Dünkü altınlı gecede bu konuya değindi, işin özü el alemin derdi sizi mi gerdi ye getirdi başkan. Haklı da
Yazmayacaktım, ama duramadım yine şu son yazılanı okuyunca.
Elalemin derdinin bizi germemesi için, o derdi bizle paylaşmayacak o zaman arkadaş. Size ne ben yaptım oldu diyorsan benle ya da milyonların izlediği bir mecradan niye paylaştın o zaman, demek ki işin için de hem başkalarına "bak ben ne yaptım" nevinden bir ego tatmini var, hem "bakalım kaç like alacak beklentisi" var. Sonra eleştirlince size ne çok da tıkımdaydı, ben yaptım oldu, ben böyleyim, gizlemiyorum, yaparsan burada sağlam çelişkiler ve arızalar sergiliyorsun demektir. Çok tıkında değilse niye paylaşma ihtiyacı duyuyorsun, o kadar pervasız ve umursamazsan ne diye fenomenliğe soyundun da sponsor sponsor diye bağım bağım bağırıyorsun derler adama.
Daha önce de yazdım, Barkın pek çoğumuzu üçe beşe ona katlayacak kadar tecrübeli bir motosikletçi, burada hiç bir sorun yok. Ama insanlara bilgi vermek amacıyla programlar yapıyorsan, bu yola baş koymuş görünüyorsan, daha camiada üç beş kişiyiz işte modunda takılıp kendini bizlerin de kendinin de önemsediği bir yere koyuyorsan eleştirlere açık olacaksın biiir, ikincisi çok da ipimdeydi, altın elbisemden aşşaa kasım paşa demeye artık o kadar hakkın kalmamıştır ikiii. Toplum için bir şeyler yapan, kitap yazan, yazı yazan, resim yapan, film çeken, video yayınlayan, program yapan, kısacası topluma bir şeyler verdiğini düşünen, bir şeyleri toplumla paylaşan herkes bu işe başlarken öncelikle eleştirileri kaldırmayı öğrenmeli, iyi ya da kötü tepkilerin geleceğini göze alarak bu işi yapmalı bu da üüç.(Hey yavrum bee didaktizme geel

)
Böyle bir kaygısı olmayan, böyle bir derdi olmayan adam zaten motoruna binip kafasına göre takılıyor, ne video paylaşıyor, ne de vloggerlık yapıyor hatta o kafadakiler benim burada yaptığım gibi "boş klavye kahramanlığı" da yapmıyor. (aha da kendime de çuvaldıızz

)
Yani uzun lafın kısası: elalemin derdi sizi mi gerdi diyebilmen için elalemle bi işinin olmaması, onlara bir paylaşımda, bir şeyler anlatma, gösterme çabasında olmaman lazım. Böyle biri değilsen o zaman eleştirleri de kaldırmasını bilecen. Gerektiğinde o eleştirilerin doğruluk payını da teslim edebilme olgunluğunu gösterecen, ergen gençler gibi karşı taaruza geçmeyecen. Nokta.
Üff yahu ben yazmıyacaktım şuraya, okuyup okuyup gidecektim, yine dayanamadım be yav, benim de allah müstehakımı versin.

r::cherry:
Nee bir kürk ister buu şen gönlüüüm, nee bir han, ne de saraaay lalalalalalom. :cherry: