Agility city 125 ve cbr 125r yeni başlıyorum

Arkadaşlar daha 18 yaşındayım ve daha önce herhangi bir motosiklet tecbürem yok.Motor kullanmaya yeni başlıcam sizce ilk önce kymco scoter modeliyle alışmakmı mantıklı olan ya da hondanın kurslarına gidip direk vitesli motorlamı başlamak motosiklet hayatıma.Tecbüreli abilerimizden gelicek tavsiyeleri bekliyorum şimdiden teşekkürler.

İlla scooter le başlıcan diye bi kural yok. İkisiylede başlıyabilirsin. Bence senin en büyük problemin trafiğin akışını okumak olucak. İstanbuldaysan eğer ehliyetli olarak 3-4 yıl otomobil kullanım tecrubesi kimin nerede ne sacmalık yapabileceğini sezebilemn için faydalı olurdu.

Trafiğe çıkabilmen için de motora hakimiyetin tam olması gerek. Boş alanda hakimiyetini ve düşük süratlerdeki denge ve manevraları çalışarak geliştirmelisin:cat:

hoşgeldin delphius yerinde olsam ilk başta ehliyetimi alrdm artı güvenli sürüş teknik derslerini alırdm sonra da cbr 125imi alıp güzelce yoluma devam ederdim cbr 125 baslngç için ideal

Çok kararsızım ya daha önce araba deneyimim var bayada motor apayrı bişey.Motordaki debriyaj vites fren felan değişik alışmam zaman alabilir.Bunların yanı sıra denge kurmakda önemli.Acaba ilk önce scoterla başlayıp denge kurmak felan dahamı mantıklı :silent:

Çocuklugunda bisiklet kullandıysan denge kurmakta zorlanmazsn yok kullanmadıysn işin zor

Kullandım halada kullanıyorum :mrgreen: Ama ne biliyim scoter sanki daha iyi gib başlangıç için çok kararsız kaldım :S

O zaman denge kurmakta zorlanmazsın merak etme ayrıca biz ne desekte sen zaten kafana koymuşsun başla bakalm scoterla.. Ama ehliyetini de ihmal etme

Ya gönlüm 2011 cbr125 lerde motor çok güzel çok iyi tasarım yapmışlar bu sene zaten daha 4-5 ay var motor almam için çok kararsızım.

4-5 ay varsa şimdiden ne alayım diye sorman çok saçma. 2. si scooterlamı başlamak istiyosun vitesliylemi? buna sen karar vereceksin. iki motorda ayrı tarzlarda motorlar. scooter istersen agility çok güzel motor, keza viteslide de cbr kalite bir makina.

kendi aklın karar vermeye yettiğine göre hangisini alacağınada sen karar ver. 3 kişi cbr dedi diye, yada 5 kişi agility dedi diye motor alma. binecek olan sensin, iradeni ve aklını kullan karar ver! hala ne alayım diye soranlara hayret ediyorum...

Mesele o değil ki anlatamıyorum.Sonçta scoter kullanmak kolay.Birden vitesliyle başlamak ne kadar mantıklı onu öğrenmeye çalışıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar