motosiklet kullanan bir baba için en büyük sorun, günün birinde kendi çocuğunun motosiklet kullanmak istemesi; öncelikle bunu böyle bilin.
oğlum 17 yaşında ve motosiklet istiyor. yaz başında, sırf onu motordan uzak tutabilmek için kendi motorumu sattım. gençtir, kanının deli aktığı çağda elinin altında motosiklet olsun istemedim. ben de genç oldum. o yaşlarda babamın arabasıyla donmuş göletin üstünde drift yapmak gibi "salakça" şeyler yaptım. o yaşta bir gencin elinde 0'dan 100'e çıkan 5 saniyede çıkan bir aracın dolu bir tabancadan farkı yok.
bir baba olarak oğlumun motosiklet kullanmasını engelleyecek miyim? asla ! fakat trafikte motora saygının olmadığını ve motosiklet kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum. benim onayımla izleyebileceği yolu şöyle çizdim:
1. üniversite sınavı dönemini atlatıyoruz.
2. süleyman memnun'dan bir dönem enduro eğitimi alıyor.
3. ehliyet kursuna gidip ehliyetini alıyor.
4. benim artçım olduğu dönemden full korumalı ekipmanı zaten hazır. 125 cc. bir motosiklet alıyoruz ve 6 ay kah benim arkamda, kah ben onun arkasında trafiğe alışma dönemi geçiriyoruz. Bu aşamada yapacağımız değerlendirmeye göre motor kullanabilir mi, daha fazla trafik tecrübesine ihtiyacı mı var göreceğiz. olmazsa trafik tecrübesi kazanmak için 1 yıl araba kullanıyor.
5. honda'dan güvenli sürüş 2 alıyor.
ancak bu aşamaları geçtikten sonra oğlumun motor kullanmasına gönlüm razı olur. motor kullanmak isteyen genç kardeşlerime amca nasihatıdır.