Afrikaya yardım eden kaç kişiyiz?

Hocam iyimisin sen?
çocuklar ölüyor!!!!
Ne afyonu ne bugdayi?
çocuk yahu.
Eline bugdayi versen milis oynamaya gider.
El kadar çocuk.
Annesinin sütûnü emecek ama anasinda süt yok.
Kulaginda, burnunda sinekler geziyor, kovalayacak dermani yok.
Anasini uyutmaya çalisiyor yavrucagi.
Uyuyamiyor sipa.
Aç nasil uyusun?

Hocam hangi rûyada yasiyorsak uyanalim bir an önce.
Açliktan ölen çocuklardan bahsediyoruz.
önüne pirzola koysan, pisirmekten aciz çocuklardan.

Horozum merhaba, yine ben. Geçen ampullü-fenerli imzana takıldığımda yaptığın gibi “anlamamışa” yatıp, sözü yine paranoyaklığıma getireceksin belki ama şu “lightoff” kardeşle yazıştıklarınız yine bir paranoya nöbeti geçirtti bana, üzerine afiyet...:)

Şimdi bu “lightoff” ismini taşıyan ve isminden ‘light (yani Işık-Ampul-Lamba(Anladın Sen Onu…)-ve hatta belki de: Nur)’ a karşı alerjisi olduğu anlaşılan bu arkadaşın döktürdüğü ve ortalıkta “Adamlar Somali’ de ölüyor, bu herif taahhüd-ü Rabbani’ den bahsediyor. Ne alaka ulan” düşüncelerinin salvo yapacağı bir yazı döktürüyor. Fakat, ama, laaakiiin o yazılanlardan bir parça kopyalayıp Google teyzeye sorduğumuzda anlıyoruz ki bu yazı “Işık Kapatıcıya” ait değil Fethullah GÜLEN’ e aitmiiiş. Alakasız bir yerde bu yazıyı sokuşturup sonra da toz olmanın amacı sana pas atmak olabilir mi? “Horoz top sende abi salla, salla vur duvara. Nasıl olsa en meraklısı biraz araştırma ile bu yazının Feto’ ya ait olduğunu öğrenip O’ na patlar”. Niye seninle paslaşma yapsın dersen: Sitenin “siyasi sataşma yasağına” rağmen, senin Ampul, Işık, Lamba alerjin de imzan olacak kadar içine sığmıyor ya. Bunları birleştirince yine bir paranoya nöbeti salladı beni.

Diyecek olursan ki “Yahu kardeşim, nelerden ne çıkarıyorsun. Benim ne işim olur böyle danışıklı dövüşlerle falan”. Ben gariban da derim ki: Horozum “Türk Ordusu Kandili Bombaladı” topicinde yakın-akrabandan çok asker olduğunu söylemiştin ya hani. “Ulem cuntacı tayfanın en iyi işlerinden biri olan psikolojik harp taktikleri çevre vesilesi ile bizim Horoz’ a da mı bulaştı acep?” deyu geçiverdi aklımdan.

Ne dersin?

Ilk once insanin kendi kendine sunu sormasi lazim ,

Peki ya kendi ulkendeki ac cocuklar icin yardim etmeyi dusundukmu?

Afrikadaki acligi gormezlikten gelin demiyorum, ama bunu millet meselesine cevirmek yanlis. Turkiyenin dogusunda ciddi bir aclik ve gecim sikintisi var. Hali vakti yerinde kalbur ustu sinif gerekli yardimlari zaten yapacaktir. Ama acliga yardim konusu, millet meselesi olacak ise oncelik kendi evlatlarimizdir diye dusunuyorum. Ben daha billbordlarda yada yardim kuruluslarinda bunun icin bir yardim gormedim. Diyanet isleri cematine kendi ulkesini gostermeli bence. Ondan sonra biraksin insanlar vicdanina gore fitresini versin.

sonradan öğrenilmiş gibi duran kötü türkçenizle gereksiz milliyetçilik kasmışsınız hocam.
öncelik ölümle cebelleşen bu afrikalı kara çocuklarındır.

sonradan öğrenilmiş gibi duran kötü türkçenizle gereksiz milliyetçilik kasmışsınız hocam.
öncelik ölümle cebelleşen bu afrikalı kara çocuklarındır.

Bu kadar iktidar yanlı olma; milliyeti olmayanın milliyetçiliği olmaz demişler.... Kızılay varken ıhh nerden çıkmış açıklasanıza....(Yardım etmek ibadet etmek gibidir gizli yapılır, insan olan zaten yardım etmiştir merak etmeyin....10 yıl öncede de kızılay vardı şimdide var...)

Sadece Türkiye'den yüzlerce milyon lira yardım yapıldı da bu çocuklar niye hala aç yauv ???????????????????????????????????????

:pr: :pr: :pr: :pr: :pr: :pr:

Bu kadar iktidar yanlı olma; milliyeti olmayanın milliyetçiliği olmaz demişler.... Kızılay varken ıhh nerden çıkmış açıklasanıza....(Yardım etmek ibadet etmek gibidir gizli yapılır, insan olan zaten yardım etmiştir merak etmeyin....10 yıl öncede de kızılay vardı şimdide var...)

ne kadar iktidar yanlı olayım reis? kim karar verecek buna?
safımız da belli milliyetimiz de. sevmem milliyetçiliği ve dahi milliyetçiyi. var mı ötesi?
milliyeti olmayan derken kastettiğin birşey var ise kastınızı şahsınıza yakıştırırım.
bu halk ne dediğimizi hiç anlamadı ya yanarım da ona yanarım.

Son düzenleme:
ne kadar iktidar yanlı olayım reis? kim karar verecek buna?
safımız da belli milliyetimiz de. sevmem milliyetçiliği ve dahi milliyetçiyi. var mı ötesi?
milliyeti olmayan derken kastettiğin birşey var ise kastınızı şahsınıza yakıştırırım.
bu halk ne dediğimizi hiç anlamadı ya yanarım da ona yanarım.

allah sizden razı olsun kardeşim sayenizde halkımız bilinçlenmiş oldu ....temel reisi severim...gözlerinden öperim kardeşim Allaha emanet olun....

bu yazıyı tekrar okumayacagım ama tek demek istediğim birsey var siz 100 tl yatırıyorsanız bunun 50 si götüren firma alıyor bun cou insan bilmez ama bu işlerin içinmdeydik. o yuzden babamın ogluna bile yardım etmem ben karar sizin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar