Aile baskısı

Ben kısa bi dönem içinde motor kullanmaya başlamak istiyodum ama etrafımdaki insanlar motorun sürekli tehlikeli zararlı işe yaramaz bişey olduğunu söylüyor ben yine kendi istediğimi yapacam ama onları nasıl ikna ederim geçmiste annem bi tırın motoru altına aldığına şahit olduğundan beri hiç sıcak bakmıyo trafikte saygı duyulmuyor neden motor istiyosun gibi şeyler söyleniyor bana ne yapmamı onerirsiniz

Güvenli sürüş eğitimlerinden bahset.Hatta imkan varsa görmelerini sağla.Eğitim alacağını söyle.Ekipmanın tam, bilgininde tam olarak yola çıkacağına ikna et.Düzgün kullanacağını bilsinler.

işe gir, çalış, kendi kazandığın paranla al.

yok yapamam öyle dersen de, ana-baba sözü dinle.

Yok zaten kendim alicam zaten olay izin falan filan değil gönüllerini almak için

Motosikleti gerçekten seven bunu belli eder. Motorumu alırken birinci ve ikinci dünya savaşına şahitlik eden dünya bizim evde üçüncüsünede şahitlik etmişti. Motoru ne kadar çok sevdiğimi bu gün siz izin vermeseniz bile yarın gizli saklı da olsa alacağımı üstüne basa basa söyledim.. Motor'dan önce ekipmanlarımı almadım fakat motor aldıktan sonra dizlik , mont , eldiven ve kaska'da 750-800 lira arası para harcayınca bizimkilerin bana olan güveni arttı..Şimdiler'de problemimiz uzun yol... Yaşadığım yer'den gezilere giderken çok fazla uzağa gitmemi istemiyorlar :))

Heh o aileyi ikna etme dönemleri. Tam 3 yıl sürdü, gerçi haksız sayılmazlar 13-14 yaşımda motosiklet istemeye başladım :sunny: . Yaşım oldu 17 artık birşey yapmam lazım diyip. Evde 7/24 motovloggerları izlemeye ve babama motosiklet ve motorculuk hakkında güzel bilgiler vermeye başladım. Sonuç ne mi oldu artık bir motosikletim var. 7 aylık bir bilkiteliğimiz var, mutluyuz. Yani sana diyeceğim, motosiklet ve motorculuğu doğru anlatabilirsen karşı duracaklarını sanmıyorum. :thumleft:

Söz konusu motoru TR de sürmek ise aileler haklı, burdan seni gaza getirip, vebal altına girmeyi kimse istemez heralde.

motosiklet kullanan bir baba için en büyük sorun, günün birinde kendi çocuğunun motosiklet kullanmak istemesi; öncelikle bunu böyle bilin.

oğlum 17 yaşında ve motosiklet istiyor. yaz başında, sırf onu motordan uzak tutabilmek için kendi motorumu sattım. gençtir, kanının deli aktığı çağda elinin altında motosiklet olsun istemedim. ben de genç oldum. o yaşlarda babamın arabasıyla donmuş göletin üstünde drift yapmak gibi "salakça" şeyler yaptım. o yaşta bir gencin elinde 0'dan 100'e çıkan 5 saniyede çıkan bir aracın dolu bir tabancadan farkı yok.

bir baba olarak oğlumun motosiklet kullanmasını engelleyecek miyim? asla ! fakat trafikte motora saygının olmadığını ve motosiklet kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum. benim onayımla izleyebileceği yolu şöyle çizdim:

1. üniversite sınavı dönemini atlatıyoruz.
2. süleyman memnun'dan bir dönem enduro eğitimi alıyor.
3. ehliyet kursuna gidip ehliyetini alıyor.
4. benim artçım olduğu dönemden full korumalı ekipmanı zaten hazır. 125 cc. bir motosiklet alıyoruz ve 6 ay kah benim arkamda, kah ben onun arkasında trafiğe alışma dönemi geçiriyoruz. Bu aşamada yapacağımız değerlendirmeye göre motor kullanabilir mi, daha fazla trafik tecrübesine ihtiyacı mı var göreceğiz. olmazsa trafik tecrübesi kazanmak için 1 yıl araba kullanıyor.
5. honda'dan güvenli sürüş 2 alıyor.

ancak bu aşamaları geçtikten sonra oğlumun motor kullanmasına gönlüm razı olur. motor kullanmak isteyen genç kardeşlerime amca nasihatıdır.

Heh o aileyi ikna etme dönemleri. Tam 3 yıl sürdü, gerçi haksız sayılmazlar 13-14 yaşımda motosiklet istemeye başladım :sunny: . Yaşım oldu 17 artık birşey yapmam lazım diyip. Evde 7/24 motovloggerları izlemeye ve babama motosiklet ve motorculuk hakkında güzel bilgiler vermeye başladım. Sonuç ne mi oldu artık bir motosikletim var. 7 aylık bir bilkiteliğimiz var, mutluyuz. Yani sana diyeceğim, motosiklet ve motorculuğu doğru anlatabilirsen karşı duracaklarını sanmıyorum. :thumleft:
Benim yaşım 18 ama yinede karşılar bakalım halimiz nolcak :sunny:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:26 ----------

Söz konusu motoru TR de sürmek ise aileler haklı, burdan seni gaza getirip, vebal altına girmeyi kimse istemez heralde.

Tam olarak bu sorundan dolayı istemiyorlar zaten...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar