Aileden Gizli Motor Almak ?

db*

merhaba yaşım 16 gecen yazdan beri ailemden gizli 1700 gibi bi para biriktirdim bu yaz motosiklet alacagım ama ailem aşırı olmasada motora karşı o yuzden gizli alacagım boyle bir işe karışmak beni azda olsa korkutuyor elbet birgun motosiklet aldıgımı aileme soyleyecegim
aldıgım motoru geri vermeye calışırlarsa bayii alırmı ?
yaşım 18 den kucuk oldugu icin bayii motosiklet satarmı bana ?
ruhsat cıkartabilirmiyim ?

birde elbet korumalıklarım var kask ve montumu gecen yaz aldım

bence bu işten sen vazgeç. yol yakınken. Yada paşa, paşa 18 yaşını bekle ehlyetini al, ailendende onayı al keyifle bin motoruna :cat:

Ne almayı düşünüyorsun,aman dikkat et.Bende 18 yaşındayım benim ailem tamamen karşıydı 15 yaşında büyük ısrarlarımla Honda Today aldırdım mini mini gezdim hala duruyor yeni değiştireceğim :p İşin makarası bir yana dostum bilinçli olman güzel, fakat ; ailenden gizli bir iş yapman hayrına olmaz diye düşünüyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aman kardeşler...gizli saklı yapılan işler daha kötü sonuçlar doğurabilir..merak etmeyin..bu hayat sizin..elbet alacaksınız..
ayrıca motosikler keyif işidir..polis korkusuyla aile korkusuyla bu keyfi alamazsınız..

db*

E sen kararı vermişsin, biz ne desek nafile o zaman :) Gidip bayiden alamassın motoru.Ruhsatıda çıkarsın tanıdık birine

yukaridaki sorularım hakkında açmıştım, birde niye alamam çogu bayii motor satmak icin cırpınıyor
şu yasaları anlamıyorum aldıgım motora ruhsat cıkarmak icin dibi delik dunyada 18 yıl yaşayacagım. çok sacma !

kim

Ailenm değerli,yoksa motormu buna karar ver ona göre davran.

bak güzel kardeşim sendeki motor sevgisi kadar bizde de var ben 3 senedir ehliyetliyim 2 senedir de motor kullanıyorum şuan hala motora bindiğimde heycanlanıyorum hala ilk defa motora bincek gibi oluyorum demem şu bende 16-17 yaşımda alıyım motor ne olcak dedim hatta dedemin bana aldığı motor ehliyetimi alana kadar garajda yattı sıfır motor kullanmadım ailemi dinledim...motor kullanmaya başladıktan sonra zaten kendim anlamış bulundum neyin doğru neyin yanlış olduğunu sabret güzel kardeşim sabret ehliyetini al sonrası kolay:cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
canım kardeşim sana vazgeç demeyeceğim yukardakilere sert cvp vermişsin;)zaten.
burda geriye kalan tek seçenek inada bindiğine çok istediğine göre almak!
18 yasından kucuk birinin ustune ruhsat yapılıyor. ancak bildiğim kadarı ile velisinin onayı olması gerekiyor..
15 yasında motor alman 1. seni çoğu insanın ciddiye almamasına en buyuk sebeptir yas buyudukçe kararlar daha iyi oturur.
2. acele etme ne olursa olsun acele iş yaparsan yada körü körüne birşeye inanır gidersen bazen sonuç kötü olur..
neyse çık ailenin karşısına alacağım de en azından yarın başına bir iş gelince... bilebilsinler.
seninde ilerde çocugun olacak bu yuzden bunları dusun bence.şimdiden hayırlı olsun.

Ben zamanında ailemden gizli motosiklet almıştım.
Tabi ailem izmirde ben kayseride okuyordum o zaman. öğrenmelerine imkan yoktu. ama bi şekilde öğrenmişler.
sonra babam aradı soruyo telde.
-motor gidiyomu motor?
bende bi şaşkınlık ne cevap vereceğimi bilemedim.
-gidiyo gidiyo dedim :)

Sonra kızmadılar. annem sevinmiş bile motor aldığıma. o kadar parayı çar çur etmeyip biriktirdiğime :)

hayırlısı dostum. ama yinede 18 yaşını doldur öyle al. hele ki ehliyetsiz asla motora binme.
sen kaza yapmasan bile gelir denyonun birisi sana çarpar. sen suçlu duruma düşersin...

yine mi... al, bin, öl. ben 3 buçuk sene para biriktirip ybr'mi 0 km olarak ve ehliyetimi kendi paramla kendim aldım sen de yapabilirsin.
not: ehliyeti almadan 2 ay önce almıştım motorumu ama 16 değil 18 yaşındaydım ve bazı şeylerin bilincinde açtım kontağı.

ne zaman ailemin fikrini almadan iş yapsam bi p*k çıkıyo boşver şurda az daha bekle hem daha fazla paranı biriktirip daha iyi bişey alırsın ;)

Bence önce biraz kulak aşinalıgı yap çünkü hiçbir aile için evladı ucuz değildir seni kırarlarsa olmaz derlerse hep sevdiklerindendir.Sonra dersin para biriktirip almayı düşünüyorum az yardım edin bana ucunden sizde tutun falan filan diye.En sonunda da para tamam alıyorum dersin amaaa ehliyetsiz binmek yok çünkü yukarıdada belirttikleri gibi denyonun teki gelir çarpar(Allah Muhafaza) ikramiye sana kalir üstüne birde motorundan olursun er zamanki gibi son karar senin ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar