durduran devriyeler sivil polisler cok oluyor ve bu bi zaman sonra can sıkıyor. nerde ne zaman ne yaptıgımın aynen babama gitmesi de cabası. ama bu motorsiklet sevdasının peşinı koly kolay bırakmıcam en kısa sürede ben de aranıza katılıcam.
Güven konusuna gelince beni baya bi uğraştıracaktır ama eninde sonunda ikna olacaklardır benim şu anki çabam bu süreci hızlandırmak olucak :)
eminerkan arkadaşıma şimdiden hayırlı olsun dileklerimle..

ilk motorum asya'nın vespa tarzı klasik görünümlü 125lik scooter'iydi ve onu üniversitede öğrenciyken harçlığımdan para arttırarak sifir almıştım ve bizimkilerin haberi olmadı..ikinci motorum ise yine üniversitedeyken 2.el ramzey 150lik racing'di ve bir yaz motoru memlekete götürdüğümde babama arkadaşımın demiştim..üçüncü motorum yine üniversitedeyken krediyle sıfır aldığım suzuki gsx r600'dü ve yine onunla memlekete gitmiştim fakat bu kez arkadaşımın yalanı yemedi çünkü babam anladı sıfır makine olduğunu ve inanmadi arkadaşımın yalanına:) ama her defasında babamı kizdirmadan ikna ettim..gerçi son motora çok kızmıştı ama motorun güzelliği 50 yaşındaki adamı bile bir kadın gibi cezbetmisti..

neyse uzun lafın kısası şimdi de sıfır cross alcam ve ikna şeklim:baba bak motor yavaş giden,asfaltta surulmeyen,köye yanınıza gelip seni yayla yayla gezdirmek istediğim bişey diye damardan girip,araya kız arkadasimin da ikna kabiliyetini de devreye sokarak babamı bir ikna organizasyonuyla yola getirdim..sen de durumu açıkça anlat ve sonra aileni+motoru+kendini ortak bir fayda paydasında birleştirerek ikna etmeye çalış..ben bu şekilde ikna ettim eminerkancigim..tikandigin yerde yardımcı olurum sana
:)
keşke imkanlarım olsa da ben de öyle yapabilsem. ailemin izin vermediği ama doğru olduğuna inandığım çoğu işe öyle başladım aslında ama motorsiklet biraz ağır gelir bana. tıkandığım yer muhtemelen cuma günü alcağım ilk tepki olacak. o tepki beni en azından bi kaç günlüğüne bu sevdadan vazgecirecek belki ama benim de kendime göre fedakarlıklarım oldu onları sıralıcam aileme :)

Hepinize de değerli yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim :)

Öğrenci adamım araba benim için görgüsüzlük gibi olur . Sen şimdilik gel bana ufak bir motor al okuldan eve evden okula gideyim falan diye damardan ikna et. İlkini aldıktan sonra gerisi gelir zaten :)

Öğrenci adamım araba benim için görgüsüzlük gibi olur . Sen şimdilik gel bana ufak bir motor al okuldan eve evden okula gideyim falan diye damardan ikna et. İlkini aldıktan sonra gerisi gelir zaten :)
O tarz bi cümleyle girmeyi düşünüyorum zaten. Arabanın bir sürü vergisi var. Sigortası kaskosu pahalı dicem. Zaten araba da benzinli pek öğrenci işi değil :)
Girişi bi yapabilirsem inşallah gerisinin hiç sıkıntı olacağını sanmıyorum :)

İlk motorumu aldım eve geldim anahtarı gösterdim. Babam napcan ne gerek var dedi. Bende iyi sen napcan dedim :)
İLk motoru sattım babam neden sattın dedi masraf çıkarıyodu dedim.
İkinci motorum için kredi çektim haberleri bile yok Yeni motorumu aldım eve geldim. Babam yanlış işler peşindesin dedi bende bi tek sen mi doğru yapıyosun dedim.

Öyle işte onlardan korkarak bi motor değil bisiklet sahibi bile olamayız en fazla 1 hafta trip atarlar. Evlatsın sevilirsin mecbur :))

---------- Post added at 13:22 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

İlk motorumu aldım eve geldim anahtarı gösterdim. Babam napcan ne gerek var dedi. Bende iyi sen napcan dedim :)
İLk motoru sattım babam neden sattın dedi masraf çıkarıyodu dedim.
İkinci motorum için kredi çektim haberleri bile yok Yeni motorumu aldım eve geldim. Babam yanlış işler peşindesin dedi bende bi tek sen mi doğru yapıyosun dedim.

Öyle işte onlardan korkarak bi motor değil bisiklet sahibi bile olamayız en fazla 1 hafta trip atarlar. Evlatsın sevilirsin mecbur :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar