Ağır yaralanmalı kazam ve yaşadıklarım.

Katılım
25 May 2017
Mesajlar
22
Arkadaşlar selamlar

Başımdan geçen bir kazayı ve sonrasında yaşadıklarımı, hem daha dikkatli olmanız hem de bilgi sahibi olmanız açısından paylaşmak istedim.

Yaşım 34 uzun süredir motorsiklet sürücüsüyüm. Motorsiklet üzerinde tabiri caiz ise apaçilik yapmayan edepli bir kullanıcıyımdır.

Geçen sene ağustos ayında Tekirdağ bölgesinde tatil amaçlı bir kampa katıldım. Dönüş yolunda Marmara Ereğlisi İstanbul yönünde arkamdan şehirler arası bir otobüs çarptı. Motorsiklet sağ tarafa savruldu ben ise sola doğru yüz üstü düştüm ve sol kolumun üzerinden otobüsün ön tekerleği geçti.
Bu esnada bayılmışım. Ambulans ile hastaneye kaldırıldım. Bir gün sonra ayıldım arkadaşlarım yanımdaydı. Doktor kolumun ampute olacağını kesileceğini bana iletti.

Bu hastaneden ayrılarak İstanbulda özel bir hastaneye gittim. Burada toplamda 1 yılda tam 18 adet büyük operasyon geçirdim. ve 10 aydır 100 seanstan fazla fizik tedavi alıyorum. Şu anda kolumun dirsek ve alt ekstremitesini belli bir oranda kullanabiliyorum. Tabi ki çok efektif değil ama ufak da olsa günlük işlerimi görebiliyorum.

Bu süreç benim için çok acılı ve ağrılı, ailem ve sevenlerim içinde yorucu ve çok üzücü geçti.

Burada belirtmek istediğim konular var

1. Kazaya karışan otobüs şoförü hiç bir şekilde kaza sonrasında ilgilenmedi. Ne telefon ne geçmiş olsun gibi.
2. Ortalama kalitede ama full ekipmanım vardı. (Hayatta kalmamın en büyük etkeni)
3. Özel sigortam olmasaydı 2 ev parası kadar bir ücret ödemek zorunda kalacaktım.
4. Dava süreci devam etmekte ve şoförün art niyetinden dolayıda sonuna kadar gideceğim.
5. Motorsikletimde çok ufak darbeler var. Ama ben pert oldum.
6. Ekmeğimi ellerimle kazandığım için uzun bir süre çalışamadım.

Kimsenin ihtiyacı olmaz ama umarım şunları da belirtmek isterim

1. Kesinlikle özel sağlık sigortası yaptırın
2. Özel sağlık sigortanız var ise mutlaka motorsiklet kazalarını kapsayıp kapsamdığını kontrol edin. yoksa hiç bir ödeme yapılmıyor.
3. İş görememezlik raporu alırsanız SGK tarafından SGK'ya bildirilen maaş miktarı üzerinden aylık maaşınızı düzenli olarak alabiliyorsunuz.
4. Raporlu olduğunuz süre içerisinde işverene hiç bir masrafınız olmuyor. (İş kaybı hariç) .Yani SGK ve maaş ödemeleriniz devlet tarafından yapılıyor.
5. Yine bu süre içerisinde iş veren sizi işten çıkaranaz.
6. Eğerki fizik tedavi süreciniz var ise kesinlikle atlamayın. Gidin.
7. Süreç içinde yaptığınız tüm tedavileri ve ödemeleri belgelendirin. (Hastaneye giderken kullandığınız taksi parasına kadar)

Arkadaşlar sizden ricam lütfen 1,2 değil 100 defa daha dikkatli olun. Motorsikletiniz ne kadar önemli ise ekipmanlarınızda en az onun kadar önemli. Haklı olmanız değil hayatta olmanız önemli.

bir kaç resim ekledim.

Motorun durumu






Ameliyatlar sonrası takılan fixatorler


Kazadan sonra ilk gün devlet hastanesi


---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------

konuyu yanlış yere açmışım. şimdiden özür dilerim. Admin taşıyabilirse sevinirim.
 
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
9,980
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok geçmiş olsun, inşallah araz kalmaz veya minimum kalır :(
 
Katılım
25 May 2017
Mesajlar
22
Çok teşekkürler. Kolumun yerinde olmasına bile şükür diyoruz.
 
Katılım
14 Ocak 2008
Mesajlar
4,154
büyük geçmiş olsun,
umarım kolundaki düzelme daha da artar ve eski haline gelir,
eski hali olmasa da işine yarayabilecek hale gelir.
 
Katılım
25 May 2017
Mesajlar
22
büyük geçmiş olsun,
umarım kolundaki düzelme daha da artar ve eski haline gelir,
eski hali olmasa da işine yarayabilecek hale gelir.

Çok teşekkürler. Olağanüstü bir doktorum var. Ve şu anda çalışıp paramı kazanabilecek kadar kullanıyorum
 
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
3,535
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Çok büyük geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda iyileşir aramıza geri dönersiniz.
 
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
973
büyük geçmiş olsun. çok yıpratıcı bir süreç yaşamış olmalısınız.

özel sağlık sigortası ile ilgili yorumunuz çok faydalı oldu. ben açıkçası, özel sigortalar hiçbir şekilde motosiklet kazasını kabul etmiyor biliyordum. kendi sigorta poliçemi araştıracağım.

otobüs şoförü ve otobüs firması nezdinde hakkınızı hukuk yoluyla sonuna kadar aramak konusunda kararlılığınızı takdir ediyorum. doğrusunu yapıyorsunuz. hem firmanın parasal olarak canını yakın ki şoför seçimine gereken özeni göstersinler, hem şerefsiz şoförün canını yakın ki aklı başına gelsin.

şifa ve hukuki süreçte kolaylıklar dilerim. geçmiş olsun, allah başka kaza yaşatmasın.
 
Katılım
20 Eyl 2018
Mesajlar
1,095
Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Eyvah eyvah.. Çok geçmiş olsun hocam... Allah acil şifalar versin
 
Katılım
30 May 2017
Mesajlar
196
Açık konuşmak gerekir ise otobüs sürücüsünün sergilediği tavır kazadan sonra art niyetten çok kasti adam öldürmeye çalışmış gibi olduğunu düşünüyorum kaza detayları mevcut mu? Herhangi bir kamera kaydı vb? Firma otobüslerinde kamera olurdu sanki ama kayıt altında alınıyor mu bilmiyorum.

Yaşadığınız kaza gerçekten zor sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak da, size ve ailenize geçmiş olsun umarım gördüğünüz tedaviler ile iyice iyileşip kolunuzu sıkıntısız kullanabilirsiniz.
 
Katılım
16 May 2016
Mesajlar
1,152
Çok geçmiş olsun. En çok korktuğun kaza tiplerinden biri arkadan çarpma. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
 
Katılım
20 Tem 2014
Mesajlar
547
Çok geçmiş olsun. Kolunun durumu umarım daha da iyi olur, kazanın izlerini maddi manevi tamamen silersin ve normal yaşantına geri dönersin tez zamanda büyük geçmiş olsun.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
5 Kas 2015
Mesajlar
11,464
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Büyük geçmiş olsun. Paylaşım için çok teşekkürler.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst